Jump to content


RadeZeka

Članovi
  • Posts

    183
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

1,830 profile views

RadeZeka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. PRINOVA U SISTEMU Trakas - Akai gx630d. Nije bio planiran inace, ali mu je izgleda bilo sudjeno da zavrsi kod mene. Sledi servisiranje i sredjivanje, pa i utisci o tome kako zvuci. Ako ih neko vec ima, bio bih zahvalan da ih podeli sa mnom/nama. Put od analognog ka digitalnom i nazad se izgleda privodi kraju
  2. Da, bilo je price o tome i ovde na forumima. Iskren da budem, jedino prvo sto bih mozda u buducnosti promenio je upravo Cyrus...on naravno nije uzet slucajno, nego upravo zbog toga sto se dobro uklapa sa Vienama, ali njima bi itekako prijalo nesto jos bolje od amplifikacije. Ali otom potom.
  3. U pivu uz muziku nas nista nece spreciti
  4. Hvala jos jednom. Sto se slika tice, mogu naravno vece da postavim, ali imamo ogranicenje na 512kb po poruci. U prvoj varijanti jedva da sam dve uspeo da postavim, pa je onda usledilo resize da bi sve stale. Ali nije problem naravno...stize gram u malo vecem formatu posto vam se on najvise svideo:)
  5. Hvala...sto se muzike tice, pretezno je jazz u kolekciji cd-ova i ploca..ali naravno, ima tu dobre pop muzike, funk-a, klasike...
  6. Sistem se vec duze od godinu dana zadrzao netaknut i kako stoje stvari nece biti menjan sigurno jos vremena. Posle raznih promena skoro svih kompomentni sistema, zastao sam na ovom, jer mi prosto pruza najkvaliteniji zvuk u odnosu na sve ostale koje sam imao kod sebe. Svaki korak dalje je, cini mi se, veliki korak u moj dzep...na sta nisam ni voljan ni spreman Dakle... Pojacalo - Cyrus 7 sa PSX-r strujnim napajanjem (znacajan korak napred od kada sam ga dodao) CD pleyer - Classe cdp.5 (odlicna kupovina i mozda najaca karika u sistemu, ali opet cesto inferioran zvuk ili bar bez one magije koju daje zvuk gramofona) Zvucnici - Vienna Acoustics Mozart Signature (sa njima sam definitivno stao u daljoj potraznji za zvucnicima. Imam utisak da zvucnici koji bi trebalo da budu znacajno bolji od njih ne samo sto mnogo vise kostaju, vec bi to verovatno znacilo i promenu ostatka sistema, sto ja apsolutno avantura u koju ne zelim sada da ulazim) Gramofon - Thorens td 150mk2, Helius Scorpio 3 rucka sa Ortofon MC 20 super (Thorens je doziveo znacajne promene i estetski i zvucno. Ovo prvo promenom plinta na koji sam bas ponosan , ovo drugo promenom rucke koja je od thorensa ucinila zaista odlicnim izvorom..bar za moje usi ). Amplifikacija grama je sa DIY mc preampom (pojacivacem) koji jednostavno radi odlicno (imam ih cak dva ) i Rega phono mini kao mm RIAA. U ostatku sistema, je i Cambridge Audio DAC Magic - i vise nego korisna spravica. Sto se kablova tice, Kimber Timbre su veza cd pojacalo, zvucnicki su Signal Ultra (USA), sa fabrickom terminacijom bananicama. Ostali su audioquest kablovi (DAC pojacalo, gram itd) To bi otprilike bilo to...slede i slike. Pozdrav svima i uzivajte u svom hobiju.
  7. U trenutnoj ponudi magnetofona na KP osim pomenutog revoxa, na prvi pogled je zanimljiv i onaj Akai...mada osetno skuplji. Posto se nosim mislju da nabavim tu lepu spravicu za sebe, bilo bi mi korisno misljenje iskusnijih o tome sta je vredno traziti u svetu magnetofona i koliko to para iziskuje... NIsu potrebni novi, vrhunski, studijski uredjaji, vec provereno dobar magnetofon za relativno pristojne novce.
  8. RadeZeka

    Thorens

    U zdravlju da te sluzi .. jednog dana neku lepu SME ruckicu i u penziju sa njim
  9. RadeZeka

    Phono preamp

    Najbitnije da si ti zadovoljan i da uzivas sad u muzici. Nije to papreno skupa naprava, tako da ako je zvuk po tvom ukusu tim jos bolje. Sto se mene tice, stigao mi je konacno DIY mc preamp i mogu isto tako da nakrivim kapu i uzivam...odlicnooo zvuci, za pare koje su jos manje od cene REGE. Dakle ljudi, probajte dobre DIY uredjaje, ustedecete puno novca.
  10. RadeZeka

    Cyrus

    Slicna su nam iskustva. Ja moram da dodam da osim te sire scene, prostora, pomak je bio u ni detaljnosti zvuka...bar sam ja to tako osetio i boljem pozicioniranju instrumenatai Bogatiji je prosto zvuk na vise polja. PSX daje struju izlazima, tako da je ovo zapravo pre/amp kombinacija u nekom smislu.
  11. Ne moze naravno i laptop i PC istovremeno jer taj DAC ima jedan usb ulaz i jos dva digitalna (spdif i opticki). U ta druga dva ulaza moze samo u jedan od ta dva ne u oba jer DAC tada ne radi. Ja ne vidim svrhu da i laptop i PC budu istevremeno ukljuceni u DAC. Valjda sa jednog harda slusa muziku... U krajnjem slucaju ako hoce da ih menja mora usb prosto da iskljuci iz PC i da ukljuci u laptop i obratno.To je bar jednostavno. Mislim da smo mu dali jasne instrukcije pa nek covek odluci sta ce.
  12. Zeljko nije vam potrebno nista drugo do odgovarajuci usb kabal, kao sto rece Alexandar...pa kako ste povezali lap top, tako povezite i ovaj drugi racunar sa DAC-om. Imam vec duze vreme CA DAC Magic i to je itekako korisna stvar (kao verujem i drugi slicni DAC uredjaji) ukoliko PC koristite kao izvor. Meni i TV ide preko njega i to visestruko unapredi zvuk nego kad u direktnoj vezi preko njihovih audio izlaza povezujete na pojacalo. Dakle, odgovarajuci usb kabal i PC u DAC. Kazete da ste laptop povezali...pa to ako ste to uradili sa njim onda isto tako i sa desktop racunarom...
  13. RadeZeka

    Cyrus

    DVV i Kuja definisu ono sto po meni znaci strucna i argumentovana komunikacija, tj dijalog i daju domaci za sve nas, kako to treba da izgleda...Prosto je fenomenalno citati, bez obzira naravno na ne slaganja. Nisam mogao da ne prokomentarisem to...Svaka cast.
  14. RadeZeka

    Cyrus

    Ja licno mislim da ima smisla ulagati u te kombinacije iz upravo tih razlloga koji ste naveli. Zapravo mislim da ima smisla ulagati u sve ono sto necijem uhu prija, a sto je okvirima razumne cene, odnosno one cene do koje neko moze,tj. ima mogucnosti da ,,dobaci,,. Da imam par stotina hiljada evra da mi ne trebaju, mozda bi ulozio u i one bezumno skupe hi end komponente, cisto zezanja radi...ali to je vec utopija. Meni je ovo sad i vise nego dobro, i mislim da sam na jedno duze vreme zavrsio sa usaglasavanjem, sinergijama, zamenama i kupujem prodajem:)
×
×
  • Create New...