Jump to content


tommynenad

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

tommynenad's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Sta sve danas nazivaju mernim mikrofonima. Zanimljivo.
  2. Izlaz izvora zvuka ide u pojacalo snage a izlaz iz pojacala ide u ulaz 100-voltnog pojacavaca. Dok izlaz iz 100-voltnog pojacavaca razvodis paralelno u vise zvucnika koji u sebi imaju 100-voltni trafo na ulazu. Vrlo jednostavan sistem i vrlo efikasan na velike razdaljine, sa minimalnim gubicima.
  3. Vrlo jednostavno resenje, i jeftino. Isprobaj pa javi da li je uspelo.
  4. Imas neprilagodjenu impedansu, a samim tim neadekvatno prenesena snaga, pa onda neveran frekventni spektar, itd. Jedino ako nemas bolje resenje. Pozdrav
  5. Bimba je pitanjem otvorio pandorinu kutiju. Ko zeli da se lozi na razliku u kvalitetu zvuka uporedjivajuci razlicite kablove(aes/ebu), samo napred. Bice zanimljivo citati!
  6. Kod digitalnog prenosa audio signala nema gubitaka. Kvalitet zvuka u tom slucaju zavisi iskljucivo od A/D i D/A konverzija u Sistemu odnosno u uredjaju, najbolje je kad je ceo sistem digitalan i kad samo na kraju imas jedan kvalitetan DAC. Na duzine manje od 20 metara moze i 75 oma kabl. Neki uredjaji imaju digitalne ulaze i izlaze kao opciju a obradu signala vrse analogno, u tom slucaju imamo dve konverzije, tu su neminovni gubici a od cene tih konvertera zavisi i koliko gubimo.
  7. Emu takodje ima odlicne kartice. http://www.kupujemprodajem.com/E-MU-0404-zvucna-kartica-16563164-oglas.htm?filter_id=19024148
  8. Asus je firma koja je svastara i proizvodi sve sto moze da ti padne na pamet, a Creative je u pocetku pravio samo zvucne karte. Od toga sto si naveo jedino creative valja, a ako zelis nesto ozbiljnije potrazi Maudio.
×
×
  • Create New...