Jump to content


Rider_on_the_storm

Članovi
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

About Rider_on_the_storm

  • Birthday 01/13/1985

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Apatin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rider_on_the_storm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nasao sam kais. Nisam iz Bg i okoline, tako da ne mogu traziti kais po uzorku. Hvala na informacijama.
  2. Jeste 34. Gavra je dao podatke o onom sto nosi originalni kais za Dual, a to je 18 cm duzine, odnosno 36 cm obima. Napomenuo je da kraci kais od 36 cm bude prenategnut i brze pukne. Merenjem sam ustanovio da je duzina bliza 36 cm.
  3. 34 cm obima bi trebao, odnosno 17cm duzine, po sajtu iz prvog posta. Na stranu, sadasnji kais (koji samo sto ne pukne na jednom mestu, ostarela guma) verovatno je istegljen i ima malo preko 36 cm obima... Gavra rece da bi trebao da je originalni za Dual 36 cm obima, malopre mi javio covek.
  4. Ako nije za otudjenje, stoN-e, onda mi samo pravite zazubice...
  5. Hvala na odgovorima. Vec sam dobio kontakt Gavre, pa cu ga pozvati. "Majstor Toca" sa K/P nema na stoku kaiseve za dual. To me i bacilo na ideju da se obratim na forumu. Nisam stipsa, platio bih kais, iako smatram da ga preskupo cene - ako se stavlja na budzet spravu. To nije bitno, ocigledno. To je kais za gramofon i mora toliko da kosta. Da je za nesto drugo - mozda bi bio jeftiniji, a isti takav. Manje bitno. Zato sam i hteo da pokusam improvizaciju i radije bih novce "utopio" u novu muziku (plocu, disk), nego u kais koji niti vidim, niti cujem. Da je nesto komplikovanije od gumenog kaisa, verovatno ne bih ni komplikovao... Preduhitrise me kod GroovyGavre. Maknuse mi poslednji pred nosom. Medjutim, bice u skorije vreme navodno originalni. I da, jeftiniji od 15e.
  6. Pa nije bas da sam dotle dogurao da rastezem gumicu od tegle, ali ne volim da budem ovca, pa da placam ezotericne cene za neke trivijalne, sitne delove. Pretpostavljam da ne vredi 15 eura koliko cene kao originalne kaiseve. Verujem da se to moze naci i za neke normalne novce - pa nismo valjda i mi englezi, da placamo ime...
  7. Da li iko ima ideju gde naci zamenski kais za Dual CS 505-3, a da je povoljno? Na sajtu Orbit-a i Kelco-a nisam nasao adekvatan (bar ja mislim da nema). Meni bi trebalo nesto ovako: http://www.turntableneedles.com/Flat-Belt-Medium-DUAL-special-133-Inch_p_3786.html samo, malo je skupo, zar ne? Da li imate ideja za neku improvizaciju? Unapred zahvalan na pomoci i savetima..
  8. Modul 42 V nije bukvalno prepakovan. Samo su koristili Sony komponente, ali u drugoj aplikaciji/topologiji. Novije Wega serije pojacala su bila rebranding Sony-jevih pojacala. Za tjunere, dekove nisam informisan.
  9. Nisam na pocetku bio bas potpuno iskren. Pojacalo Wega Modul 42 V posedujem i slusam vec, sad vec dobrih devet godina. Platio ga, tada previse - 60 ak eura, vizuelno slabije ocuvanog, sto me je od njega i odbijalo. A, unutra je sve japansko. Hitachi izlazni, ogroman torus (verovatno i mnogo veci nego sto je pojacalo iziskivalo), Nichiconi u napajanju i Toshiba ispravljacice... Komponente su navodno poreklom iz jednog Sonijevog risivera, ali je za dizajn pojacala (topologiju) bio zaduzen nemacki tim. Vizuelno nije bas u odlicnom stanju, ali zvuk je ono sto je presudilo da to pojacalo ostane u kuci od 2004., na ovamo. Sada je vec zrelo i za refresh, iako jos uvek radi (bezmalo 35 godina staro). O Wegi se malo zna, pa sam zeleo da i ja (na neki nacin) saznam kako se to pojacalo rangira, a i kakva su misljenja ostalih. Nisam imao prilike bas cesto ni da vidim, a kamoli cujem te, malo mladje Wegine uredjaje. Koliko me secanje sluzi, video sam jedan gramofon Wega, a koji je u sustini bio Dual 12xx u drugacijem plintu. Neki gramofoni mi jako lice na Sony modele... Nadam se da su bolje prosli od Duala, koji je tokom godina samo obarao kvalitet sprava koje je proizvodio.
  10. Pozdrav forumasima... Interesuje me da li se ko susretao sa ovim pojacalom i, ako jeste, kakvi su utisci? Ruzno jeste, ali izgled ne znaci sve i nije presudan... http://www.thevintageknob.org/wega-Modul_42V.html
  11. Secam se jos radija lampasa kojeg sam slusao prilikom predratnih poseta Srbiji. Kada sam se silom prilika preselio ovamo, onda je to bio mali filipsov kasetofon, a u zvuk sam se zaljubio kada sam na njega spojio FR zvucnik iz nekog EI radija lampasa.. Okrugla membrana, alniko magnet, jedno 5-6 cola u precniku...
×
×
  • Create New...