Jump to content


Onkyo C-100


abogicevic

Recommended Posts

Imam problem sa cd plejerom iz naslova.

Cd plejer lepo čita i reprodukuje, nema preskakanja, ali posle 10-15 minuta jednostavno stane, kao da blokira. I neće da radi sve dok ga ne isključim  na nekoliko minuta. Kada se malo ohladi, ponovo radi tih 10 - 15 minuta (nekada i pola sata) dok se ponovo ne zaustavi.

Pokušao sam sa novim laserom, menjao motor, ali problem je ostao. 

Posmatrao sam laser u situaciji kada cd plejer neće da radi i čudno se ponaša. Recimo, kada zatvorim fioku, sočivo bi trebalo da se podigne par puta, međutim ono  to ne čini več je primetan samo trzaj....

Da li neko ima ideju šta bi moglo da bude uzrok? Možda neki kondenzator, hladan lem, nešto treće...? Možda je neko imao sličnih problema?

Inače, imam risiver i dek iz iste serije (Onkyo r-100 i k-100). U pitanju su veoma retke komponente, inače bih potražio drugi cd plejer.

Hvala unapred na pomoći.

Onkyo C-100

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da sam rešio problem sa plejerom.

Verovatno je prethodni vlasnik nešto petljao oko potenciometara za fokus koji se kod ovog modela nalaze na ploči (tr. gain, tr. offset, fo. gain, fo. offset i vco. adj). Na samom laseru se nalazi samo jedan potenciometar i pretpostavljam da on reguliše jačinu struje/lasera (u pitanju je kss210a).

E, sad... Ja nemam osciloskop, niti sam mogao da nađem nekoga ko ima, pa sam fotografisao početne pozicije potenciometara da bih mogao da sve vratim kako je bilo.

Uglavnom, malo pomeranje potenciometra "tracking offset" je rešilo problem, bar za sada. Plejer je juče radio 6-7 sati bez ikakvih problema. Učitava ekspresno, brzo prebacuje sa pesme na pesmu, nema preskakanja i sl. 

Videćemo kako će se ponašati na duži rok...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...