Jump to content


l88ka

Članovi
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

About l88ka

  • Birthday 12/11/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Jagodina

Contact Methods

l88ka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. l88ka

    Sema za DAC

    Ma meni nije problem ni plocu da napravim,radim to par puta mesecno.samo mi trebaju sema i layout,moze i u nekom od programa za pravljenje elektronskih ploca,moze i slika.
  2. l88ka

    Sema za DAC

    Posto mi definitivno zvucna dovodi do pregrevanja graficke(mikro ATX ploca),resih da napravim spoljni DAC.Da li neko ima proverenu semu za dac.Ulaz bi bio Spdif direktno iz ploce a izlaz bi isao u yamahino pojacalo stereo cincevima.Koliko vidim svi stavljaju podnozje na opamp pa probaju razne varijante.Delovi mi nisu problem,moja firma narucuje elektronske komponente iz farnella jednom mesecno.Ni napajanje mi nije problem,imam sve moguce trafoe,toruse, chopper napajanja itd...
  3. Pogadjajte gde je ovo slikano...
  4. Ja izvukao kabl od vufera i prikacio ga dierkt na sub out na pojacalu.Rezultat:ne bi ja tu nista dir'o.Volume stelujem na pojacalu a skretnica u vuferu radi svoje.Hvala dobrim ljudima sa sajta na pomoci!
  5. Najverovatnije ne5533 ili ne 5534.Kacim slike kad zavrsim.
  6. l88ka

    Buttkicker

    Evo opisa uz video : http://www.youtube.com/watch?v=oeYi4KgzcNo
  7. l88ka

    Buttkicker

    Jel pravio neko ovo?Koliko sam ja mogao da vidim,prepravljaju se bas zvucnici i drmaju fotelje u kucnim bioskopima.
  8. Hvala.bas mi je ovo trebalo.
  9. Posto mi je "uleteo" za male pare aktivni JBL sub dsc 400(1500 din),hteo bih da ga prepravim da mi radi kao primarni aktivni sub.Trenutnio imam neki magnatov mali sub a u prikrajku ceka AR sub da ga spakujem u neku kutiju.Naravno,gledam da prodjem sto jeftinije a kutija ce me izneti mnogo vise nego JBL.On ima 5.1 pojacalo na sebi ,koristio bih samo ulaz za subwoofer.Iz DVD-ja dobija samo pobudu za ukljucivanje 220v i 6 audio ulaza.Treba mi sema sub pretpojacala sa promenom faze,granicnom frekvencijom,gainom i okretanjem za 180 stepeni.Prepravka i gradnja plocice mi ne bi bila problem,radio sam u EI Nis servisu kao TV serviser godinama.Hvala unapred.
  10. Nedavno sam za SMESNO male pare kupio set od 5 satelita jbl scs 200 i centralnog scs 300.Treba mi preporuka za polovno surround pojacalo.Ako neko vec ima kombinaciju koja je proverena dobro bi mi dosao savet.Probao sam ih na yamahi rxv 540 i odusevio se.Radili bi u kombinaciji sa Acoustic Research status sub 25 sub-om koji mi hvata prasinu
  11. Hvala.Iscrtao sam ih,jos samo sutra da kupim 12 mm burgiju i izbusim.Videh da ih ljudi i zakrivljuju.Da li se remeti njihova funkcija zakrivljenjem prednje ploce?
  12. Planiram da postojecu radionicu preradim i u sobu za slusanje muzike.Trenutno sam u fazi stavljanja izolacije i knaufa,pa sam mislio da kada mi je soba gola mogu da uradim jos nasto po pitanju akustike.Soba je mala-9m2,ima samo ulazna vrata.Mislio sam nesto ovako : komada na zidove -na plafon Naravno,cena igra veliku ulogu.
  13. Znam,reci ce audiofili da technics zvucnici i nisu bas nesto...Probao sam do sad dosta zvucnika B&W,mission,AR...MOM UVETU su do sad najbolje odgovarali technics zvucnici,a i ne patim vise od toga da imam zvucnike poznate audiofilske marke a da mi smetaju.Zanima me kakva su iskustva clanova foruma sa raznim technics kutijama,odnosno koje su najbolje koje su oni culi.Trenutno slusam SB-cs6,ali meni su naprimer sb-c350 kutije jedne od najboljih koje sam cuo u zivotu.Nisam ih nikad rasturao (ni jedne ni druge-zao mi) ali na 350 su srednji i bas od kevlara ili neceg sto strasno lici na kevlar. Edit Chowek: naziv teme izmenjen da bi odgovarao sadržaju.
  14. Resen problem.Sateliti paralelno sa wooferom i nisu bas srecna kombinacija.Povezivanje satelita pojedinacno na izlaze kao i sub-a je u ovom slucaju dobitna kombinacija.Hvala ston_cold u svakom slucaju!!
  15. uh,neki univerzum,5.1.Za 10 evra je odlican (sa sve daljinskim).Nego,na vise mesta sam nalazio da se prodaje bas ova kombinacija suba i 5 satelita.To me i dalje zbunjuje,prednji sateliti ce u kombinaciji sa wooferom smanjiti otpor a ostalih tri ce biti na 16 oma.
×
×
  • Create New...