Jump to content


zoki zg

Članovi
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

740 profile views

zoki zg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Moja dva ljepotana, MK5 mint stanje bez tragova korištenja, još mirišu na novo.
  2. Evo nekih razlika koje sam uočio između pojedinih technicsovih novih modela gramofona. Stvarne razlike između technics 1200 GR, GA i G modela (osim kozmetičkih) postaju očitije već prilikom skidanja tanjura. Na GA i G modelima tanjur se pričvršćuje na motor sa tri vijka, dok se GR modelu nabija na konus vratila, isto kao i na starim MK modelima, to znači da je uglavnom za DJ-ing. Na GA i G modelu motor ima dva rotora zbog veće težine tanjura, na GR modelu je jedan rotor te je s toga okretni moment za jedan kilogram manji, nema tu razlike u startu jer GR model ima za jedan kilogram i lakši tanjur što mu u konačnici dođe na isto. Cijev ručice nije od magnezija već od aluminija kao i na starim modelima, razlike su osim u cijeni očite već na prvi pogled, toplo se nadam da su druge komponente ostale približno na razini GR i G serije.
  3. https://www.engadget.com/2017/01/04/technics-sl1200-amp-speakers/ GR serija bi koštala oko 2000 USD.
  4. Sumnjam da neki 20godišnjak ima strpljenja za tako nešto, oni su rasli pored online igrica i vrlo malo toga im drži pažnju. Dvadesetogodišnjaci nisu ciljna skupina kupaca već starija branša koja ima veću kupovnu moć. Ali biste se iznenadili koliko mladih dvadesetogodišnjaka kupuje vinil ploče, viđam ih po trgovinama sa polovnim pločama u sve većem broju, dosta su tražene stare ploče EX yu pop rock zatim inostrana izdanja pojedinih pop rock sastava i da ne nabrajam dalje. Obično nedjeljom navratim na Zagrebački Hrelić, do nedavno se obično znalo pronaći podosta dobrih i cijenom prihvatljivih ploča, danas je to davno prošlo vrijeme. Ako se kojim slučajem pojavi nekakav zalutali kolekcijonar već u ranim jutarnjim satima biva rasprodan, probere se što valja, ostane samo komercijala koju nitko neće, gro kupaca su mladi vjerovali ili ne i mene je to iznenadilo. Jednom sam prilikom upitao neke dečke zašto su nakupovali toliko ploča a oni ni pet ni šest , pa slušamo i razmjenjujemo ih međusobno, eto to ti je tako.
  5. Čujem neke glasine da bi tržišna cijena novog technicsa trebala da padne na oko 1500 eura, informaciju sam dobio od jedne Njemačke trgovine odnosno zastupništva za technics. Brat jednog mog znanca koji živi u Njemačkoj kupio je 1200GAE platio ga 4000eura, mislim da mi je 00029 serijski broj, kaže da je gramofon zbilja dobar ali da nikako ne opravdava toliku cijenu te da nije pretjerano oduševljen i da je očekivao mnogo više obzirom koliko ga je platio. Svjesni su iz technicsa da sa tom cijenom ne mogu da opstanu na tržištu, nisu ovo 80 ili 90-te godine kada je novca bilo više i koji je vrijedio više.
  6. Ma bolesno brate . http://mixmagadria.com/read/technics-sl-1200g-konachno-je-dostupan-za-kupnju-tech Hvala im lijepo, vidljivo je da se tu radi o manufakturi pa je za očekivati da će im i proizvod biti tako skup. Proizvodne linije, masovna proizvodnja i prihvatljiva cijena kakve su nekad imali su daleko iza nas i neće se nikad više ponoviti. Po meni je neopravdano da i pored svega nabiju ovoliku cijenu, ali u kapitalizmu je sve dozvoljeno kad mu je gorivo ljudska pohlepa, iskreno sumnjam da kvalitetom zvuka toliko nadmašuje svoje prethodnike. Da si čovjek da truda i modificira svoj stari technics, promjeni kablove, ožičenje itd. da ne nabrajam (ima fantastičnih primjera na netu kako se da preurediti gramofon) jeftinije bi prošao od kupnje novog koji bi na testu dobrano zaostajao u poređenju sa npr. primjerkom iz navedenog videa. Za navedenu cijenu ovaj gramofon bi trebao biti bez nedostatka (u što sumnjam) ipak treba sačekati, vrijeme će pokazati sve njegove mane i vrline kad dođe u prave ruke, nekakav će nedostatak sa sigurnošću isplivati na površinu a onda bi mogao uslijediti potop kao sa SLDZ 1200 modelom.
  7. Nigdje ih ne vidim u slobodnoj prodaji.
  8. http://www.seebiz.eu/technics-grand-class-sl-1200g-za-ljubitelje-najboljeg-zvuka/ar-142214/
  9. Evo jednog kod nas na akciji. http://www.njuskalo.hr/gramofoni/technics-sl-1200gae-sl-mk-50-anniversary-limited-edition-oglas-19566015
  10. https://thump.vice.com/en_us/article/technics-sl1200-turntable-sells-out-japan
  11. Jedino je poklopac ostao isti čak i na najnovijem he he.
  12. Al nema veze oženit ću se sa gramofonom.
  13. Uh a ja prodao srebrni 1200 prije par dana ko nov sa kutijom i papirima žao mi bilo, bio je kod mene svega 6 dana , ostao samo crni.
×
×
  • Create New...