Jump to content


markodl

Članovi
  • Posts

    174
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

1,106 profile views

markodl's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kasnim koji mesec - ali imao sam slican problem sa m dac-om i apple tv-om. Zakljucio sam da je problem "jitter". Postoje podesavanja jitter-a u dacu. Cini mi se da ima neke 3 opcije, ne secam se tacno. Na jednoj je bilo manje prekida nego na ostalima, ali nisam uspeo u potpunosti da ih eliminisem (pa sam izbacio apple tv :D). Probaj, mozda se kod tebe problem resi.
  2. Spachek, zahvaljujem se! Za sada mi je stari htc zakacen mobilni preko 3,5mm i strimuje preko neta.. Dok ne prelomim koji ce uredjaj biti!
  3. VU, zahvaljujem se! Sada mogu da biram i da biram...
  4. Zek, hvala! Wili, nalazim se u selu Debeli Lug pored Majdanpeka. Verovatno da bih lakse uhvatio rumunske nacionalne frekvencije nego srpske ovde... Ukoliko mislite da cak i ovde mogu da uhvatim nacionalne frekvencije, mozete li da mi preporucite neku "bolju" antenu?
  5. Zdravo svima, S obzirom da zivimo u dragoj nam drzavi (i da je i poslednja stanica koja se cula u mojoj nedodjiji ukinuta), prinudjen sam da za radio u trpezariji trazim novo resenje. Nije mi potreban citav sistem (sasim ti ni network player velikih dimenzija, koji bi mozda mogao ovo da uradi), vec samo mini linija koja bi zamenila LG koji trenutno koristim. Ono Å¡to bih ja želeo da ova mini linija radi jeste da ona ima wi-fi i da se, preko njega konektuje na net - i vuÄe radio preko neta. Iskreno, nisam siguran da li ovako neÅ¡to i postoji. Kvalitet nije primaran, već je primarna funkcionalnost. Pada meni na pamet da kupim jedan tablet i airport express, ili samo android tablet koji bi kablom bio povezan sa mini linijom koju trenutno imam, ali me, prvenstveno, interesuje neko all-in-one reÅ¡enje. Zna li neko neki ureÄ‘aj koji bi mogao da uradi ovo? PS Vidim na netu sqezeebox radio, ali nema ga da se kupi u naÅ¡oj zemlji, a ni njegov zvuÄnik mi ne deluje impresivno (na pogled). Ima li neko iskustva sa njim?
  6. Razmisljao sam i ja o ovome. Cak i imam uticnice (koristim ih za lampe). Sa hi-fi-jem nisam probao. Moje misljenje je da je ta uticnica skupa (ukoliko je data cena za jednu) - mislim da sam za te novce kupio 2 ili 3. Proucnjajte malo oko cena..
  7. markodl

    Kakav oglas...

    Hvala Ston! Ja ga zvao, javio se odmah... Jos neko?
  8. markodl

    Kakav oglas...

    https://www.kupujemprodajem.com/Ortofon-2M-Blue-23218883-oglas.htm?filter_id=38854117 Cena je korektna (bolja nego u Koratu), covek kaze da se ceka 10-ak dana, porucuje iz nemacke. Sve u svemu, zvuci fino. Ima li neko iskustva sa doticnim?
  9. Ako moze za 2 funte po komadu, 'ocu i ja !
  10. Slusam Audiolab 8000p i 8000se (kao pre-amp) u svom sistemu sa Monitor Audiom RX8. 8000se bi trebalo da bude malo siromasnija verzija 8000s-a (bez daljinskog i bi-wire izlaza). Pre nego sto sam kupio 8000p slusao sam samo 8000se i mogu da kazem da to nije zvucalo ni priblizno toliko lose (cak, sta vise, jako je zvucalo dobro). Naravno, ne radi se o istom sistemu - tako da ne mogu da garantujem da je sinergija toliko losa, ali, iskreno - ne verujem. Mozda ne bi bila losa ideja proveriti da nije neki problem u samom pojacalu. Ono sto moje iskustvo o 8000se (i, valjda, samim tim o 8000s) govori da, u slucaju kada se dato pojacalo koristi kao integralac, kvalitetan strujni kabal daje ogromne razlike. Secam se da je decko koji mi ga je prodao doneo svoj strujni kabal kada mi je doneo pojacalo na probu. Taj kabal dao bas veliku pozitivnu razliku u najnizem spektru (za ostalo ne secam - ali u ovo sam siguran). Jos se secam da smo devojka i ja zinuli kada smo culi razliku - i shvatili koliko strujni kabal moze da utice na zvuk. Nismo kupili strujni kabal tada, ali kasnije je i on dosao na red. Dakle, probajte dobar strujni kabal - mozda se iznenadite!
  11. markodl

    Kakav oglas...

    https://www.kupujemprodajem.com/PMC-lb1-SIGNATURE-limited-edition-Novo-18233785-oglas.htm?filter_id=20404909 Moj san. <3 Da nije neko, slucajno, slusao ova cuda?
  12. Tražiš topao zvuk, "oštri" su ti visoki. Nisam nikada slušao Focal, ali na osnovu ova dva komentara - još jedan glas za lampe. Možda i Unison-ova Unico serija (koja je između lampaša i tranzistorca).
  13. Moze li pitanje za sve koji preporucuju apple express/tv: Sto se tice funkcionalnosti - super su spravice, ali, bar kod mene, zvuk je dosta losiji sa njima nego, npr. preko usb konekcije (kineski usb kabal). U pitanju je Audiolab M-Dac. Da li je je i kod Vas tako ili ne?
  14. Da, liÄno iskustvo je po sredi. Tražio sam tada zvuÄnike do nekih 1200-1300 eura. SluÅ¡ao sam Regu koja je bila u one hi-fi salonu u Svetozara Markovića - mislim da je rs5, ali neka me niko ne osudi ako je bila i rs3. Po mom miÅ¡ljenju svirala je lepÅ¡e od Dali Icon-a 7, od Tannoy DC6 (doduÅ¡e dosta jeftiniji), kao i KEF-a Q700. U odnosu na 683-ke, u pitanju je, meni se Äini, mnogo manje basna kutija, tako da su i tu rege pobedile, ali to je već subjektivno. Ako se već juri basna kutija, ja bih iÅ¡ao na veći Monitor Audio Silver nego B&W (ponovo, iz liÄnog iskustva). E sada, poÅ¡to kolega već ima Rotel, koji bi trebao da se slaže sa B&W, tu već ne smem da savetujem MA. Elem, od Rege su, u toj klasi, svirali bolje MA Silver (6, 8 - ko kako voli), i KEF LS50. Ali to je bilo u klasi do 1000 eura. A sada je Rega u klasi do 600 eura! Dakle, odgovor - zbog trenutnog odnosa/kvalitet - rega. TakoÄ‘e mi se dopada varijanta eksperimentisanja sa bas jedinicama - mogu biti okrenute i prema unutra i prema spolja, pa ko kako voli. Epos nisam sluÅ¡ao, tako da se od poreÄ‘enja sa njim ograÄ‘ujem. PS Rega je tada svirala sa Briom-R. PPS Rega ima mnogo ružne noge!
  15. Ako si bas za floorstandere - jos jedan glas za Regu na popustu na kom jeste. Fin zvucnik (pogotovo za te novce). Malo je specifican za pozicioniranje (zbog lokacije basova),a li verujem da ces se snaci.
×
×
  • Create New...