Jump to content


mpc83

Članovi
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

511 profile views

mpc83's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. A to magnetno polje, ono hemijski/magnetno ili kako vec promeni traku. Ok to sam razumeo. Na koji nacin danas korisnici magnetofona ga koriste? Snimaju pesme sa radija ili sta?
  2. Otkud ja znam ko je on, vi ste ovde oduvek, ja dodjoh pre neki dan...
  3. A dogovaram i obuku iz hi-fi i produkcije sa jednim clanom foruma...
  4. Ali kako onda isti mikrofon snima i na magnetofon i na racunar?!? Sta je analogni signal i kako se on belezi na traku? Putem record glave?
  5. Jedno pitanje: Recimo da uzmem mikrofon i snimim nesto na magnetofon, to ja analogni zapis zar ne! Da li postoji neki uredjaj koji konveruje analogni signal u digitalni, da bi se taj snimak prebacio na racunar?
  6. Clan NShappy je rekao da se na trakama arhiviraju analogni izvori zvuka. Kakvi su to izvori, koji uredjaji su potrebni za takvo snimanje, i kako tece taj proces?
  7. Ja sam kupio pojacalo a i DAC ce da padne uskoro. Za lampe pitam posto sam cuo da razlicite lampe daju razlicite boje zvuka. Nasao sam jedan sajt uvoz iz inostranstva, malo su cene jace ali americke lampe su u pitanju.
  8. Nema potrebe za takvim komentarima...
  9. Odustajem od investicije. Svima hvala, to je konacna odluka. Novac cu usmeriti u zvucnike i pojacalo...
  10. Odustajem od investicije. Konacna odluka. Svima hvala!
  11. Gde nabavljate lampe za pojacala? Treba mi acc82 i 12au7. Koje su najbolje, hocu da uzmem neku vrhunsku? Begera? Postoji jedan sajt za trazenje kompatibilnih lampi, tamo se ukuca npr acc82 i onda on izbaci kompatibilne. E sad nijei jasno da li su kompatibilne po snazi, pinovima ili su komplet zamenjive? Koje mi lampe preporucujeze za elektronsku muziku? A koje za klasiku i jazz?
×
×
  • Create New...