Jump to content


tobra

Članovi
  • Posts

    1,301
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About tobra

  • Birthday 11/22/1966

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tobra's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Da podelim vezu sa vama, može da bude od koristi. https://www.reeltoreel.nl/ https://www.studerundrevox.de/ https://www.analogtapes.com/category/SM468?fbclid=IwAR17XhSW6PRouhD3ZgocMtmVGkFlKrVhU9dNGaZtT5SIkOunY-Qx9HCz3bo
  2. Uspešno pecanje. @giZ_Mo da li si pogledao predhodni post, šta veliš o žici?
  3. Ide na prekidač za motore koturova. Evo pokušao sam da na šemi to prikažem i to bi bilo dobro po šemi ali druga brown žica sa buksnom ide na pločicu drive control. 1. Dve crne žice sa / na prekidač 2. Braon žica koja ide na kondenzator (ispraćena) Ostalo po šemi crvena i violentna Koja je to šema kod tebe nije prikazan prekidač za koturske motore?
  4. E onda braon koja nema buksnu je višak!? Gledao sam šemu i lepo je označeno brown, black i yellow. Oklen onda još jedna žica kod mene na magnetofonu!? Čemu služi a uz to i neradi.😀 Moram da priznam da radi ali se malo motor čuje i kada mota traku pred kraj se traka odmota na levom koturu. Ma @Willi Studer me malo uplašio sa radom kao veš mašina. 😀
  5. Zaboravih i ovo da vas pitam. Kod mene ima dve braon žice jedna ide na drive control a druga ide na prekidač za koturni motor a svagde de sam gledao primere nema te druge braon žice sa prekidača. Evo slike o čemu pričam redosled prva sa interneta a druga je sa mog magnetofona. Na drugom magnetofonu (koji služi kao donor) nema te žice isto je kao i sa prve slike sa interneta. Hvala vam unapred na pomoć, napominjem da je ovaj sa zvučnicima gde se menja kondenzator, imate slike njega na predhodnim postovima.
  6. Zamenio sam kondenzatore. Novi su dimenzija ⌀25 visina 47mm a na mag. ⌀30 visina 62mm. Slike kondenzatora za motore od magnetofona. Bogme ovi su popucali samo tako.
  7. @Willi Studer da sa tim bi se složio i ja, ovi su malo tanji od onih u A77 a lepo je videti natpis ReVox. Premeriću (dimenzije) ih kada budem menjao pa javljam. Ako pogledate na nalepnici gde se zahvaljuju piše revox-uk.com i evo šta piše prodavac.
  8. Ovaj baja prodao 189 kompleta ostao još samo jedan. Počistili neku prodavnicu sa Revox delovima.
  9. Prijatelji ja kupih ovo sa slike. Košta me 22.49$ i poštarina 20.14$ mislim da nisam pogrešio. Ostao još jedan komplet. A o tome možete videti na ovom linku.
  10. @giZ_Mo hvala za vezu.🙂
  11. Probao sam ga radi ali neradi za slušalice. Nisam ga priključio na pojačalo nigde da nađem u kablovima petožilni na rca tako da to ostaje za drugi put. One led diode iznad vumetara su za pikove i one rade. Nego malo mi je Ruski zarđao može li neko da mi prevede one petožilne priključke pozadi, unapred hvala. Šta je ovo (uokvireno)? Da nije možda za daljinski?
  12. Imali ovdi ko jači? Upitanju je dva traga. Kad završim Revox onda on dolazi na red.
  13. Prijatelji, teško da kompletiram potrebne kondezatore. Jedino koji ima 60% kondenzatora je ova firma iz Niša. Naravno računam i na ležeće kondezatore. Što se tiče kondenzatore za motore sve firme imaju za veš mašine kondenzatore, Gde mogu naći kondenzatore za motore? Unapred vam hvala na pomoć. Ove ostale firme imaju, nemaju potrebne kondezatore. Moje pitanje koju bi mi preporučili a da su kvalitetni kondezatori ono da su orginalni i tako to.
  14. @Willi Studer pokušaću da islikam glave. Na nalepnici sa leve strane se vidi da je servisiran u Zurich-u e sad koje godine to mogu samo da nagađam a da je skoro e to teško da bidne. Kao što sam napisao jednu sam Ampex traku bacio jedino sam sačuvao kotur koji može da posluži, ona je i naj više problema napravila. Što se tiče ovih starih to su mahom Basf 10 inch i 7 inch, i one neka slabije ima odziv snimka a neka dobar odziv snimka, mada kada promenim elektrolitske i tantalske kondezatore onda će da vidimo. Ista je procedura kao i sa dekovima e to sa acetonom se nebi baš igrao jer glava za brisanje je plastična a ona je prva na udaru i kod nje se puno navata đubreta. Imam program onaj o kome je @ZoranBG pisao Nak T 100, pored toga imam multimeter UNI-T UT61D mislim da bi on mogao da pomogne. Dodatak postu, nisam mogao bolje da uslikam glave ako ga budem rasturao pokušaću ponovo da uslikam. Au, vidi se đubre na glavama, sad primetih.
×
×
  • Create New...