Jump to content


tripl123

Članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

713 profile views

tripl123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ako nije problem voleo bih objasnjenje zasto mislite da je to losa solucija, jer imam zvucnike koji mi sada samo stoje, a mogu da ih iskoristim za drugi deo sobe ili drugu sobu.
  2. Da, tako je znaci hteo bih da dodatno nakacim CX 100 na monoblokove od penti, s tim sto su pente vec povezane na te monoblokove, da su ista omaza pente i cx 100 ne bi bilo problema ali ovako nisam siguran.
  3. Pozdrav svima, Imam jednu malu dilemu, posedujem Beovox pente na koje sam naknadno nabacio 1 Beolab 150 i 1 beolab 200 monoblok (odmah i da odgovorim zasto nisu isti - preko sajta sam narucio komplet beolab 200, a stiglo raspareno, ali bar rade ako nista drugo), e sad ko je cuo pente zna da imaju malo problema sa gornjim opsegom, ja dosao na ideju da sistem pojacam sa B&O CX100 pasivnim zvucnicima posto ih vec imam. Monoblokovi su povezani na beo system 2500. Penta su 8 oma, CX 100 su 6 oma, i ja bih sad njih da nakacim na monoblokove koji vec teraju Pente, jer mi se ne ubacuje jos jedno pojacalo. Kako da to uradim a da ne zeznem nesto i da li nesto gubim ako monoblokove dodatno opteretim za jos jednim parom zvucnika?
  4. Hvala Svima na predlozima, mislim da cu da pokusam sa Sonusima
  5. Uf koliko vidim ovaj Cremona Auditor nema kod nas, a preko mu je cena $3500 sto mi je previse za budzet, Minima Amator ocigledno ga nema nigde u ponudi, od SF-a kod nas ono sto sam video u ponudi su Concerto, Concertino i TOY, Sad za toy mislim da su effect zvucnici i da tesko da ce da zavrse posao, a jel imate iskustva sa Concerto i Concertino?
  6. OK da rezimiram: Moje pitanje je bilo: Koje bookshelf zvucnike da uzmem umesto wharfdale evo2-10 koje vec posedujem da bih unapredio postojeci zvuk: Vi ste mi predlozili: 1. da promenim izvor 2. da uzmem dobar dac 3. Sonus Faber ( za koji ste se svi slozili da je dobar ali ne za muziku koju slusam) Cenim konstruktivne savete, ali ja bih ipak da promenim za sada samo zvucnike sa nekim boljim za tip muzike koju slusam, pa bih Vas zamolio da mi predlozite neke iz vaseg iskustva.
  7. Da, svestan sam da bi zvucnici u tom cenovnom rangu bili overkill za postojeci sistem, ali gledam na duze staze i u sustini od necega treba da se krene jer trenutno nisam u mogucnosti da sve zamenim, pa sam mislio da cu za pocetak najvecu promenu da dobijem promenom zvucnika, a i sluzice mi kao dobra osnova za buduci sistem.
  8. Ne znam da li je ovo bas pitanje za hi-end, mada ako su cifre za bookself zvucnik u pitanju mozda i jesu. Naime zelio bih da unpredim zvucnike. Trenutno posedujem Wharfedale evo2 - 10 zakaceno na NAD 214 snagas, a kao izvor koristim B&O beosystem 2500. Muziku slusam u sobi 16 kvm2 (6*2.7) koja inace ima i malte ne spojene jos 2 prostorije bez vrata od 16kvm pa fakticki to izdje 32m2 Generalno sam zadovoljan zvukom obzirom da koristim kao dopunu i wharfedale powercube+ woofer, i sad dolazimo do moje dileme da li bih nekim drugim bookself zvucnicima mogao da izbacim woofer iz jednacine. Uglavnom slusam ROck, lagani soul, lagani havy metal, a zeleo bih zvuk koji daje vec trodimenzionalnost i prirodnost. Podnostojece zvucnike ne bih uzimao jer u B sistemu imam B&O PENTE, a gornja granica za bookself bi bila do 1500 EUR za polovne Hvala
  9. u pitanju su pasivne b&o pente a pojacalo nad 214 tj snagas, a razmisljao sam da uzmem jos jedan snagas pa da ih bridzujem. pa sam razmisljao da li cu pored vece krajnje snage dobiti i nesto na kvalitetu
  10. Pozdrav svima, Imam jednu dilemu koju biste mozda mogli da mi razresite, a to je da li snaga pojacala utice na kvalitet zvuka? Evo prostog primera: Imam zvucnike 2x150W rms koji su trenutno povezani na pojacalo 2x80W rms, da li ce kvalitet zvuka biti bolji ako zvucnike prikacim na pojacalo 2x160W rms. Ono sto mi je jasno je da ce definitivno da se cuje jace kad pojacam, ali da li ce recimo kvalitet zvuka biti bolji u situaciji da 2x160W teram na 25% snage u odnosu na 2x80W na 50% snage. U ovoj situaciji u oba slucaja isporucujem 2x40W, a da li je kvalitet zvuka isti, jer mislim da sam negde procitao da ukoliko je pojacalo slabije od zvucnika moze da ih tera ali da ce na istoj snazi recimo bas svirati slabije. Naravno pretpostavka je da se radi o pojacalima istih karakteristika. Cenio bih za neko strucno misljenje.
  11. Postovani, zna li mozda neko da li B&O HDR2 moze da se prikljuci na bilo koji televizor ili mora da ide iskljucivo na Beovision?
  12. Nisam znao da novac ima neke veze sa audiofilstvom, sa druge strane ako se audiofili mere po tome cega se odrekli za par dobrih zvucnika, tipa stedeli dva meseca itd..., Vrh odricanja je: Imam klinca od 11 meseci, zeni sam skratio pola gostiju za prvi rodjendan zbog finansija, a kuci osvanuli novi zvucnici, ajde neka neko proba da joj objasni )
  13. Da slazem se da bi bilo bolje da je neko drugi, veci poznavalac pokrenuo ovu temu, ali na kraju krajeva zar je bitno, kad nema kise dobar je i grad ) A Inace ima i ja , volim i ja, a sad upitno je koliko poznajem
  14. Postovani, Zapocinjem ovu temu, jer smatram da jedan ovakav brend zasluzuje i svoj FAN PAGE, a temu bih poceo citatom: "Design has become our new niche. The gear should look smart, but technical performance should be outstanding. Designers and technicians work together in close collaboration from the very start of a new product" Za Bang & Olufsen, design je jezik - medium kroz koji se ogledaju vrednost i vizija o tehnologiji i konceptima. Design je beskoristan sam za sebe osim ukoliko se ne koristi da objedini formu i funkciju . Stoga Bang & Olusfen proizvodi nisu samo estetski prijatni vec i funkcionalni i laku za upotrebu. Jos od samog osnivanja proizvodili su linije proizvoda koji nisu samo plenili svojim izgledom, vec su bili i laki za koriscenje i izradjeni po najvisim standardima.
  15. Slazem se, ali sam zato i naveo neke pasivne b&o. Dobar primer su Beovox pasivne pente koje su u svoje vreme smatrane "top of the line" u asortimanu b&o. Ono sto pokusavam da shvatim je da li je b&o cenovno samo trenutni trend ili ima tu opravdanja u kvalitetu zvuka. U sustini kada se god pojavi neki njhov novi proizvod ima masu inovacija, ali obzirom da je tehnologija u pitanju onaj ko je prvi moze da tresne cenu koliko hoce i to je opravdano, medjutim nakon kratkog vremena inovacija vise nije inovacija i svodi se samo na kvalitet onoga sto pruzaju tj. kvalitet zvuka. E taj deo je interesantan, da li posle odredjenog vremena b&o postaju kante jer vise to nije inovacija niti nesto novo ili kvalitet i dalje ostaje. Primer svi ostali proizvodjaci kad naprave dobar skup zvucnik on je bio dobar pre 20 godina, dobar je danas, pretpostavljam bice dobar i za 5-10 godina bar po kvalitetu zvuka.
×
×
  • Create New...