Jump to content


ister

Članovi
  • Posts

    123
  • Joined

  • Last visited

About ister

  • Birthday 06/28/1964

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/Airbrush-Studio-Ister-146757885374084/?eid=ARBnIBQRDxAR0FQiAUyVShKDPZe1alAImoai4ZRx2Xzu6v-wSvT-W1gNmxP75cKXqmV4zlFOZEmGn-Di

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

2,222 profile views

ister's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Ne... I nije mi jasno zašto ne bi bio siguran Auris Audio.. Je l' tako? Možda grešim, ne znam
  2. E pa onda ništa...Prodaja zamena :D. Šalim se EarMen je prvi na listi ionako pravim Srpski Audio sistem tako da će to biti još jedan uređaj na polici Made in Serbia!
  3. Razmišljao sam o D30. Međutim pruža mi se prilika da SCHIIT dobijem po ceni od $99. Sa cenom je tu u rangu EarMen-a. Schiit ne podržava DSD ali to mi i ne treba, uglavnom bi služio za preslušavanje pre kupovine LP.
  4. Dvoumim se između Schiit MODI 3 i Domaćeg Earmen Donald DAC. Da li je neko imao prilike da uporedi slušno ova dva budžet uređaja i predlog , savet.
  5. Zvučnici su na raspolaganju... Uvek.
  6. Nadamo se uskoro ponovnom slušanju na boljemni adekvatnijem mestu. Za sad može kod mene da se čuje, ko je nestrpljiv :). Svako je dobro došao. Soba je 14m2 delimično akustički tretirana . SA Mirada 2x12W, MM tube phono premplifier Šolaja Audio PH-1, gramofon Technics SL-M1, Ortofon 2mRed. SERBONA DC zvučnici.
  7. Merenje tokom konstruisanja zvucnika je veoma koristan alat, pod uslovom da se zna sta se meri, kako se meri, zbog cega se meri i da se znaju pravilno protumaciti rezultati i odraditi potrebne korekcije. Zvucnik izradjen na taj nacin uz neophodne slusne sesije nakon svake korekcije je po pravilu odlican. Kao i kod svakiog uredjaja, a kod zvucnika pogotovo, presudan je ljudski faktor. Tacnije umece onog ko ga izradjuje, a pored neophodnog tehnickog poznavanja materije potreban je dobar i utreniran sluh. Da napomenem da ono sto se po internetu moze naci od merenja nije dovoljno. Tacnije to je samo jedan mali deo merenja koje je potrebno uraditi. Vecina, i to ogromna, komercijalnih zvucnika nije u dovoljnoj meri elaborirana. Takodje i dobar deo onoga sto se podvodi pod HiEnd. Izrada zvucnika bez merenja je pipanje u mraku. Mozda, ponavljam mozda se mogu na uvo tjunirati vec gotovi projekti, da kazemo kopije tj plagijati. Ali i tu je po pravilu moguce ostvariti veci napredak uz pomoc odgovarajucih merenja. U potpunosti se slažemo. Merenja su rađena u svim uslovima... Posle svakog novog namotavanja i membrane je sledio i slušni test pored merenja... U nekim slučajeviem je merenje bilo idealno ali slušno katastrofa. tako da je merenje pa odmah nakon toga slušanje i podešavanje. Drugačije ne bi bilo pozitivnog rezultata.
  8. Što se izrade papira tiče slažem se kupljena je i presa za modlu ujedno i kalup sa grejanjem., sto sa valjkom za tanjenje papira je trenutno u nacrtu biće ako se pokaže potreba i on brzo gotov. ..Prostora imam dovoljno rešetke za pulpu sušaru (inače se bavim štampom , katovanjem, sito štampom. Airbrush, itd.) nije samo dužina vlakna u pitanju i pamuk ima dugačko vlakno ali je za nijansu kako ja kažem "tuplji" zvuk od Dudovog papira. Korišten je papir u našem slučaju već gotov 600grm2 samo je dodatno impregniran zbog spoljnih uticaja. Bigovanje je rađeno vlažnim postupkom baš zbog kidanja vlakana.. Da ne dužim u pripremi je izrada sopstvene membrane bez spojeva sa bar tri sloja pulpe.
  9. Ako sve bude uredu možda već sledeće nedelje bude prezentacija. Hvala ..Trudimo se
  10. Nisam posrednik a odgovaram ja zato što ostale učesnike ne zanima ova vrsta priče. Ako sumnjaš u kvalitet izrade i zvuka, Grocka nije daleko... Meze, ,pivo, vino, biraj.... Dođeš čuješ i onda kažeš valjaj ili ne valja. Moźe da se napravi koliko hoćeš drajverani kutija sa pptpuno istim karakteristikama. Ako hoćeš da distribuiraš dogovorićemo se za cenu.
  11. Ovo me podseti možda ću oslikati svoje kutije
  12. Merenja su rađena i tamo gde je zvučnik pravljen i u prostoriji gde su postavljeni. Moja soba je akustički tretirana i sad ostaje da podesim ostatak za potpuno uźivanje.
  13. Počelo se od običnog papira 200gr celulozni reciklirani, rezultst jako loš. Zatim pamuk 220gr, 300,gr, 630gr, 800gr. Najboljinrezultat sa pamukom 100% dao je 600gr. m2. Potom.dazimomu posed dudovog papira iste gramaže i ostaje sa natoma iskustva drugih konstruktora u svetu koji koriste isti papir za svoje full range. Na tome se ostalo . Dodato ne bigovanje zbog dodatnog ukrućenja i još dodatne uloge u fr rasponu. Sada dolaze na red papiri od Konoplje, Bambusa, Agave. Premaz je ajda da kaźem tajna. Tehnolog koga sam zamolio da nam napravi akrilni premaz potrošio dosta vremen da podesi mešavinu tako da ne promeni fr opseg, ne oteža previše membranu, da ukruti memranu ali da je ne prekruti,da se brzo osuši pritom da penetrira dpvoljno u papir bez gubitka svojsva i karakteristike papira i uticaj na zvuk. U svakom slučaju mnogo rada i truda. I posle se interesuju za cenu... Vrhunsko zadovoljstvo slušanja posle sve muke jedostavo nema cenu.
  14. E zato nisam kupio zvučnike zbog crtanja itd. Sve što sam poslušao u poslednjih 3 godine ima zvuk takav da imam osećaj da će se nešto desiti ali toga nije bilo samo sam bio nervozan posle slušanja. Sve napeto i mučno za slušanje.
×
×
  • Create New...