Jump to content


Noise Aga

Novi članovi
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Noise Aga's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Noise Aga

    AMAZON

    Nisam mogao pronaći ovakvu temu ovde, pa ajd da je pokrenemo... Da li neko ima iskustva sa naruÄivanjem ploÄa iz inostranstva? primetio sam da se može pronaći povoljih stvari, ali i da su poÅ¡tarine dosta skupe. na primer; na discogsu sam pronaÅ¡ao prodavca koji ima dosta stvari koje me interesuju po sjajnim cenama, ali kad je doÅ¡lo do poÅ¡tanskih troÅ¡kova, ispade da na sumu od 36 funti, za petnaestak 12'' , poÅ¡tarina izaÄ‘e isto toliko, otprilike... takoÄ‘e sam naÄuo da su nekim ljudima naplaćivali pdv na robu kupljenu preko interneta.. i joÅ¡ bi pitao kako se odreÄ‘uje vrednost robe za carinu? ako na primer, meni prijatelj poÅ¡alje recimo 10 vinila u paketu, i majmuni to otvore, vide i roknu mi neku carinu na to. zaista me zanimaju dosadaÅ¡nja iskustva Älanova i voleo bi da se informiÅ¡em ''do daske'' , jer muzika koju ja sluÅ¡am u Srbiji baÅ¡ i nema da se kupi, pa je stoga jedno od reÅ¡enja internet. možda ova tema može dovesti do nekog zajedniÄkog naruÄivanja u cilju deljenja poÅ¡tarine, i sliÄno tome (zajedno smo jaÄi) u svakom sluÄaju, ne može da Å¡kodi...
  2. hvala na brizi Maks, svestan sam akcije koju obavlja loudnes. to sam pomenuo u kontekstu da mi loudness izniveliÅ¡e izražene visoke koje daje igla. skoro, pa sam se Å¡alio... inaÄe, volim zvuk, Å¡to bi se reklo, na nuli. posle par dana, već nedelja, sluÅ¡anja, zakljuÄio sam da je igla katastrofa i da je kvalitet zvuka ne zadovoljavajući,Äak i za moj skromni sistem. plata bi trebala biti ovih dana, pa ću uzeti taj ortofon 5E i naravno saopÅ¡titi Å¡ta sam postigao.
  3. da, svakako cu menjati, samo sam hteo da resim trenutni problem, da bih reklamirao iglu koja je prodata kao nova u slucaju da je neispravna. sada je stanje sasvim ok sa zvukom i radice dok ne dodje ili 5e, ili 10..
  4. hm... pa na kutijici pise dajmond stilus... i anomalija se javlja svuda. inace, povecanjem na 2,2 grama sam dobio dobar rezultat, a igla jeste *****. zvuk je sada super, ima malo vise visokih, ali je sasvim podnosljivo, pogotovo kada ukljucim loudness svirace dok ne uzmem ortofon. hvala svima.
  5. ...i kako radi magiÄna guma?
  6. to te pitam! ... probaću! trenutno radi na 1,5. doduše, probao sam da smanjim, ali to je bio fijasko...
  7. drugim reÄima, k.... ako joÅ¡ neko smatra da je to tako onda kupujem ortofon, u suprotnom, Äupamo max. inaÄe, gramofon je testiran sa nekom shurkom, a i sa at nekom, sve radi kako treba. drugar me savetovao da probam da pozicioniram glavu drugacije, tipa malo napred, malo nazad. ima li to nekog smisla, ili da to batalim u startu? hvala na odgovoru.
  8. dobro jutro. dakle, imam technics slq303 i stavio sam (navodno) novu iglu , skinuo sa technics t24, a stavio na u25, koja je već bila na headshellu. igle su identiÄne, pa verujem da problem nije u tome... kontra Äinele i visoki vokali, kao i ostali izrazito visoki tonovi daju neki noise/hiss/distorzija zvuk. ostalo zvuÄi dobro. da li neko zna u Äemu je problem? Hvala.
×
×
  • Create New...