Jump to content


slomir

Članovi
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Beograd / Zemun

slomir's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pozdrav svima... Izvinjenje moderatoru ako je mozda prikadnije kreiranje nove teme, mada moje pitanje i probem ostaje isti jer u ono vreme nisam imao novac za predlog iz prethodne poruke... Da li bi neko mogao da mi preporuci dobar stoni (ne onaj mali, dzepni) radio prijemnik do 40 evra sa KP-a (po mogucnosti u Beogradu)...? Ono Å¡to mi je jako bitno jeste da ima Å¡to bolji prijem na FM opsegu... ZnaÄio bi mi makar i neki hint tipa koju marku uredjaja da gledam, model... Jednostavno, svaka informacija mi je od pomoci.
  2. Pozdrav svima. Hteo bih kupiti neki jednostavan radio prijemnik (da nije digitalni već sa onom standardnom skalom jer ga kupujem za neke starije Älanove familije, takÄ‘e može i bez kasete) koji ima veoma kvalitetan prijem u FM opsegu... Dakle, niÅ¡ta spektakularno, samo da je kvalitetan prijemnik i da je zgodan i jednostavan za korišćenje (bilo bi dobro da je stoni, dakle ne one džepne varijante). Zaista nemam nikakvu predstavu Å¡ta bih mogao da pogledam na KP-u pa bi mi znaÄila bilo kakva sugestija, savet (npr. koju marku da gledam, model, mogu i konkretni predlozi...) Hvala unapred.
  3. Kontaktiran prodavac... SpuÅ¡tena cena za 5 evra , Å¡to su u suÅ¡tini troÅ¡kovi kurirske službe... Lepo deluje hitachi, ali ne znam... Sobzirom na njegove godine, može da se desi da zatreba joÅ¡ neko ulaganje i sliÄno i onda to joÅ¡ skuplje izaÄ‘e.. Iskreno ne znam. I meni se hitachi dopada kako deluje... Plus pozitivne kritike..... Mislim, on upada negde u moj budžet, ail me plaÅ¡e njegove godine.. Možda bi za taj novac možda mogao neki "mlaÄ‘i" grundig ili sliÄno da uzmem... Trenutno sam malo spustio kriterijum pa gledam npr. ovaj Technics, za koj iprodavac kaže da radi odliÄno. Mislim da i zatreba neka popravka, verujem, ne bi otiÅ¡lo preko 60ak evra...
  4. Sad sam se setio, mislim da je on prodavao neke Quadral-e koje sam svojevremeno hteo da pogledam... Blago neljubazan lik... I sada mi je sugerisao da se na slikama sve vidi Å¡to se tiÄe stanja... PreskaÄem... Dobio sam info da je konkretan model imao odredjeno osvezavanje ( izmenjani izlazni kondenzatori, kod izlaznog kola u napajanju, u MF delu na putu signala stavljeni blok kondenzatori), tako da verujem da je pri tome i ispitan.. Medjutim i dalje ostaje problem Å¡to je prodavac u Apatinu... Da ne davim time, ukratko, kolika bi po vama bila realna vrednost za hitachi? Hvala veliko na konkretnim predlozima... Ok, biću strpljiv, ali bi super bilo da neko od vas trigger-uje ako uoÄi dobru ponudu, poÅ¡to meni zbog neiskustva može da promakne neki dobar model.. Hvala joÅ¡ jednom
  5. Dobijen odgovor od prodavca.. Onkyo T-4670 je dobio iz NemaÄke, ne zna da li je popravljan, nema daljinski, ali kaže da radi extra. Po vama, realna vrednost je .. (može i na p.p.)?
  6. Hvala veliko na predlogu... Kontaktiran prodavac, Äekam odgovor. Ako se naÄ‘e joÅ¡ neki predlog, bio bih veoma zahvalan. NaiÅ¡ao sam i na hvaljeni Kenwood KT-1100 ali je Äak 140evra. Prodavac je rekao da ja ponudim neki iznos, a iskreno nemam predstavu kolika je njegova realna vrednost i da li se može spustiti u moj budžet.
  7. Hm... trenutno ima malo grundiga u ponudi... Jedino ovaj t 7200. ÄŒovek kaže "best bay kupovina" Mislim, ne žuri mi se previÅ¡e, ali bih voleo kada bih Å¡to pre naÅ¡ao neku ok ponudu jer sam neko ko voli da muzika stalno svira u pozadini(dok radim, odmaram, Äak i noću), a kako trenutno imam samo CD u sistemu bojim se da mu ne skratim bezveze vek trajanja tim tempom korišćenja.
  8. Hvala na veoma brzomn odgovoru. PreskaÄem Hitachi. Pitaću joÅ¡ samo za model Onkyo T-4670 koji se trenutno na KP-u ceni 80 evra, a onda ću zamoliti ako je neko raspoložen da mi da neku sugestiju u vezi trenutnih ponuda na KP-u vezano za tjunere. Budžet je do 70ak evra. Ukoliko ima potrebe za evenualno prebacivanje teme, neka neko od iskusniji Älanova prijavi moderatoru
  9. Pozdrav.svima. ProÄitao sam dosta pozitivnih komentara vezano za ovaj tjuner, a meni baÅ¡ tjuner nedostaje u sistemu Trenutno se pomenuti Hitachi prodaje na KP-u za 75 evra i Äovek je joÅ¡ iz Apatina, tako da bih morao da raÄunam i troÅ¡kove prevoza. Da li se isplati?
  10. Duze vreme pratim KP sajt tragjući za nekim "reÅ¡enjem" za zvuÄnike u sistemu i Äesto se pojavljuju modeli zvuÄnika iz 70ih godina sa velikim bas drajverima i visokom deklarisanom osetljivošću (97db, 100db, itd.). Trenutno sam uoÄio dva modela... Kenwood KL 6090 http://www.kupujemprodajem.com/kenwood-kl-6090-8268625-oglas.htm i Sharp (trenutno ne mogu da pronadjem oznaku modela, mada sam ranije pronasao ali sam u medjuvremenu obrisao history u browsersu - cini mi se da pocinje oznaka sa hs, hl ili sl.) http://www.kupujemprodajem.com/100-db--7856969-oglas.htm?filter_id=42655506 Da li bi mi neko mogao napisati ko je imao iskustva kako zvuÄe ovakve i sliÄne kuktije i da li su vredne razmatranja za hi-fi sisteme u kombinaciji sa modernijim pojaÄalima? Mislim, kada pogledate te "popularne" parametre - osetljivost, preÄnik basa i sl, ovakve kutije bi trebalo da grme na većim pojaÄanjima, a da na manjim pojaÄanjima pružalu finu glasnost, naroÄito nižih tonova... Nisam nikada imao prilike da ih Äujem, pa me interesuje kakav je utisak u odnosu na npr. B&W, JBL i sliÄne poznate kkutije Äija je deklarisana osetljivost znatno manja..
  11. Na oglasu se prodaju zvuÄnici JBL L50, meÄ‘utim na jednom od bas drajvera se može uoÄiti kao da je membrana na jednom mestu u gornjem levom kvadrantu bila savijena, slomljena, pa vraćena u prvobitno stanje (pogledati slike). Da li takve deformacije membrane mogu uticati na njenu krutost npr. pa samim tim i na zvuk, pogotovo pri jaÄim signalima i da li je to moguće nekako "servisirati"?
  12. stoN_Cold kontaktiran... Odneto na proveru i reparaciju...
  13. Hvala veliko na odgovoru. PojaÄalo jeste dosta praÅ¡njavo iznutra i baÅ¡ sam hteo ovog vikenda da ga oÄistim. Mislim, kupio sam ga praÅ¡njavog... Jedino Å¡to sam dirao na pojaÄalu u poslednjih nedelju dana je glavni potenciometar, tako da kontam da je on u problemu. Da li bih to podmazivanje mogao sam da odradim, ili da nosim kod nekoga? Ako može neka preporuka ili bar napomena da je pisano pa ću potražiti na forumu?
  14. Probaću da rekonstruiÅ¡em kako je doÅ¡lo do problema, kako ne bi možda ispustio neki detalj koji bi znaÄio za pomoÄ. Dakle, sistem je daleko od idealnog, ali sam želeo neÅ¡to da sluÅ¡am i kupio sledeće: 1. Zvucnici: Sonofer SF-4 (već sam kukao o njima u prethodnoj temi, ali je Branko BIN rekao da su ok i da ih verovatno malo jace pogonim) 2. Pojacalo: Sony TAF 530 ES 3. CD player: Denon 1420 Pustih danas CD na Denonu i krenula muzika., pojacao na 11h.. ZvuÄnici su Å¡ljakali bez problema (nije bilo krckanja, zadovoljavajuća glasnost).. Posle joÅ¡ 2 pesme, otprilike na tom pojaÄanju, možda neÅ¡to slabijem, desio se u trenutku nagli pad snage signala na zvuÄnicima (oba zvuÄnika) tj. neki prekid u izvoÄ‘enju. Mislio sam da je CD, pa sam pustio da ide stvar dalje, meÄ‘utim par sekundi kasnije bas je potpuno nestao, glas se jako prigusio (oslabio), dok su jedino visoki, cini mi se, ostali na pravom nivou. Kada sam pojaÄao sa takvim signalom, Äulo se brujanje u basovima. Veliki bedak... Ugasim sve.. Nisam osetio miris nikakve paljevine iznad pojaÄala... I Å¡ta ću, imao sam kod sebe joÅ¡ jedan CD player - CDP 990 i Äisto iz nemoći i da bi iskljuÄio Denona, prikjluÄim Sony-a na pojaÄalo i pustim, kad ono, sve poÄe normalno da radi... Pomislih, OK, otisao je CD iako mi je to bilo sumnjivo jer mislmi da je to najocuvaniji deo u sistemu (kupljen od Älana foruma, inaÄe veoma korektnom momka). Ipak, viÅ¡e iz neverice, opet vratim kablove na Denona, pustim i Å¡ljaka sve OK ZnaÄi, za mene, potpuni rebus Evo, sluÅ¡am sada ceo disk i ne ponavlja se ta situacija.. Pustio sam jedno pola sata da radi na 10ak, 11h kako bi zagrejao pojaÄalo i eventualno izazvao ponovo pomenuti problem, ali se nije ponovio. Nadam se da nisam neÅ¡to propustio da pomenem... Molio bih Vas za bilo kakvu pomoć...
×
×
  • Create New...