Jump to content


magellan

Članovi
  • Posts

    298
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

2,322 profile views

magellan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ova fotografija je deo reportaze koja je rezultat zelje da se podeli trenutak prispeca jednog lepog i vaznog dela audio sistema, pa je verovatno po inerciji gore postavljen preamp/dac i ispod izlazni stepen. To je skoro kao neko pravilo kompozicije sistema, mada bi jedini smisao trebao da bude u funkcionalnom aranziranju. Pass se, koliko znam, kasnije nasao na gornjoj polici, upravo zbog potrebe za boljim hladjenjem, a ostatk se preselio na donji nivo. Edit infidel: ne citirati ceo prethodni post!
  2. Ovo je jedna od retkih tema koju takoreci redovno pratim, pa bih se usudio i da participiram, ali samo u delu vezanom za estetiku (mada nije samo estetika u pitanju). U tom kontekstu bih predlozio sledece resenje za policu : http://tooloud.co/fbm-rondo-spirit/ Na prilozenom linku je jako lepo sve opisano, a kao i uvek propraceno odlicnim fotografijama autora i iskrenog audiofila Nebojse Ugljesica, koji je i srecni vlasnik ovog prelepog komada namestaja. Za mene je ovo jedna od lepsih Hi-Fi polica, a deluje da bi se savrseno uklopila u postojeci kontekst.
  3. Pozdravljam ideju, ali ne bas u izvornom obliku. Bojim se da je prilicno utopisticka, a narocito ako se kao podatak ubaci nas mentalitet, kao i trenutni drustveno-ekonomski trenutak. Da ne duzim, predlozio bih ucesnicima rasprave, a narocito pokretacu teme, da tokom dolazeceg vikenda prouci sadrzaj sledeceg linka : http://www.audiofil.net/klub/ Verujem da vecina ovde uveliko zna za postojanje ovog kluba u komsiluku, ali ipak za one kojima je promaklo. Klub je postavljen na temelje velikog entuzijazma, a o tehnickim detaljima kolika je clanarina, kako biraju prostor u kojem ce se druziti itd., mislim da nema potrebe raspravljati. Oni rade bas nesto slicno sto je ovde postavljeno kao utopija, a i vise od toga, jer organizuju i zive svirke koje cak i snimaju, pa ih posle reprodukuju na raznim "referentnim" sistemima, tokom nekih narednih druzenja. Da ne duzim, bojim se da nismo kadri ni ovako nesto da pokrenemo, a sto je poznata forma druzenja na raznim meridijanima, a kamoli nekakav koncept permanentne referentne laboratorije zvuka i sta ti ja znam. Ovo sve naravno iznosim sa velikom zaloscu, ali budimo realni u ovim teskim vremenima.
  4. Nema potrebe za javnim izvinjenjem, nisam povredjen tom prozivkom. Razjasnjenje je usledilo cisto zbog cinjenicnog stanja na temi.
  5. Hajde da se javim, kada sam vec prozvan. Red je. Uopste mi nije jasno zasto sam spomenut u ovom kontekstu i u okviru tekuce rasprave. Milana Dragojlova poznajem licno, veoma postujem njegov rad, posedujem interkonekt kabl iz njegove produkcije i kada god sam u mogucnosti, a i u Novom Sadu, volim da svratim i cujem / vidim sta ima novo u nastajanju. Aktuelni model podnostojecih zvucnika sam nekoliko puta slusao, u toku prosle godine. To bi bilo sve sto se tice mene, za sada. Zvucnike nikada nisam porucio, pa ih samim tim i ne cekam godinu dana, ili vec koliko se ovde licitira kada se prica o trajanju proizvodnje. Verujem da je doslo do zabune, obzirom na to kako se tema razvija, sa narocitim osvrtom na stil komunikacije ucesnika.
  6. zustroy, nemoj da se nerviras i svakako nemoj da kazes to nesto drugo. Ja sam se malo nasalio, a sada moram da ti kazem da tvoj komentar nema mnogo veze sa logikom. Od kada je to svrha postojanja, kako ti kazes, malih manofaktura da za manji novac prave bolje zvucnike od fabrickih proizvoda velikih brand-ova? Da je to iskljuciva poenta "njihovog zanata" je samo tebi poznata ideja, koliko mi se cini.
  7. Bojim se da na ovakav zahtev Milan ne moze da odgovori. Milan ne pravi zvucnike za citaoce What Hi-Fi, ili slicne literature.
  8. Kako se scenario odvija, bice dobro dok ne pocnu da biju sa tim dugackim stapom sa kojeg je otpala sargarepa.
  9. Rece Tyson neki slovenacki, ali da jos malo pojasnim jer licno poznajem tvorca. U pitanju je projekat iz kuhinje SoulsonicSpeakers, a ciji je vlasnik i jedini konstruktor Miro Kranjc. Ima dosta toga na netu, a postoji i web prezentacija pomenutog proizvodjaca zvucnika, pa da ne smaram sa svojim komentarima. To su oni sto sam ih spominjao u jednom od prethodnih postova na ovoj temi. Ono sto je bitno za pricu u vezi sajma, sistem u sobi izmedju MBL-a i Vox-a je bio slovenacki i predtsavio ga je Igor Kante, koji je najveci i najuspesniji diler High End-a u Sloveniji. Sistem koji je predstavio na sajmu je njegov brand pod nazivom Ubiq Audio i sastoji se od elektronike iz BFA ( Beyond Frontiears Audio ) i zvucnika koje je uradio Miro Kranjc, specijalno za ovu priliku i po zahtevima Igora Kantea. Na dizajnu celog sistema su radili profesionalni dizajneri iz Slovenije.
  10. Onda ta tri parametra sazmes u jedno i to se zove jednostavno Benny Andersson Imao sam priliku da slusam neke snimke koje je on radio u svom studiju, a na TAD Reference sistemu. To se tesko moze recima opisati. Svi snimci su bili kopije mastera, da zlo bude vece.
  11. Produkcija je deo kreacije, koja se u ovoj prici zove muzika, jer se tako iznosi pred konzumente, bilo da je rec o snimljenom materijalu ili javnom nastupu.
  12. Nisam siguran zasto bilo ko treba da bude / ostane u zabludi / zabludama, ali ja za sada ovde vidim samo jednog ozbiljnog kandidata.
  13. Bas tako, a lepo su mu i ime dali, "Toy" da se zna za koga je namenjen. Kad smo vec kod SF, ni Venerama stosta ne moze da pomogne.
  14. Bice to svakako jedno lepo druzenje, ali treba ostati i elementarno ozbiljan.
  15. Ovde je sve savrseno jasno, ali "prirodno" ne bih upotrebio ni pod pretnjom oruzjem.
×
×
  • Create New...