Jump to content


POKLANJANJE UREDJAJA


zarko1803

Recommended Posts

Sistem koji sam ponudio na poklon ide 19godisnjaku ,S.Š. koji zivi sa samohranom majkom, trenutno je na hiruskoj intervenciji u Nisu. Cim se oporavi bice mu dostavljen i postavljen sistem. 

Slike  novog mladog adiophila sa svojim novim igrackama bice naknadno postavlene.

 

Veliku odgovornost sam nametnuo Kursumu, shvatam da covek ne zeli da ga za njegov human cin kasnije neko ocrni. A pljuvanje je pojedincima dusevna hrana. 

 Nastavite sa poklanjanjem , kako sami odlucite, nekog klinca usrecite i sami se osecate odlicno. 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, zarko1803 said:

Sistem koji sam ponudio na poklon ide 19godisnjaku ,S.Š. koji zivi sa samohranom majkom, trenutno je na hiruskoj intervenciji u Nisu. Cim se oporavi bice mu dostavljen i postavljen sistem. 

Slike  novog mladog adiophila sa svojim novim igrackama bice naknadno postavlene.

Sjajno. Da sam imao predlog koji bi zadovoljio kriterijume, odavno bih predložio. Nadam se da ne zameraš na tome. Ovo je svakako pravi potez!

:thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Žarko bravo na izboru. Ako mogu da kažem da bi bilo bolje, da se ne slika. Sve to počinje da liči na Pink i razne realitije. Oni kao hoće da pomognu, a u stvari sve to rade zbog rejtinga. One nesrećnike što ih snimaju vode kao mečke, pričaju im šta da govore i kako da se ponašaju. Neka uživa dečko u muzici :-D Drago mi je da je komplet otišao kod prave osobe.

Link to comment
Share on other sites

Dobro jutro.

Potrebno je razumeti gest licnog poklona - treba da postoji vise elemenata:

- licno i dobrovoljno;

- interakcija izmedju darivaoca i darovanog;

- licno zadovoljstvo najmanje jedne strane, po pravilu obe strane su srecne;

- intimni trenutak darivanja;

- das i ne pricas (da ne okvalifikujem sta sve moze biti suprotno tome)...

Moze se to sve anonimno, u namenskom podforumu "izgubljeno/nadjeno" urediti da se uredjaj prikaze bez identiteta davaoca, a onaj koji zeli da primi poklon dodje po njega licno nakon PP koji generisanom porukom forum prosledi darovatelju koju je zainteresovani ostavio takodje van domasaja javne rasprave.

Nakon udomljavanja, darovani moze/ne mora prikazati taj uredjaj u funkciji i zahvaliti se ako ima potrebu.

Ne objavljivanjem identiteta gubi se potreba javnog odlucivanja, pravdanja, optuzivanja - sve se zavrsava u licnoj primopredaji koja bi trebalo biti vazna jer donekle se smatra da ce onaj kome znaci taj poklon uloziti trud i otici po njega.

S'druge strane, onaj koji ima kome da pokloni, kao sto je ovde slucaj, ne treba forum.

Lepo je pokloniti, a to moze da bude bilo kada, ne samo kako nas zapad uci na Blagdane.

Link to comment
Share on other sites

On 2/2/2018 at 19:45, Krca44 said:

Dobro vece !

Posto je ovo rubrika za poklanjanje hi fi aparata i uredjaja danas sam od kolege Solderer-a dobio na poklon Benz Micro MC Gold glavu.

Ovde se zahvaljujem  :)   !

Dodatno imam jedno pitanje.   Stoji mi neki aparati koji rade ali ne mogu se nazvati potpuno ispravnim. 

Da li dolazi u obzir poklanjanje takvih aparata ukoliko postoji zanimanje za njih ?

Sto se tice stanja ja cu reci koliko znam sta nije u redu i sta bi serviser trebao da pogleda.

Pozdrav, Krca

Krca44  javljaj sto imas viska  ....posto ja  pocinjem s nule skoro.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Bato - hi - fi said:

Krca44  javljaj sto imas viska

Napisacu ali ima aparata koji rade ali moraju na servis i drugih koji koji svakako moraju na servis, znaci racunaj polusispravno :

Akai trosistemski zvucnici  LS 400 srednji kalibar, prednja i zadnja strana original ostale od iverice, neko je pokusao da "poboljsa" zvucnike jacim stranama.  Kad sam prvi put vezao pojacalo ode levi kanal, posle radilo bez problema, meni se cini da serviser apsolutno ovo mora pogledati, da li je skretnica ili nesto drugo ne znam.   Ako zanemaris to sto su ruzni sviraju pristojno, zatvorena kutija sa 8" bas, srednji i papirni visokotonac prilicno detaljan.  Stalke nemam.

Sansui gramofon sa linear tracking ruckom, sama shasija ima jedno 8 kg, rucka kao kod srednje klase japanaca tog tipa.  Ima iglu, donet iz USA, radi na 110V probao sa odgovarajucim trafoom, pokazuje da prima napon ali nista ne radi,  ovde je upravljanje totalno automatsko... trafo 220V/110V vise nemam, poklopac nema.   Ostatak sistema kome je pripadao i dalje radi sa nekim ogromnim trafoom za struju, cudoviste kakvo ranije nisam video.   Treba videti da li je automatika ok i tacno kakv mu trafo treba.

Tosca sa 10" tanjirom, ima glavu sa iglom, ima svoje pojacalo u kuistu, tanjir se okrece ostalo nisam proverevao, moram da vidim.

Garrard SP25MKIV bez glave, 10" tanjir, ima pojacalo u kucistu, prodavalo se pod imenom Iskra, sve je bilo u radnom stanju dok ja , ne pitajte zasto, nisam isekao kablove koji od trafoa vode na napajanje... serviser moze da spoji ove kablove i opet ce raditi, posto je vise kablova vezano zajedno trebalo bi da se vidi po nacinu lezanja u sasiji kako ih ponovo spojiti.

Bato to je to zasad ako te nesto zanima, ti si pitao imas prednost, dalje kome treba samo molim da dodjete po aparate ako ih zelite, ja nisam nikad slao ovako nesto i to mi je malo problem ( slanje, ne vozim ).

P.S. ako neko zeli da vidi na licu mesta pa da odluci moze i to.

Pozdrav, Krca

Link to comment
Share on other sites

Stvarno ne znam, trenutno je spakovan u podrumu, kad sam trazio pre par godina jedva sam nasao da se uopste pominje, bez ikakvih daljih podataka, na nekom sajtu gde je bio prikaz raznih Sansui gramofona nije ga bilo.   On je deo linije sastavljene iz komponenti 43cm sirine, svaka sa svojim napajanjem & zvucnicima, znam da je tako sve kupljeno u USA i doneseno ovamo.

Javicu kad saznam model

Link to comment
Share on other sites

Evo da se pohvalim!Stigo cd plejer Aiwa XC777, poklon od clana foruma father  i veliko mu hvala na tome.CD plejer je upgrade-van i malo je potezi od standardnog ,na slusalicama sam ga probao,sve ispravno u sto nije bilo sumnje.Kako se daru ne gleda u zube, ja otvorim da pogledam iznutrice.Uradjen , dampiran, odmah u oci upada veliki kondezator plus puno njih izmijenjeno.Odlican komad za moj novi pocetak i formiranje sistema.Da dodam da je bio tako dobro spakovan da sam dio pakovanja ostavio da spakujem dek RSB705 i posaljem.

Jos jednom hvala Fatheru na ovako dobroj spravi i da ova akcija postane tradicija.

Joki.jpg

Link to comment
Share on other sites

43 minuta ranije, Bato - hi - fi said:

Jos jednom hvala Fatheru na ovako dobroj spravi i da ova akcija postane tradicija.

Izuzetno mi je drago da čujem da je AIWA uspešno doputovala! Svakako se radi o jedinstvenom primerku sa kojim se treba puno družiti. Rad i znanje utrošeno na njemu je svakako nemerljivo i verujem da će u godinama koje su pred vama dokazati svoju ozbiljnost u muzičkom smislu. Osim činjenice da je isključivo CD player i da ga je vreme i novi trendovi postavilo na sporedni kolosek mog sistema, ni malo ga ne unižavaju u zvučnom smislu. Zato želim puno divnih trenutaka i uživanja u muzici...

Svako dobro uz želju da uskoro nabaviš adekvatno pojačalo i par zvučnika, ne bi li kompletirao sistem i počeo u njemu da uživaš na pravi način.

Pozdrav! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

On 2/3/2018 at 19:27, gvlada said:

Идеја за напајање је да се тестира какав звук може да се извуче из пи 3 дака. Рингераја је дао пар савета из искуства, те мислим да вреди пробати.

Zdravo Vlado, zaboravio sam da ti napišem, da možeš da iskoristiš ovakve konekore. Da li si nešto uspeo da uradiš sa napajanjem ?

 

 

Capture2.JPG

Link to comment
Share on other sites

On 21. 02. 2018. at 11:22, Bato - hi - fi said:

Hvala puno, bojim se da ce proci jos dosta vremena,ali pocelo se.

Hvala puno!Neka mi se javi zarko1803 da ovaj dek proslijedim za Nis, ili ide onom ko se prvi javio.

Hvala puno!!!

Rekao sam ti da je mali skroman i da se zahvalio na ponudjenom poklonu. Muziku slusa sa racunara. Nije mu potreban deck. Neka ide nekome kome je potreban i ko zeli da ima deck. 

Jos jednom hvala .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...