Jump to content


aleksandar

Članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

910 profile views

aleksandar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ja sam drugaru radio od mrezica koje se kpuju u gvozdjari, vrlo sitan rad ima polasticnih ima metalnih ( valjda su za komarce) !!! Napravili smo cvrst okvir od spera i to je ispalo odlicno !!! Kupili smo one plasticne drzace ( muski, zenski ) u Elementi u Subotici ( mislim da su i oni imali neka platna za tu namenu) namontirali i to je to !Eto ideje koja ce ti se mozda dopasti !!!
  2. Pozz, ako ti gubi bass na taj nacin kako si opisao, verovatno na jednoj od kutija si obrnuo fazu tj. polove kabla koji ide na zvucnu kutiju !! Moras pazljivo propratiti kako su obelezeni kablovi i tako ih prikljuciti na kutije ( crveno na crveni prikljucak, crno, na crni prikljucak) !!!!
  3. Da, da, svakako ! Hvala ti stoN_Cold na informacijama !! Nabavicu ovaj sprej pa cu lagano odraditi posao !! Pozz
  4. , ' Fala na primedbi, imacu to u vidu !!!! Znaci sa ovim smem da perem plocu bez problema, i straha da moze nesto da ostet !!!???
  5. Zek, hvala na upozorenju, nego, ja pitam cime da operem plocu kuci, bez skidanja i razvaljivanja celog pojacala u sitna crevca !! Dali postoji neki sprej ( i koji), koji ce to lepo da opere, ispari, i vozi !!!???
  6. To je vec uradjeno, ali kazem, ima ona 'zapecena prasina ' koja se verovatno mora samo oprati !!!
  7. Pozz drugari, nabavio sam stari Hitachi HA 5300 iz 1977 godine koji je u radnom stanju, ali kada sam ga otvorio bio je prepun one " zapecene prasine", koju je nemoguce izduvati i usisati !!! Dali nko moze da mi da savet cime i kako ocistiti i oprati stampanu plocu, a ne napraviti neku havariju sa elementima na ploci, i dali postoji neki sprej (cleaner), koji bi mogao prskanjem da rastvori i skine tu prljavstinu !!!??? Slika je sa NET-a !!!
  8. Auuuuuuu, Kako cemo sad !!!??? Skinuo sam za 550D ali to je sasvim razlicita mashina !! Pozz
  9. STa bi, niko nema SERVICE MANUAL za Kenwood KA 550 ??????
  10. Hahah, pa da znas, ako bude bezobrazan posle ove zadnje intervencije, nadaj se poklonu, hahah !!! Pozz !!!
  11. Hahahah, pa kad iz tog ugla posmatras, potpuno si u pravu, hahah !!! Znas, bilo je ono, zameni prvi STK i kao OK ( sedamsto i kusur dinara), pa klinac odnese na faks ( pa rikne, mislis, on ga silovao), pa opet sedamsto dindzi, pa rikne ( onda, ne valjaju domaci STK Ic, ajd narucis iz Nemacke, , kao radice sad uredno), pa opet isto, onda proradi inat pa opet osamsto dindzi, i td. itd !!! Jbg. kad saberem moglo je se kupiti, kao sto kazes, "normalno" pojacalo, al sta je tu je, hahah !!! ja imam svoju opremu, ovo klinac koristi, pa rekoh ajd jos jednom da ga "ozivimo' pa ako bude uredu verovatno cu ga konacno ili prodati ili baciti !!! Pozz Jel ima shematika !!!??
  12. Vazi druze, hvala ti na angazovanju i odgovorima !!!
  13. STK je nabavljen u M I G ,Nis !!! Znam da nisu vrh,ali jednom prilikom sam nabavio iz Nemacke, (kvalitetan) ali isto se desilo kao i sa ovim iz Nisa !!! Ovo je vec sesti put da gori !!! ( jednom prilikom je izgoreo kada zvucne kutije nisu bile prikljucene, samo slusalice, i u toku rada je samo stao !!!).
  14. Nekoliko puta je "crkavao" izlaz, STK 4893 !! Moj drugar, majstor, ga je pogledao i utvrdio da su neki delovi promenjeni ( valjda u pretpojacalu), ali nisu stavljene originalne vrednosti, pa zato preterano greje STK i na kraju ga sprzi !!! To je njegova dijagnoza, pa mi zato treba sematik da pogleda koje su originalne vredosti tih delova ( valjda su u pitanju neka dva tranzistora i jedan ili dva otpornika ) !!!
×
×
  • Create New...