Jump to content


Kondicioner i losa struja


Jimmy_92

Recommended Posts

1 sat ranije, prophet said:

Nekako sam iz tvog pisanja zaključio da tvrdiš suprotno, odnosno da je sve jedno koji filter se koristi.

Филтери мање снаге имају пригушнице веће индуктивности и бољу филтрацију. Међутим, као што сам раније рекао употреба филтера зависи од конкретног система и колико је потрошача прикључено на једну грану, и колико уземњење контаминира преко паралелних кондензатора сам филтер.

Као што сам рекао , на критичним местима се користи одвојени кабал уземњења намењен само за аудио систем и тиме се избегавају прљаве струје које у домаћинствима постоје. Неки филтери имају неадекватне пригушнице које могу да упадну у презасићење од једносмерног напона који је присутан у мрежи и лоше утичу на рад трансформатора.

Неки бенефити су свакако могући, али из мог искуства ништа већи од употребе феритних клемпова на струјним кабловима који немају никакву негативну особину, већ потпуно безболно филтрирају високе фреквенције у мрежи.

Link to comment
Share on other sites

Ко жели једноставан  струјни филтер скромног дејсттва, може да угради у уређај кондензатор од 3300ПФ , атестиран за рад на мрежним напонима, Келко шифра 13379 , као што је то урађено на Пас Перл 2   ДИЈ фоно предпојачалу. Кондензатор се уграђује између нуле и фазе, и уколико сте компетенти за рад на местима где протиче 230в или ангажујете неког ко јесте , ова једноставна модификација нема ни једну негативну страну , а евентуално субјективно побољшање је могуће.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...