Jump to content


mac_edon4

Članovi
  • Posts

    235
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Skopje

Recent Profile Visitors

1,300 profile views

mac_edon4's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Zvao sam coveka nakon sto mi je ispratio slike od uredzaje,izgledaju fino/necackano,kaze kablovi su izgubljeni prodaje se kao neprobano, ipak je chorava stvar,vredi li se rizikovati? sa jedne strane je jeftino,sa druge ipak nisu male pare. 400e.+ automatski idu na kablovi(burndy+snaic5),i na kraju da ne proradi!!
  2. Zdr, drugari imam jedno pitanje za strucnjake:),vidim naim nac52+52ps na KP,nema 17 pin kabal i cena mu je niska/sumljiva? Moze li se lako nabaviti burndy? radi li nac 52 na CB serije?
  3. Hvala doktore , prvi o kome sam pitao je na KP,druga 72/180 kombinacija nalazi se u Bugarskoj,oba valjda ne mogu poslusati,ali navuko sam se na B klasi pa nemoze se natrag.Posle (ne tako velikog) razocarenja od supernait-a i XS koji nisu ni dlaku od starog naita,odlucio sam da se opet naimiziram ,tacnije oliviziram ,zbog izgleda i generacije naravno.Bamper mi se ne svidza bas ali uzeo bih za pocetak posto nemam puno izbora..daj mi link od pinka,nemogu pronaci 72/hc/140?
  4. Pozdrav svim naimovca,zelim i cenim vase misljenje,zanima me Naim CB nac42 nap110? Ima li u toj kombinaciji muzikalnost i emocije slicne nait 2-ke? Vredi li se daleko vise platiti za olive nac72/nap180 ? cheers..
  5. ^ Lepo se cuje,pa sta ti trazis covece?....uzivaj !!! mozda za nijansu vece starije kutijice,trebao si ovo priloziti od prvog posta da ne zamishljamo sta ustvari trazis,imas Rogers ls 2 na kp za stotinak eura,malo pare za nirvanu.
  6. ^ Ocigledno da sam bio pijan dok sam objasnjavao moje iskustvo..pomesao loncice..pa da se popravim; vienna haydn je bukvalno kanta od zvucnika,muljav i preterano tamni samo zbog KONDENZATORE koje su gori od onih u kineskom tosteru ,vec prvog dana slusanja moze da dosadi,ali ima potencijal i to velik ukoliko se preradi,ako ne planira kupac to neka odmah zaobidze,,,uostalom haydn grand je mozda najljepsi zvucnik u klasi tako da se vredi uloziti(vise truda i zelja nego pare)i dobijete zvuk za koji bi platili 2x vise,ako ne jednostavno potrazite drugo resenje. Eto ja licno nisam za budzenje i repariranje,ali neki uredzaji jednostavno moraju na operacijoni sto.
  7. Polipropilen svakako,hvala stari. Veliki je problem sa bass regijom na skretnice,samo zbog previsoke cene i velike kapacitivnosti hifi industrija najvise ustedi sa ugradnjom elektrolitima. U vienna grand na basove ima 22mf M.D.L elektrolit koji kosta 1.5$ komad ,ko zana na kilo kolko ide..a i na visoki ima jadni neki no name 3.2mf..audiofilski prosecni polipropilen je oko 30+ eura,za hiend ne pitaj.Ona rupa odjenom nestaje @destimulacija prijatelju,i ima razlike puno vise nego kad promenis pojacalo na isti zvucnik.. Ali otruli smo temu coveku sa upgrejdom...sorry kupuj vienneeeeee i lemilca u ruci .......
  8. Primite izvinjenje,ja sam samo pisao to sto sam uradio licno,ne prepisujem iskustva , brojke i znanje sa neta btw ..ta rupa u fr. opsegu koju vi zamishljate sa tabele postoji iz razloga o kome sam pisao..
  9. ^ svira taj za sve pare,sto ga rashodovati? onda dobijes dva pokvarena plejera,po obicaju ..
  10. +1 za Vienna,samo je velika steta sto zvucnik ima jadne fabricki ugradzeni lo-end (bruka za vienna)elektrolite/kondenzatore u skretnici sto ga cini spori/tamni/mutni-obojeni,kad se to pazljivo preradi sa dobrim odabirom bipolarnih kondova, dobijes 95% proac 1sc sa daleko boljim basom...to znaci da KEF nema sta tu raditi.
  11. + proverena stvar u zilion navrata. + ako pogodis onaj pravi,dzaba ti milion dolara na novi zvucnik.
  12. Da nije simaudio koji ti smucio? iritirajuci visoki ?? Nije ti mozda naslov teme kako treba,probaj -''Dynaudio focus110 + ????????'' Taj malisan je prava bonbona u tom prostoru,cemu muke sa znatno vecim zvucnicima koje nisu klase bolji?,mozda ljepsi..
  13. Potrebnija je laboratorija gde se moze oceniti ko sta i kako cuje,ono u detaljima,ko vise cuje gajdu a ko zurlu,ali onda predpostavljam da bi sekle vene.Posto problem je u ljudima a ne u sistemima
  14. Focus ima esotar2 neodymium visokotonac nije bas isti !,cini mi se da je u Audience 42 6db skretnica a opet kazes da si se namucio,sta ce se desiti ako krene nagore sa skretnicama u f360 ,bilo bi pravi pakao ako zahteva promene u vrednostima.Ima tamo bolje i od ampohm-a a kod f360 sigurno je preko 40uf+ za basove(pricam napamet),onda bi jedan ampohm(ili par) kond bio preko 200e .Ako se pocne razmisljati u tom smeru,bice poboljsanja i to velikih,ali treba se pogoditi kond,svaka izvedba trazi pravog igraca a to kosta,desilo se kod drugara da m-cap gold/oil slabije svira od 3$ AV audio,taman posla da se kupuju vise setova pa da se odabere pravi ali to ce kostati vise od zvucnike onda dodze ne dzaba ona moja prica 2k$ za skretnice najbolje je da se pronadze neko ko je lomio glavu sa dynom(focus) pa da da savet kako sta. +1 za Jantzen
×
×
  • Create New...