Jump to content


Bozzam

Članovi
  • Posts

    270
  • Joined

  • Last visited

About Bozzam

  • Birthday 06/25/1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bozzam's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Netačno. Ovo služi za podešavanje vođica (levog i desnog rolera) Takođe se može koristit i M300 alignment gauge. Za podešavanje glava se koriste posebne test trake.
  2. Slažem se. Podmazani motor radiće neko vreme, a posle toga može samo da se baci. Najbolja solucija je nabavka novog motora, ili u najgorem slučaju rasklapanje starog.
  3. Imao sam puno dekova koji su imali automatsku ili ručnu kalibraciju, ali je prosto neverovatno kako jedan običan dvoglavi Nakamichi 480 snima bez svih tih testnih tonova i lampica/indikatora, samo REC/PLAY i udri ! Snimci sa ove male neugledne mašine su sjajni...,reprodukcija takođe. To važi i za Nakamichi 580M koji u odnosu na 480 na prednjem panelu ima trimere za podešavanje nivoa snimka, za svaki kanal posebno... Zoki nastavi sa pisanjem, to mu sada dođe kao neka vrsta terapije.
  4. Na nekim kaset dekovima se ne može isključiti i odlično funkcioniše. Mada ima nekih modela kojima ni on ne može pomoći.
  5. HX-PRO se koristi samo kod snimanja. Više o tome imate ovde: https://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_noise-reduction_system#Dolby_HX_Pro
  6. Evo link: https://youtu.be/ECqWcuGrEJ4
  7. @nkrgovicsvaka čast! Šćepo samo napred!
  8. Pozdrav Drugari, nikako da stignem da se pohvalim novom mašinom koju sam dobio na poklon za Novu godinu od mog drugara i prijatelja Zorana (ZoranBG) Reč je o kaset deku „Onkyo TA-2570“ koji sam imao nekoliko puta u sistemu i koji je jedan od retkih kaset dekova koji mi je zvučno legao. Još interesantnije je to što je ovaj dek Zoran modifikovao, tako da je sada, što se zvuka tiče, rame uz rame sa top modelima ostalih proizvođača. Ovo ne pričam napamet, jer sam u sistemu do skoro imao i legendarnog Dragona, za kojeg sam mislio da će oduvati TA-2570, međutim to se nije desilo. Štaviše, više mi se svideo zvuk modifikovanog Onkyo-a od Dragona. Da li je to do samog upklapanja sistema, ne znam, ali ovaj dekić svira sjajno! Znam da mnogi neće poverovati da jedan mali i neugledni Onkyo može da parira legendarnom Dragonu?! Međutim, činjenica je da i te kako može, ali ne u fabričkoj varijanti. Napomenuću da je Dragon sjajna mašina, koja zaista opravdava status legende i tu nema šta da mu se zameri, ali mi je fascinantno do kog se zvučnog nivoa može doći modifikacijom uređaja! Još jednom, hvala Zoki na divnom poklonu ! Više o samoj modifikaciji kaset deka možete pogledati na ovim linkovima: http://zokiaudio.com/onkyo-ta-2570-mod-part-one/?lang=sr http://zokiaudio.com/onkyo-ta-2570-mod-part-two/?lang=sr Pozdrav.
  9. Bravo majstore ! Sada znam kod koga ću da osvežim svoj magnetofon.
  10. Na prvi pogled me podseti na Denon . Mada je i Nad sličan.
  11. Apsolutno se slažem. Sjajno pojačalo, moje omiljeno. Pomenuo bih i "Sedra Two". Odlično rade sa JBL-om 4311b.
  12. A mi smo svi "veverice" Ne blamiraj se više čoveče, stvarno ne priliči tvojim godinama. Sve doktor do doktora.
  13. Da, jasno se vidi da nemaju nikakve sličnosti Sankyo i Denon. Opet grešiš.
  14. Hvala Zoki na objašnjenju i slikama. A kod pomenutog DRM-800 razlika je još veća. Koliko se sećam tu postoje i dva remena oko zamajca...Mislim da su tvoje slike od DR-M33.
×
×
  • Create New...