Jump to content


Vlada

Članovi
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

About Vlada

  • Birthday 05/09/1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd, Srbija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vlada's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pa Å¡ta kupujeÅ¡ od njega, HiFi ili automobil Å ala na stranu, ali da ideÅ¡ u ÄŒA i joÅ¡ da vuÄeÅ¡ majstora sa sobom... Jedino ako je neÅ¡to do Äega ti je jakooo, jakooo stalo.
  2. Dok sam gledao svoje sanduÄe PP na ovom forumu mogao sam da se prisetim joÅ¡ nekih pokuÅ¡aja trgovine sa dva Älana foruma koji imaju zavidan staž, broj poruka i renome. Case #1: Jednom prilikom su prodate neke viljuÅ¡kice za zvuÄniÄke kablove. Iako sam decidirano rekao da sam kupac i da ostaje da se dogovorimo oko isporuke za BG nakon tri dana dobijam poruku kako su viljuÅ¡kice prodate uz opasku "ko prvi devojci...". Dakle, ja kao prodavac mogu da odluÄim da ne prodam Peri nego Žiki iako neka etika nalaže da se proda prvom koji me je kontaktirao. Ali sa Žikom igram mali fudbal, idem u kafanu i tako... U tom sluÄaju mislim da je korektno Žiki ponuditi viljuÅ¡kice u kafani a ako on nije zainteresovan onda oglasiti i prodati nekome ko to HOĆE da kupi. Razumem situacije da se neko nećka i prenemaže, da je problem isporuka ali svega toga u ovom sluÄaju nije bilo. Prosto je presudila neka simpatija prema nekom Älanu i to je tako proÅ¡lo. Case #2: SnagaÅ¡ koji mi je u tom trenutku bio interesantan na prodaju ali zanimljivo, pregovori su tekli na tri strane paralelno. ÄŒujem se sa prodavcem, dogovaram se kad mu odgovara da doÄ‘em da posluÅ¡am i ukoliko je sve OK, da kupim pojaÄalo. To traje bar 5, možda i 7 dana. Svaki dan njemu neÅ¡to iskrslo, i to predveÄe ili uveÄe. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju bilo tipiÄno zavlaÄenje, za vikend ga zovem i on mi saopÅ¡tava da je prodao pojaÄalo. Nisam želeo da sluÅ¡am (glupa) objaÅ¡enja kako je moguće da se dogovara sa viÅ¡e ljudi istovremeno. Ja sam nedavno za tjuner koji sam prodavao Äekao Äoveka koji me je prvi kontaktirao bezmalo 10 dana (iako sam u meÄ‘uvremenu imao joÅ¡ dva interesenta) i ispostavilo se da sam na kraju zaista saÄekao ÄŒOVEKA! Toliko.
  3. Ne ulazeći u to ko je u pravu, nenad ili michaels, mislim da je istina negde izmeÄ‘u. To Å¡to neko ima duži staž na forumu ne znaÄi niÅ¡ta u trgovini, jedino Å¡to znaÄi je obraz ukoliko ga obe zainteresovane strane imaju. Ako ja prodajem neku robu kupac ima pravo da na licu mesta odustane od kupovine i da to argumentuje kako god hoće ili ne mora uopÅ¡te. A zaista me ne zanima da li je to neko iz komÅ¡iluka ili iz Vranja, prosto, moje je da Å¡to verodostojnije opiÅ¡em stanje ureÄ‘aja a ako se nekome ne dopadne ili smatra da sam negde pogresio neka mi to u lice kaže, na licu mesta. I ja sam ko zna koliko puta iÅ¡ao "rekreativno" sa namerom da neÅ¡to kupim ali sam se zaista trudio da otvorim 4 oÄiju. Desila mi se bezveze situacija da sam otiÅ¡ao da posluÅ¡am i kupim pojaÄalo od Älana ovog foruma za koga sam 100% siguran da ni sam nije primetio "problem" zbog koga sam ja od kupovine odustao. Prihvatio sam to kao sastavni deo igre vezane za kupovinu polovnih ureÄ‘aja i nisam pravio problem zato Å¡to sam morao da idem na drugi kraj grada. Tu je michaels u pravu, ko ne želi da rizikuje - pravac radnja, ispruži se, neme cenkanja i svi srećni.
  4. Bele vode su kad ideÅ¡ od Petlovog brda prema gradu sa leve strane. E sad, ovaj kod koga sam ja bio stanuje u podrumu ili prizemlju neke zgrade sa desne strane ulice i ulaz u zgradu nije sa uliÄne nego sa dvoriÅ¡ne strane.
  5. I samo bih rekao svoje iskustvo sa preprodavcem sa Belih voda. Pre par godina odem u "izložbeni salon" da vidim tu robu koja je kao sad iz radnje da je izaÅ¡la. Pritom odsluÅ¡am standardnu priÄu da on prodaje samo proverenu robu a da kolega XY valja faliÄnu robu. Naravno, pojaÄalo jeste bilo ispravno ali sa jednom manom, donji desni ćoÅ¡ak je bio znaÄajno ulubljen i potom neveÅ¡to zafarban Da li je moguće da pojaÄalo padne sa bar m visine i ne doživi nekakvu havariju elektronike? Mene on nije ubedio u to. Ono Å¡to mi je dodatno smetalo Å¡to je Äovek uredno zvao da me smara i spuÅ¡ta cenu narednih 5-6 dana. Da ne bi sve bilo tako negativno pobrinule su se velike, velike JBL kutije Äije se oznake viÅ¡e ne sećam kao i fantastiÄan duo Tascam CD i dek. E to je stvarno zvuÄalo dobro. Na opljuvanom Bubanj potoku sam Äesto viÄ‘ao stvari koje se sa nekom vremenskom zadrÅ¡kom pojave i na forumu. Konkretno se sećam jednog odliÄnog deka koji je kasnije na forumu ponuÄ‘en za trostruku cenu. Taj sam dek video jednom tamo i potom na forumu nakon 3 nedelje tako da se 100% radi o konkretnom primerku. Ali poÅ¡tujem da je i (pre)prodavac stisao petlju i kupio ureÄ‘aj koji je možda neispravan i zahteva potencijano skupu popravku a na kraju svojim imenom na forumu i obrazom stoji iza robe koju ponudi. Povremeno sam viÄ‘ao i lika koji na Bubnju nastupa a potom sam ga video i na Audioberzi (ne znam mu ime, sed, visok sa bradom). Ne vidim zaÅ¡to je prihvatljivo ako neko izlaže na Audioberzi a nastup u Bubanj potoku se osuÄ‘uje???
  6. Samo da potvrdim svoje pozitivno iskustvo sa solom. Od njega sam svojevremeno kupio Denon AV risiver u besperkornom funkcionalnom i estetskom stanju, dakle upravo onako kako mi je telefonom i bio predstavljen. Da ne govorim da je bio kao iz radnje već je Äovek organizovao prevoz NS-BG u razumnom vremenskom roku i naravno free. To Å¡to neko ima viÅ¡e ureÄ‘aja na prodaju ne znaÄi automatski da je i preprodavac. Ako HiFi prihvatimo kao hobi ili strast onda je normalno da neko isprobava viÅ¡e ureÄ‘aja pre nego Å¡to naleti na neÅ¡to Å¡to mu BAÅ odgovara
  7. Ti si onda kandidat za kupovinu automobila sa sekvencijalnim menjaÄem
  8. Å ta dodati. Sandro, svaka ti je na mestu.
  9. Zaraza, taman kad sam otpisao dek kao komponentu o kojoj se razmiÅ¡lja Äitajući forum naložim se i uzmem jedan. Bez obzira na sve (praktiÄnost CD-a) imam dosta dragih kaseta iz detinjstva i ako niÅ¡ta vredi zato uzeti dek. I stvarno, nikad jeftinije nije bilo uzeti vrhunsku spravu nego sada, samo ako je ispravna (postavlja se jedino pitanje dobavljivosti rezervnih delova).
  10. Koliko si ga platio ako nije tajna? Pre dva-tri meseca je ovakav bio u Bubanj potoku za 40 evra a 100 evra je bila 75-ica (kod drugog prodavca). Dugo sam razmiÅ¡ljao o 65-ici i na kraju odustao, delimiÄno i zbog svega Å¡to sam na forumu proÄitao (vezano za servisiranje) ali sam se kasnije pokajao.
×
×
  • Create New...