Jump to content


Leonie

Novi članovi
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

558 profile views

Leonie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Postovani forumasi,da li iko zna zasto u Srbiji nema Wharfedala diamond 100 serija? Vidim da na nekim stranim sajtovima ima testova (istina malo) a kod nas nema uopste.Player ima na sajtu informaciju uskoro ce biti dostupno pa mi bas nije najjasnije jer to uskoro traje vec godinu dana pa se pitam zasto? Pozdrav!!!
  2. Pozdrav jos jednom i hvala na odgovoru!!! Trazio sam po raznim prodavnicama u Srbiji te zvucnike ali nisam nigde pronasao.Video sam na sajtu proizvodjaca da samo u Sloveniji ima zastupnik. Pozdrav i nek ti je srecno u Svedskoj!!!
  3. Pozdrav Ultravox ! Vidim da si odusevljen kombinacijom.Kazi mi u kojoj radnji si to slusao.Tvoj opis zvuka mi se dopao pa bih i ja voleo da to cujem.Najvise me zanimaju zvucnici i da li se mogu cuti i sa nekom drugom opremom.Da li si slusao Audio Pro Black Diamond v2 ili novu seriju v3 i da li je to cena za par ili komad? Veliki pozdrav!!!
  4. Pozdrav None! Moj kum ima uparen Pioneer(klasican risiver) sa Tannoy zvucnicima za stalke i mogu ti reci da to jako lepo svira.On je to kupio sredinom devedesetih godina i dan danas to slusa.Ne znam koji su modeli u pitanju ali ti mogu reci da je tada platio nov Pioneer oko 600 dm a Tannoye oko 500 dm.Mozes satima da slusas bez problema.U svakom slucaju pokusaj da cujes svog Pioneera sa Tannoyem pa ces tada videti da li ti odgovara.Nemoj kupovati na slepo!!! Ja sam davno imao lose iskustvo sa kupovinom na slepo(tada i nikad vise).Obavezno poslusaj pre nego sto budes donosio odluku-mnogo je jeftinije!!!!!!!
  5. Pozdrav Zenja! Da li si mislio na nove MA Silver 6? Sa cime si ih slusao? Citao sam na raznim forumima da ih uparuju sa Marantzom, a usput sam procitao da su na svetlijoj strani i da imaju sterilan zvuk sto se meni ne dopada.Ja nisam imao prilike da ih cujem(mislim na MA kao firmu).
  6. To mi je i Sima rekao(mislim na epic 2).On ih je slusao sa Marantzom i rekao mi je da se iznenadio kako dobro zvuci.Posto imam bookshelf(koje necu da prodam jer mi trebaju za radnu sobu) ostajem pri tome da uzmem podnostojece.Nigde ne zurim.Epose sam cuo i rekao sam svoje misljenje a svakako hocu da cujem i one druge pa cu onda znati sta cu kupiti.A sto se tice tvog komentara(bolje dobri zvucnici za stalak nego losi podnostojeci,ja se potpuno slazem sa tobom).Pozdrav!!!
  7. Tacno,bio je i Neat.Inace,ovo sto je napisao Aleksandar75 da imas B.A. ja se ne secam da sam to video kod tebe.Pozdrav!!!
  8. Nisam video nista osim Epos-a i Spendor-a.
  9. Pozdrav svim clanovima foruma! Pokusao sam u temi "Koje podnostojece zvucnike?" da dodjem do informacije o ovim zvucnicima ali niko nista konkretno nije napisao.U pitanju je uparivanje sa Marantzom PM/CD 6003.Da li je neko to cuo i sa cim?Pitam za njih jer ih je preuzeo D&M Holding(denon,marantz) u aprilu 2011.Pod njihovom palicom su napravljeni pa mislim da je logicno da budu kompatibilni sa njihovim uredjajima. Hvala unapred za informacije!!!
  10. Predlog ti je dobar.Prvo sam slusao Epos epic 5 sa Creek evo 2 i Marantzom cd6003 i to je jako lepo zvucalo a potom smo zamenili epic 5 sa elan 30 i ja sam bio odusevljen tom kombinacijom.U prvoj varijanti je zvuk bio malo na svetlijoj strani a u drugoj je zvuk bio fenomenelan(sve je bilo na svom mestu detaljnost,dinamika,zvucna scena i pritom vrlo topao zvuk).Pre par meseci sam to slusao kod Sime.Inace sam slusao i kombinaciju Expo cd 2010s2+Marantz pm 6003+Epos epic 5 i mogu ti reci da Marantz nije mogao da ih pogura(falilo je dinamike),pa smo zamenuli Marantza sa Expo 1010(isti problem).Expo 2010s2 i Creek evo 2 mogu da ih voze bez problema jedino sto je meni elan 30 bolja varijanta.Tu je i cena veca a i povlaci da zamenim i pojacalo sto je tesko izvodljivo(zajedno creek evo 2,epos elan 30 i valjani kablovi su oko 2700 eura sto je meni previse ali da ih imam verovatno bi to bio pazar).Epos je svakako na mojoj listi.P.S. Sima je sjajan lik i mogu ti reci da sam se osecao kao kod svoje kuce. Pozdrav!!!
  11. Sve sto sam kupovao je bilo novo tako da i ove kutije hocu nove.Kutije mogu da budu udaljene od zadnjeg zida 0.5m i od zidova sa strane po 1m a da pritom razmak izmedju kutija bude 2.8m.Jako tesko mozes po radnjama da cujes ono sto hoces jer svako ima odredjene proizvodjace.Posto imam Marantza(pritom je to moja ljubav iz mladosti),jedino sto mogu uporedo da cujem na jednom mestu je to sto sam naveo.Mordaunt-short je nekad a Boston acoustics sada u saradnji sa Marantzom a Kef sam cuo sa Marantzom na sajmu(q300) i to mi se svidelo pa me je i zainteresovala kombinacija(q500,q700).Svakako kada budem imao priliku da cujem videcu da li to valja (mislim na sve sto sam naveo).Ako mi se ne bude svidelo trazicu drugu kombinaciju.Ranije sam napisao da sam bio zagrejan za Tannoy ali ono sto sam cuo nisam bio odusevljen (razliciti su ukusi ili je bilo lose upareno).Pozdrav!!!
  12. Pozdrav svima koji su se ukljucili u ovu diskusiju!!!Kada sam zapoceo temu postavio sam pitanje za tri proizvodjaca zvucnika i njihove modele:Mordaunt-short aviano 8,mezzo 8;Kef q500,q700;Boston acoustics a250,a360.Dobio sam jedan odgovor za aviano 6,jedan za mezzo 6,najvise je bilo reci o Kef-u ali nista konkretno o q500 a za q700 je Ljuba rekao da su odlicni zvucnici bez nekog detaljnijeg obrazlozenja a sto se tice Bostona bio je jedan komentar ne preporucujem(razlog nema).Vidim da je ubedljivo najmanje price za B.A.Da li ih je neko cuo i sa cim?Pitam za njih jer su postali deo D&M Holdinga(denon,marantz).Ova serija je nastala pod njihovim vodjstvom pa mi je logicno da su kompatibilni sa Marantzom ali nikako da dobijem neki odgovor vezano za njih(cena im je korektna a da li je zvuk dobar to je pitanje na koje nemam odgovor).Pozdrav!!! P.S. Pozdrav komsiji,hvala na pozivu i nadam se da cemo se videti u neko skorije vreme!!!
  13. Turbomaximusu,policu imam pravljenu poprilicno umrtvljenu,teska oko 35 kg i stoji na 6 mesinganih siljaka.Pritom se na polici nalazi Panasonic plazma 42" koja ima 28 kg(sve je iznivelisano).Stalci su originalni Wharfedale.Da li mogu kablovi bas toliko da nadoknade kada predjes iz 12 kvadrata u 25 i pritom je visina prostorije 2.95 m.Meni je zvuk bio sasvim ok u manjoj prostoriji ovde nedostaje najvise bas.Aleksandar75,ne uzimam zdravo za gotovo sta je sve napisao WHF.Da je tako kako oni pisu onda bih otisao i kupio Tannoy revolution dc6t bez slusanja i verovatno bih sutradan dao oglas da ih prodajem.Danas sam pisao o svom iskustvu sa pomenutim zvucnicima a i sa nekim drugim kojima su dali 5 zvezdica.Da sam ja trebao da ih ocenim tesko da bi neko posle toga razmisljao o njima.Da li je moguce da u zemlji Srbiji niko nije slusao Boston acoustics a250,a360?Pitam za njih jer ih je preuzeo D&M holding(denon i marantz).Citao sam o tome pa me je zaintrigiralo jer bi po tome trebali da budu kompatibilni sa Marantzom.Pre toga su imali saradnju sa MS pa se verovatno dobra uklapa sa njima iako nisam imao priliku da ih cujem.Pozdrav!!!
  14. Pozdrav Ljubi! Da li ce biti neki test sa Mordaunt-shortom,Kefom i Boston acousticsom(mislim na modele za koje sam trazio savet)?Pozdrav!!!!
  15. Kaiser-u,pre nekoliko meseci sam imao priliku da cujem Dali zensor 7 i Tannoy rev.dc6t sa CA 851 u Audiophilu i bio sam razocaran i jednom i drugom kombinacijom.Na poslednjem sajmu sam slusao kombinaciju Densen poj. sa Tannoy rev dc6t i Denon PM 720 sa Tannoy v4i. -prvo: zatvoren i suv zvuk -drugo: ubise srednji tonovi(trubac mi je sedeo u krilu i duvao mi u uvo) sedeo sam u poslednjem redu Oba kuma mi imaju Tannoy-e.Jedan za stalke sa Pionier risiverom(obe komponente su kupljene nove mislim da je to bilo 1996 god. a drugi je uzeo podnostojece sa Technicsom(5.1 risiver) isto nove.I jedna i druga kombinacija zvuci jako lepo pa sam i ja poceo da razmisljam o tannoy zvucnicima.Otisao sam da ih cujem i jako sam se razocarao.Ne zelim nikog da uvredim ali sam ja to tako cuo(mozda je to lose upareno jer isto misljenje je imao i moj prijatelj koji je bio samnom).Slusao sam B&W 685 sa Rotelom ra-04 i to je meni jako svetlo.Pre 23-24 god. sam imao prvo B&W dm 570 sa Aurom va-40 a potom sam kupio dm 320(sve novo mislim da je radnja Tehnopromet u BG-u) i to je zvucalo detaljno,toplo i nenapadno.Kotor je napisao da ne preporucuje Boston acoustics sa Marantzom ali nije napisao zasto.Da li je iko cuo B.A. a250 i a360???Pozdrav!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Create New...