Jump to content


HighFidelity

Članovi
  • Posts

    671
  • Joined

  • Last visited

About HighFidelity

  • Birthday 03/02/1986

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

4,973 profile views

HighFidelity's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. @R_R Dj je skraćenica od prezimena Đorđević. Mora menjam nick.
  2. Technics ne volim nikako.
  3. @Aleksandar75 Cena je identična za oba, 700e bez zvučnice.
  4. Poštovani forumaši, došla je na red i promena gramofona. Sveo sam izbor na Regu i Pro-Ject. Za sad merkam Planar 3 i Pro-Ject X1, oba bez zvučnice. Šta je po vama bolja kupovina? Zvučnica koju imam je Ortofon MC3 Turbo.
  5. @DelijaPa da, mora da im se uradi "clear RAMa".
  6. Evo mene opet, da prenesem još malo utiske. Kako je vreme odmicalo sve se više usviravale kutijice a i moje uši. Ovo su ljudi fantastične kutijice. Pitak zvuk, izuzetno pitak i prijatan za slušanje. Ništa ne štrči, ne napinje, sve je fino to leglo. Glavna karakteristika, muzikalnost, muzikalnost i muzikalnost. Opasno se lepe za uvo. Sweet činelica me oduševljava kod njih, kao i sound timpana gde doslovice imam osećaj kako po timpanu lik mrda prste dok udara. E ta mikrodinamika me oduševljava kod njih. Jedino od žanrova do sada što sam zapazio da im ne leži je hard rok, metal rok. Classic rok može da prođe. Mada iskreno, ja nisam ni ljubitelj metal roka, tako da sistem nije ni krojen za tako nešto. Više sam ljubitelj mirnije muzike. Napravio sam i stalke za njih. Izbušio i rupe za šiljke. Ostaje kad se prolepša vreme da ih rasklopim opet na delove i lepo ofarbam. Naravno, planiram i šiljke da napravim ali polako, jedno po jedno. Za sad nisam menjao poziciju kutija u sobi. Pustio sam da se sve lepo slegne i uskoro planiram da krenem da tražim drugu poziciju da vidim da li će sound da ode na bolje. Jedino sam se igrao sa uglom kutija, koliko da budu okrenute ka meni i sa širinom, ali ova pozicija od 165cm između kutija mi nekako najviše leži. Planiram da ih pomerim dalje od mene, da vidim šta će da se desi. Takođe je u planu i igranje sa zvučničkim kablovima, da vidimo da li i tu može nešto bolje da se dobije. Sigurno da može, jer uvek može bolje. Samo je pitanje šta će ovde da se uklopi. No, ne žurim se, slatke muke, pa jedno po jedno i ništa bez probe.
  7. Na prodaju zvučnički kabl 2 x 2.5m terminisan sa obe strane QED Airloc metalnim banama (8 banana). Cena 130e.
  8. @DelijaDa Delija, tako je bilo, skuplji zvučnički nego sve ostalo.
  9. @sokollFocus 110 sam slušao 2009. - 2010. Ipak je to velika vremenska distanca da bi sad mogo kao iz topa da kažem 140 i Evoke 20 su bolji zbog tog i tog, ili nisu bolji. Sećam se da je to bilo povezano na Marantz PM8200, Marantz cd5001 čini mi se OSE (nisam siguran), Thorens gramofon (ne sećam se oznake), Ortofon mc rondo red, kablovi zvučnički Kimber Select i ne sećam se interkonekcijskih kablova. Sobica je bila nekih 10 kvadrata, možda malo preko, možda malo ispod. Zvučnici su bili udaljeni nekih pola metra od zadnjeg zida, možda malkice više, manje ne sigurno. Meni je to sviralo fantastično za kutijicu te veličine u toj sobi. Možda te kutijice i nisu za veću sobu od navedene. Celokupna slika je bila dosta uglađena, lepo zaobljena, možda malo na tamniju stranu. Ono čega se sećam, što mi je baš ostalo upečatljivo, jeste glas Chris Rea na pesmi Josephine, onako zadebljan a jasan i čist. Na svemu ostalom što smo slušali u sećanju mi je ostao upečatljiv bass za veličinu te kutije. Malecka kutijica a opasno izlazi bass iz nje. To je sve čega se sećam kao subjektivni osećaj koji je zapamćen jer zvuk sigurno ne pamtim do dana današnjeg. Kakvu je to prostornost pravilo, trodimenzionalnost ne mogu da se setim sad. Ipak je to davno bilo. Evoke 20 sam slušao relativno skoro, Focus 140 svaki dan zadnjih desetak dana, i ove kutijice su po meni za sobe od nekih 15 kvadrata pa do 20 kvadrata. Može slušanje kod mene na Magnumima, dogovaramo se.
  10. @Toza@sondekHvala. U magnume nisam ni sumnjao, znam odlićno šta mogu. Više me zanimala sama boja focus 140. Njih nisam imao prilike da čujem. Čuo sam 110, s1.4, s3.4, Evoke 20, special 25, ali 140 nisam imao prilike sve dok ih nisam uzeo.
  11. @džonibigudUzmeš Harbeth HL7ES3 i nema mu misliš, samo ako si pri parama. Za ostatak informacija se vrati od strane broj 1. Mene živo zanima kako zvuči Spendor A6, to nisam imao prilike da čujem. Samo nemoj da kažeš da zvuči kompromisno. @NixieHvala. @somilenkoStare dm1600 sam već prodao. AB test je jasan, već sam napisao. Ali skini datasheet za obe pa uporedi. Videćeš da dm1600 na papiru imaju daleko manje bassa, što se i čuje, i ako je dm1600 daleko veća kutija, i ima veći drajver. Poenta, mogli su da peglaju, ali nisu, ostavili su linearnost odande odakle to sama kutija dozvoljava sa drajverima. Nema grbe pa nagli spust, ono čega nema, jednostavno nema, i kraj. I lepo sam napisao gore, ako kompromis bolje zvuči, koga boli uvo što je komrpomis. slušaš i uživaš, ebeš merenja. I lampaši na merenjima prolaze loše, ali za mene je to najbolji sound - lampa. Kalkulatore inflacija nema šta da preračunavam, preračunavam ja to zadnjih 5 i više godina jako često, čak i previše.
  12. @garsonHvala. @abKako se čuje? Pa čuje se kao kompromis. Utisak mnogo većeg i dubljeg bassa nego što realno jeste. Na uvo ne smeta, zapreminski dosta prisutan, čist, zaobljen, izuzetno prijatan. U celinu prelepo uklopljen. I to pije vodu na uvo. Naravno, ako si čuo ikada pravi bass, realan koliko ide duboko, shvatiš da je ovo vrhunska šminka koja odlično radi poso. I meni realno ne smeta jer cela celina zvuči otvoreno, razigrano, dinamično, puno. To je realno stanje stvari danas kod zvučnih kutija ove veličine i ove klase u HiFiu. Do 2000e novo, realno, nema bookshelf kutija većih dimenzija, i većih membrana. I onda je politika današnje hifi industrije šminka, kompromis. Do 2000e danas jako teško da se nađe kutija sa 8" bass drajverom. Pogledaj samo Monitor Audio, Dynaudio, Sonus Faber, B&W, sve malene kutije sa malim drajverima. Ostaje kao tehničko rešenje kompromis. U ovom slučaju, kod mene što sam čuo, taj kompromis zvuči dopadljivo za uvo, slušljivo, lepo uklopljleno. A ako se vratimo ranije, dosta ranije u istoriju, i gledamo isti cenovni rang, kroz vremensku inflaciju naravno, bilo je daleko manje kompromisa. Sve ove gore brendove koje sam usput nabrojao, pogledaj tada veličine kutija, drajvera, i sve je jasno. Jednostavno sam realan. Danas mogu da izdvojim recimo Spendor, Harberth koji pored kompromisnih kutija, imaju stvarno i bookshelf kutije normalnih dimenzija, sa 8" min drajverima pa naviše, i tu nema kompromisa, ali koštaju, i to papreno koštaju.
×
×
  • Create New...