Jump to content


DDD

Članovi
  • Posts

    468
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

1 Follower

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ovde

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DDD's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. DDD

    Šta se sluša ?

    @Sondek Fransoaz Ardi Francuska ikona šezdesetih, pa bogami i kasnije, poznata po manje-više lakim, pop-polu-šansonjerskim, polu-melanholičnim pesmama, gomila njenih fotki po internetu se može pronaći, izuzetno harizmatična, privukla pažnju Džordža Harisona i MekKartnija, Mika Džegera (u periodu ranih šezdesetih u nekom od intervjua naveo ju je kao idealni tip devojke), Bob Dilan joj je preko Atlantika tih godina slao ljubavna pisma...
  2. DDD

    Šta se sluša ?

    Prelep, liričan, potpuno evansovski Petrucciani, u mladim danima. Oracle's Destiny
  3. Tina Brooks - True Blue (I dalje Blue Note)
  4. Joan Armatrading - To The Limit
  5. Drago Mlinarec - Sve je u redu
  6. Lazar Berman F. Liszt (2 LP)
  7. Keith Jarrett Trio - Changes
  8. @Woland Kolika je razlika između japanskog reizdanja i originalnog ruskog? Da li ti je poznato još neko izdanje istog materijala koje bi bilo uporedivo sa japanskim? U kolekciji imam rusko i američko-rusko izdanje Dobro temperovanog klavira u izvođenju Rihtera, pa me zanima ima li smisla potezati za još nekim izdanjem. Najzad: imaš li saznanja o tome da li je to japansko reizdanje AAA, ili (možda) ADA?
  9. @zbrujic... I u tome je lepota ovog sporta. Ako je verovati wikipediji (ponekad da) već drugo izdanje ploče bilo je "cenzurisano", na zahtev Islamske zajednice u Londonu uklonjena je prva numera na B strani jer je sadržala semplove molitve iz Kurana. U svim kasnijim izdanjima, kao i u poslednjem, "kritičkom" cd izdanju sa bonus numerama (11+7), ova numera iz prvog izdanja je izostavljena. Ovo izdanje je inače odlično remasterizovano, sa sadržajnim tekstom i fotografijama. Imao sam sreće da odmah natrčim na prvo izdanje ploče, sa numerom koja će kasnije nestati. Ambicioznije pretraživanje bi pokazalo da li je izostavljanje sporne numere bilo dosledno kod svakog CD izdanja, nakon remasterizovanja analognog materijala. Moguće i da nije.
  10. @zbrujicTaj Hassell & Eno album je jedan od materijala kojima se periodično vraćam tokom poslednjih nekoliko godina. Verovatno jedan od najboljih u svom žanru. Kad se nema vinil (nismo svi srećkovići) dobar je i flac. Evo još jednog masterpisa-makar što se mene tiče. Energetski dosta drugačiji, ali takođe iz Inove (ko)produkcije:
  11. ad Liszt: Za Lazara Bermana znam, ali na žalost imam jedino Melodia Columbia kompilaciju (Angel edicija?). Sa digitalnim izdanjima je, naravno, sasvim druga priča (zahvaljujući opšte poznatim i dostupnim web izvorima). Nisam nailazio na njegove ploče, osim na ovu, na nekoj od berzanskih-pijačnih nabavki: Gekić mi je promakao, njegove ploče tek nisam viđao. Niti diskove.
  12. @Woland Tražio sam poreklo dve verzije istog naslova koji posedujem-bezuspešno. Jedino što je izvesno, jeste da je snimak nastao 1961. godine. Verzije kojima raspolažem su stereo (da li je u pitanju studijski pseudostereo nastao nasnimavanjem i miksanjem?). Informacija o tome kog dana od tih nekoliko izvođenja iste godine je nastao snimak- ne postoji, makar ne “na izvol’te”. Philipsova verzija (snimak) tog izvođenja koje posedujem je, u mojim ušima, reprezentativna. Zapravo, do sada nisam čuo lošeg Rihtera, jedino možda loše snimljenog Rihtera.
×
×
  • Create New...