Jump to content


Malkavian

Članovi
  • Posts

    383
  • Joined

  • Last visited

About Malkavian

  • Birthday 08/22/1986

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    IT,Hi-fi,GFX dizajn.

Recent Profile Visitors

1,918 profile views

Malkavian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Imam posrebrenu zicu od 0.5mm2 u PVC-u ako vas zanima za ekperimentisanje, rado cu vam poslati koji metar. Naravno rezultat je najbolji kad su zvucnici osetljivi (u mom slucaju 95db), i da duzina ne prelazi 2M jer se onda gubi poenta super tankih zv. zica.Bitno je imati i dobre low mass konektore (u mom slucaju mc LS4) Takodje treba imati na umu da ne mogu da izbacuju vate kao "normalni" kablovi i u zavisnosti od pojacala moze se desiti rolloff na visokim frekvencijama.
  2. Bas sam zato i uzeo 12 kom da bih uradio bi-wire.Na zalost mi nije ostao ni jedan.
  3. Posle skoro nedelju dana slusanja, vreme je da ostavim utiske. Zvuk je jedinstven, ne znam kako drugacije da ga opisem. Da pocnem od dna, bas je referentan, ako je prenaglasen u masteringu cuce se prenaglaseno, ako ne, bice skoro ravan.Srednji tonovi su izuzetno prisutni, ali su magicni. takav vokal i zadnju kap reverba iz snimka nisam nikad cuo a dosta vremena sam proveo sa sluskama.Detalji na srednjim su neverovatni, svaki artefakt u masteringu se cuje.Uz sve ovo vokali su dosta prirodni i nisu sibilantni ili naporni u bilo kom smislu.Visoki su mozda najizrazeniji aspekt zvucnog spektra.Cinele se bukvalno iscrtavaju u prostoru, svaki mali detalj je tu i lebdi oko zvucnika, moram reci da mi je pala vilica na par pesama koje sam slusao.Zvucna slika je holografska, ako su mikrofoni bili postavljeni kako treba kad se snimalo kao na primer Joel Grare, mogu tacno da se zamisle instrumenti u prostoru, cak i sa otvorenim ocima. Da utisak ne bi bio subjektivan, pozvao sam drugara koji isto voli muziku, i slozio se da su vokali na totalno drugom nivou i da je bas veoma ravan. Sad, nekom ce se ovo svideti, a nekom nece. Ja sam poprilicno navikao na ovakav zvuk i ovo mi je pravo otkrovenje. Neko ce mozda ipak vise voleti da mu bas i srednji sa visokima budu izjednaceni, ovo nije jedna od tih situacija.Bas je tu ali nije izrazen u toj meri kao sredni i visoki.Predpostavljam da cu ovo srediti kad napravim folijske kablove kao sledeci projekat, ali za sada sam super zadovoljan ovim dlakama od neprcane veverice
  4. LOL, ako se neko zezao dugo sa sluskama, i moram reci da lampe nisu ostavile najbolji utisak. Evo, ko je iskusan headiophile priznace da je ovo nedostizno i da moze da se kupi solidan sistem za ove pare.
  5. Banane stigle danas, a u kutiji prijatno iznenadjenje, do sad nisam dobio ovakav paket https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/t31.0-8/12473740_10208565428639983_6948714114796685420_o.jpg Zalemio sam ih sve i iako izgledaju nakazno tanko ja takav zvuk nikad ne bih ocekivao od njih. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/12466253_10208565431560056_4492862050466382545_o.jpg Toliko detalja bez ostrine, za sad mislim da je zvuk veoma izbalansiran, videcemo kako vreme bude prolazilo.
  6. Kupio preko e-bay-ja iz Nemacke LS4, oko 120 RSD izadje po komadu. Posta je 6.50E (to je zapravo trosak) U svakom slucaju 2k rsd za 12 kom sa postom i nije strasno. http://www.ebay.com/itm/180860347469?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
  7. Stigle 30 awg zice. Dok mi ne stignu multi contact banane zakacio sam ih gole. Za sad pozitivni utisci, videcemo kako ce se prica razvijati.
  8. Probao sam sa dosta stvari, dzepno poijacalo za sluske, izlaz na preampu, cak sam ih jednom stavio u terminale za zvucnike na integralcu koji sam imao, Mislim da im treba ozbiljnije pojacalo za slusalice, ipak su 400 oma.
  9. Ako pricamo o onim starim hibridnim trebace ti hidro elektrana. Ja ih imam i nisu lake za pogon.
  10. Da ti se ne pregreva? To pojacalo ima zastitu od pregrevanja, a ume da se zagreje dobro.
  11. Mozes uvek da probas sa folijama, ali to je skuplji eksperiment, Mundorfova bakarna ili srebrna folija pocinje od 25e/53e. http://www.audiohobby.eu/en/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=foil&submit_search=Search
  12. izgleda sasavo ali mene vise ledja ne bole.Kao sto Aibo rece, jako je malo ulaganje a moze da promeni koncepciju zuka.Inace po knjizi treba da budu jos tanje, 30awg.Zagrizao sam metak i uzeo 30m posrebrenog ohfc bakra za 2 dolara, videcemo kako ce ispasti na kraju.
  13. Meni je pala vilica kad sam cuo sta izlazi iz zvucnika na tako tankim zicama,Slazem se da su visoki izrazeni ali meni ne smeta, pogotovu kad cujem cimbale (veoma verno zvuce,samo sa manjim osecajem reverba),Radi provere kacio sam naizmenicno na visoke chord silver screen i ove zicice.Na chordu je primetna mutnost i mracniji karakter zvuka.Iz istog razloga mislim da si dobio utisak da je zvuk suvlji, nema tog dodatog osecaja masnoce koji dolazi od zamucenja zvuka.Definitivno je suvlji zvuk, vise monitorski.Odlican klip sa tjuba za uporedjivanje: https://www.youtube.com/watch?v=Jjj8E3nUGSg
  14. Autor knjige preporucuje da sve bude solid ili fina zica ili folija jer je njegov zakljucak posle analize rada "Essex echo" od Malkoma Hawksforda da signal ne putuje kao voda kroz zicu vec se pojavljuje u elektricnim i magnetnim poljima oko kabla.Vise zica na jednom mestu ometaju jednako rasprostiranje tih polja (nesam ucio ali slike pomazu.)
×
×
  • Create New...