Jump to content


gerchy

Članovi
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

About gerchy

  • Birthday 11/11/1979

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.sony-es.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    : Sl
  • Interests
    www.gt.si

Recent Profile Visitors

4,252 profile views

gerchy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Bravo druže, izgleda izvrstno. Nadam se da ovoliki zvučniki neću prestrašiti bebice! ;) Drago mi je, da vidim ovakav "progress". Kad jedna več vrlo dobra stvar dobiva upgrade.
  2. HK nema dva portova straga.
  3. Čuje se neki novi sound kod @Delije.
  4. Da, to je istina, barem kad to radiš prvih nekoliko puta. Ima puno opcija, četiri subova in svaki svoje filtere. Pa broji ti kombinacije. A onda vidiš, da je graf super, ali zvuk nije. I zatim - jovo na novo. Ali sam i puno naučio. Do sad nisam znao da ima REW alignment tool koji pomaže da vrlo brzo vidiš koji je delay najoptimalniji. To može uštediti puno vremena.
  5. Hvala svima. Samo da znate, hrana unutra je zabranjena. U, cirilica, jedva sam razumio pitanje, puno je vremena prošlo kad sam to učio u školi. Platno je 99", udaljeno je negdje 3,5 metara. Soba ima 25 m2.
  6. Baci ventilator straga.
  7. Evo, upgrade na kraju posle 2 meseci rada. Uspio sam optimizirati stereo sound, zahvaljujem @Delija i @damic za podršku kod "bass managementa".
  8. Pa, ako želiš da slušamo muziku, onda sačekaj još malo, da uradim sve do kraja. Ako želiš da se igramo Lego kockama, možeš svaki dan. Ali pazi, imam sve sortirane po boji - tako da te na kraju čeka još malo zabave.
  9. Vreme za mali update. Stigao subwoofer broj 4. Dok istražujem sve opcije za integraciju (i @damic mi ljubazno pomaže), izradio sam repliku BAD panela i dodao custom detajlić za difuziju tvitera.
  10. Nadam se, da neče biti tako. Ali kad več tako kasne, bojim se da si u pravu. To, da novi risiveri/procesor stižu iduće godine (što se sada prodaje online, zapravo nije moguče kupiti), rekao mi ovlašteni Arcam dealer.
  11. Pošto smo ovdje pričali o Dirac Bass Managementu, iduče godine (januar) stiže Arcam AV40 procesor, koji če uz doplatu imati najnoviji Dirac i 4 izlaza za subwoofer. https://www.arcam.co.uk/products,HDA,AV-Processor,AV40.htm Nije baš vrlo zgodan u toj sivi boji - ali nije ni Marantz.
  12. Evo, slušao sam ove trapove. Pa šta znam, u demo sobi bila je neka razlika. Ali nije bila takva za 5.000 eura. Trebalo bi to probati u vlastitoj sobi. Našao sam na GS i nekoliko grafova gdje su ljudi testirali u različitim sobama i ponekad ima razlike, a ponekad je nema. Znači nema nikakve garancije i zato to treba probati u svom sistemu.
  13. Zato sam spomenuo, da to valja za analogni signal. Jedno rješenje za stereo/video je više preampova ako konačna ima više ulaza. Znači risiver za video in klasičan analogni preamp za stereo. I pošto ove kombinacije analiziram več 15 godina, to su moja iskustva. Čak ako imamo subove - pošto imaju sve settinge kao ovi ljepi SVSi od @Delija, od preampa ne trebamo ništa drugo osim ulaza in volume kontrole. U ova doba sa digitalijom nije više lako. Previše prosječnih stvari. Zato sam kod streamanja i tu na klasiki. Modifikovan Squeezebox, DIY napajanje i Minidisc kao DAC. Preamp i tako dobiva analogni signal.
×
×
  • Create New...