Jump to content


Roolieman

Članovi
  • Posts

    156
  • Joined

  • Last visited

About Roolieman

  • Birthday 12/21/1975

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad
  • Interests
    Alfe i Snowboard :)

Recent Profile Visitors

1,727 profile views

Roolieman's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Jel ima neko preporuku za majstora u NS. Treba da se pogleda i sredi phono sekcija na HK 655vxi. Tek sam je nedavno probao i ispalo da uopste ne radi.
  2. Qobuz stvarno dobar zvuk, cini mi se bolji i od Tidala. Nema normalizacije zvuka pa neka stvar bude glasnija, sledeca tisa, i cudan izbor kad sam krene da vrti nakon odsvirane pesme. Tu ga Tidal i Spotify siju. Zapatio sam nemacku verziju, pa ubacuje neke nemacke predloge, a i opisi su na nemackom al jga, bice valjda jednom i kod nas da moze.
  3. Hvala na cestitkama. Gledao sam sta ima od solo strimera a da valja i da ne kida sa cenom i opet A6 ispade iako je kombo uredjaj najpovoljnije makar samo kao strimer, jos sa ubudzenim linearnim napajanjem taman. USB na AI DAC, a dalje ide balansirano sa odlicnim XLR kablovima do AI preampa, pa onda malo manje dobrim XLR ali duzim na aktivne T+A. Neka buduca ulaganja, nakon strimera su eventualno u pasivne zvucnike na dual monoblokovima, vrv isto od AI bi ih uzeo zbog sinergije i balansirane veze. Nece to skoro, posto i ovo sada zvuci sjajno. Neverovatno kako T+A sada drugacije i prijatnije zvuce, a tek treba da se stavi posten strujni na njih i doda strimer.
  4. Thx, sad vidim kod Srbe na kanalu recenziju te akcije. To je to nema dalje, A6 pa USB direkt na AI kombo, a u nekom momentu i upgrade napajanja.
  5. @srdjan_cvetkovic Kao strimer mi i treba, za te pare deluje da nema bolje, sad ga ima u radnji kod nas. Jesi sam kupovao linearno napajanje pa budzio ili vec uzeo sredjenog?
  6. Sjajno ovo zvuci na sluskama, alal vera kako si snimio. Slusam Lay lady lay na Qobuzu i ovo tvoje i bolje zvuci
  7. Stari DAC nisam imao prilike da cujem. Novi ima isti BB 1794 cip, ali je uduplan i konstrukcijski ima dosta slicnosti sa Lancerom. Fulcrum preamp i Lancer DAC slusao na sajmu prosle jeseni, al me nesto nije dojmio zvuk koji je dolazio sa nekih ekstravagantnih zvucnika ako se dobro secam. Tvoja precizna recenzija AI preampa me i potakla da uzmem na probu, a sada vec definitino i pazarim oba uredjaja. Kombo prelepo svira. Jednostavno se vidi da su pravljeni da rade zajedno. Voleo bih da vidim i tvoju recenziju ovog kompleta. CXN DAC tu nema sta da trazi, potpuno je porazen i otisao novom vlasniku. Gledam odgovarajuci strimer/server. Prvi izbor je Eversolo A6, al videcemo jos.
  8. Uzeo i ja sestomesecnu pa da vidimo sta kaze.
  9. Hoce naravno, Goran je sve vreme objasnjavao o cemu se radi, nego ja polupan, a i vidjamo se opet za par dana da zakljucimo pazar, pa cu utvrditi gradivo.
  10. Goran po dogovoru doneo AI DAC na probu. Jako lepo izgleda, odlicna izrada, a i fino se uklopio sa preampom. Preamp i DAC povezani balansiranom vezom, strimer i dac spdif interkonektom. Sa preampa ide balansirano na T+A zvucnike. Odmah je bilo jasno da CXN DAC ovde nema sta da trazi, u svemu je pregazen, a matori T+A zasvirali u punom sjaju. Testirano i preko USB veze sa laptopa. Slican zvuk kao sa strimera, mozda malo vise detalja ali nisam puno slusao da bih bio siguran. Goran kaze da se interno svi digitalni ulazi konvertuju u I2S pre odlaska na DAC deo. Da ne tupim i kvalitetu zvuka koji je nesporan, najbitnije mi da su naporni visoki sa ribona potpuno ukroceni i sada ih je uzivanje slusati. Svi izvori zvuka od internet radija, spotify, tidal, mp3 sa laptopa pa cak i tv koji je sad optikom vezan direkt na AI DAC se odlicno cuju i vise nema tenzije koja je u manjoj ili vecoj meri uvek bila pristupna sa CXN. Nisam stigao danas ali cu def. probati i sa aktivnim focalima, pa ih mozda i skinem sa oglasa ako su visoki ukroceni kao i na T+A. Kako trenutno stvari stoje izgleda cu neplanirano morati da se ispruzim i za DAC, jednostavno je ubitacni kombo koji mojim usima jako prija. Jedina zamerka je sto podataka o novom DAC-u nigde nema, Goran mi je doduse sve ispricao, ali u ushicenju novodobijenim zvukom sam sve pozaboravljao, sem da se radi o delimicno osakacenom Lancer DAC-u sa istim cipom, dal 2 x Burr Brown 1795 nisam siguran. Lepo bi bilo da se sajt azurira sa novim proizvodima i tehnickim specifikacijama. Ako neko ovde zna sta je u novom DAC-u molba da napise.
  11. Da malo ozivim temu. Pre par nedelja sam uzeo T+A solitaire OEC 1000, aktivne zvucnike, kao zamenu za isto aktivne focal alpha evo 80, koji jednostavno nisu bili dorasli velicini prostorije od skoro 40kvm Kod bivseg vlasnika su T+A bili povezani na lampaski DAC i cini mi se Mir Audio preamp i to je jako lepo zvucalo, pun topao zvuk, sa puno detalja. Bas kako volim. Na slusanju sam probao sa svojim cxn v.2 strimer/dac/preampom, sto je i dalje davalo dobar zvuk ali ne tako upecatljiv, pun i topao, i sa dosta izrazenim visokim, sto mi uglavnom ne prija, ali je dosta zavisilo i od izbora muzike kao i kvaliteta signala. Kad su postavljeni na svoje mesto, svetliji karakter je bio jos izrazeniji, i na losijim izvorima zvuka prilicno naporan. U potrazi za resenjem, bazao po forumu i naleteo na ovu temu, i setim se da sam slusao AI na proslogodisnjem sajmu. Posto sam iz NS okrenem Gorana i na moje iznenadjenje zacas dogovorimo da mi donese preamp na slusanje. Povezan sa cxn v.2 preko balansirane veze, nakon nekih pola sata usviravanja, osetno bogatiji i najvaznije puno prijatniji zvuk na T+A. Visoki vise nisu toliko agresivni ni u najgorim produkcijama i kvalitetu, a u dobrim vrhunski svira, pojavila se konacno i detaljna slika sa instrumentima i vokalom lepo prostorno raslojenim izmedju zvucnika, sto je do sada retko bio slucaj. Ne da mi djavo mira pa sam za sutra dogovorio i slusanje ako sam dobro razumeo novog DAC-a koji nije Lancer, nego verzija izmedju starog i Lancera sto se tice komponenti, montirano u starom kucistu. Nemam blage predstave sta da ocekujem kad DAC/Preamp duo zasvira, ali sam skoro siguran da preamp ostaje u sistemu.
  12. Uzeo T+A Solitaire OEC 1000, perfektno su legli sa cxn v2. Nema neke velike razlike povezani sa RCA ili XLR, sem sto bude malo glasnije na XLR. Zvuk fenomenalan, pogotovo vokali i zicani instrumenti. Cak i zvuk sa TV-a preko optike iznenadjujuce dobar.
×
×
  • Create New...