Jump to content


Martin Wisman Artx-500 ili nešto drugo?


Bogdan2017

Recommended Posts

Pozdrav ljudi,kakav je ovaj zvučnik u naslovu,naime koristio bih par u kombinaciji sa pojacalom Martin Wisman Ulg 800,najbitnije su mi niske frekvencije,hteo sam da uzmem Behringer B215xl,ali mi je recno da su baš slabi sa niskim. Ili je bolje možda da uzmem nešto ovako:

https://www.kupujemprodajem.com/Limit-15-trosistemske-56971828-oglas.htm?filter_id=176640742

https://www.kupujemprodajem.com/Eminence-Kappa-15-a-PSD-2002-kao-NOVO-57012151-oglas.htm?filter_id=176640742

Pisao sam i u Oktobru,prošle godine,ali morao sam da izdvojim novac za nešto drugo,tako da od toga nine ispalo ništa... Budžet je u dalje do 350e. Izvinjavam se na dužem postu,ako je moguće,bilo bi dobro da brzo odlučim,pošto malo žurim sa kupovinom.

Link to comment
Share on other sites

Na prvom oglasu su zvucnici sa basom od 15",  tacno je da oni ne rade ispod 45Hz ( obicno, koiko sam citao razne podatke ) ali kolicina energije koju izbacuju je takva da se ne moze reci da nema basa.   Ako si bio u klubovima onda bi trebao da imas neki utisak iako oni koriste vise takvih basova, paralelno a nekad i vertikalno naredjanih.  

Dakle ako ces da pravis zurku na gajbi, sa dva Martin Wisman zvucnika sa basovima od 15" ne bi nikako trebao imati utisak da ti fali bas.   To su ogromne membrane i kao sto rekoh izbacuju puno energije u prostor,  pretpostavljam kad bi radili nize od 45Hz mogao bi imati problem sa muljanjem.

Zar ne mozes da odes negde da cujes tako nesto ?

Secam se prosli put kad si pitao, sve tamo receno ti vazi i za sada.  Zakazi probu Playeru, pa dodji u BG ili neko sebi blize mesto koje ima radnje sa ozvucenjem, makar da cujes takve zvucnike sa basovima od 15", veruj mi isplatice ti se ( da odes i cujes sam ).

Pozdrav, Krca   :)

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Bogdan2017 said:

zurka na gajbi

Treba da vidis na Player sajtu, npr., da li imaju i neku radnju van BGa koja je bliza tebi a da potom zakazes slusanje, trebalo bi da je moguce, i ako se odlucis za kupovinu dogovor oko transporta.

Predlog konkretni ne, nisam strucan za tu oblast u smislu da ti kazem ovo je dobro a ono nije, samo sam izlazio po klubovima i radio u kaficu sa terasom na kojoj smo pravili zurke sa nekim zvucnicima vrlo slicnog tipa, basovi od 15" mozda 18", nisam siguran, to je bilo pre vise od 15 godina.

Mogu da probam da nadjem drugara koji je DJ ali ne garantujem da cu uspeti u tome ili da ce on reci nesto korisno, mada posto je u struci, zna mnogo vise od mene.

Mislim da je bitno da sam cujes kako sviraju takvi zvucnici jer drugacije neces znati, dok ne kupis a sigurno je bolje to obaviti pre kupovine,  barem ces znati da li ti generalno odgovara ili ne.   Licno mislim da sa takva dva komada mozes da pravis zurku u stanu i da to dobro gruva, ali ovo je ipak uopstena primedba.

Ako nesto pomaze, zadnju zurku koju sam pravio u stanu, u dnevnoj sobi cca. 4x6, radili su moji zvucnici za hi fi, midbas od 6,5" bas reflex totalno zatvoren,  neki techno/trance/acid gruvao je pristojno.

P.S. Ako svracas u BG i budes imao vremena, javi dan ranije pa svrati do mene.

Pozdrav, Krca   :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...