Jump to content


Kakav oglas 2018.


Infidel

Recommended Posts

30 minuta ranije, Krca44 said:

Pricao sam sa preprodavcem i nasih severnih krajeva.  Kad njemu stigne kombi pun robe on ne placa shipping i carinu i poreze.  Istina da sigurno ima gomila krsha u tom kombiju ali ima i dovoljno dobrih stvari da se odmah prodaju i onih koje vredi popraviti da se citav posao isplati.

Da li ti je eventualno rekao koliko košta 1 kilogram?

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Vlajo said:

Lepše je s'kulturom :D

Je al duze traje :D A u nas u dalmaciji poslat nekoga u ***** i nije neka psovka pa je i to kulturno.

Lik je stvarno ispa potencijalni supak prve klase od kojega sigurno nebi nista kupija sve da je stavija i 3D slije. Mozda je samo ima los dan ili ga je neko nadrka prije tebe,al svejedno nije bija korektan. Tako kao on - tako se ne komunicira s ljudima,skolski primjer.

Link to comment
Share on other sites

12 minuta ranije, violent femmes said:

Ma ne,doduse jedino ako nije lik koji me juce zvao i rekao uz molbu "da bi kupio moj Curus ,ali ako nije problem da ga donesem kod njega da ga cuje sa Tannoy 605 kutijama" pa ako cucnu lepo jedno sa drugim uzece ga sigurno ako ne...jbg-a ,nikom nista ja malo da ispadnem majmun i prosetam se po ovom lepom vremenu ,smorim se i izgubim ceo dan.

Pricam to posle zeni i kevi,a zenin komentar je samo bio "Boze,kakvi sve ljudi obitavaju ovde".

 

Meni se to desilo kad sam prodavao pojačalo. Zvao čovek i pitao da li može da čuje u svom sistemu, ja rekao može ali prevoz tvoj on kaže - pa naravno, to se podrazumeva. Došao po mene i pojačalo, odosmo kod njega, probao i kupio i hteo da me vrati kući ali sam se ja zahvalio i vratio busom. Skroz dobar lik bio. I ja sam skoro išao po čoveka da ga dovezem da probamo kod mene, nije mi se svidelo, vratio sam ga kući i sve ok. Al dobio je gibanicu od moje drage B)

To da ti voziš do njega na taj način je čist bezobrazluk.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Sloba said:

Da li ti je eventualno rekao koliko košta 1 kilogram?

Po njegovim recima, cija je vrednost diskutabilna, za cca. 150 aparata plati recimo 2,500 Eu.

Po toj racunici jedan aparat kosta oko 17eu a on prodaje masu toga po 25 - 30 eu, ne racunajuci skupe komade koji idu od 100 eu pa vise ( ovih nema puno ).  Naravno ima i toga sto ne radi ili je za servis.

Da li je ovde dao priblizno tacne informacije ne znam.

Ja sam njega pitao nesto drugo a on je ispricao kako funkcionise njegova shema, a da li su cifre tacne ne znam.

Link to comment
Share on other sites

U takovoj kakofoniji , najpametnije je kupovati opremu kod pretržca koji ima servis i more izdat račun i garanciju ? ! . Bavio sam se time godinama ( ne u hi fi segmrntu ) . Nik name  govori sve . Uvozio sam opremu ( još za vrijeme  zajedničke  države) - uvozne  dozvole i ine pizdarije  su bile puno radikalnije ? Kopovao sam aparate po prvenstveno u Italiji , pa u Austriji u Njemačkoj i na kraju u Belgiji . Oprema iz Belgije je bila u daleko najboljjem stanju . ! Znači  što sjevernije to bolje . Tamo se više pazi na uređaje i preventivno se "dejstvuje " ? :) . Postavljam se ovde kao serviser ( nije bitno kojih uređaja ) neg  kao  pretržac . E najbitnija stvar je  pisana garancija ( od kad su nastali notari  (  nek si čovek san plati ) ili račun  , ak hoće . Jednostavno je to ako nemaš  čiribu čiriba varijante ? :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, Pirate said:

...Koliko vidim ovde se izgleda uzimaju samo polovnjaci.

To novo je za odlikase. Ovde se komentarisu vecinom polovnjaci, jer je tema o oglasima ;)

Ali i ovde na KP mozes da nadjes oglase nove robe, prodavaca koji imaju radnju. Nisu ni oni gadljivi na KP...

 

Link to comment
Share on other sites

Nevezano za temu, samo sam se malo nadovezao na diskusiju :)

Cini da retko ko ovde kupuje bilo sta novo (ne bitno gde: radnja, online, kp, inostranstvo...). Uzimaju se uglavnom polovnjaci, u upitnom stanju. Za malo para trazi se i očekuje puno.

Uvek sam za varijantu novo ili makar proveren prvi vlasnik. Platiti, ili cak i pretplatit vise u nekom slucaju, nije problem. Pogotovo ako opremu, uredjaje ili bilo koju tehniku ne manjate bas cesto, kao sto je kod mene slucaj.

Link to comment
Share on other sites

54 minuta ranije, Pirate said:

...Uzimaju se uglavnom polovnjaci, u upitnom stanju. Za malo para trazi se i očekuje puno...

Činjenica je da je polovno rizik, ali verujem da svesno, barem ja, idemo na tu varijantu zbog količine novca.

Ali nema tu nekih velikih očekivanja – samo se nadamo :wink:

 

54 minuta ranije, Pirate said:

…Uvek sam za varijantu novo ili makar proveren prvi vlasnik. Platiti, ili cak i pretplatit vise u nekom slucaju, nije problem. Pogotovo ako opremu, uredjaje ili bilo koju tehniku ne manjate bas cesto, kao sto je kod mene slucaj…

Ni ja ne menjam često opremu, ali ako uzmemo kao primer DACove… Ko ima muziku u  hi-res formatima, nezgodno je razmišljati dugoročno, kada više puta godišnje izlaze nove generacije čipova koji zvuče bolje i bolje…

Ostao sam iznenađen kada je mali DAC (24/192) od 350 evra bolje zvučao od CD playera (24/96) od 1650 evra. Od tad mi uopšte ne smetaju male „kineske“ kutijice :xmas

 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, okibokis said:

Ebay je tek ludnica,da im nije kakav takav zakon koji pokriva odredjene segmente,razbili bi se od uvaljivanja i prevare.Mi smo mala deca za zapadnjake.Kod njih emocija nema.

 

U tome je suština, da su zakoni na snazi i da se primenjuju. NA eBay sam prevaren 2 puta (od 150 transakcija) i oba puta sam refundiran od ebay/paypal. Inače imao sam pedesetak transakcija na reč preko foruma bez ikakve formalne pravne zaštite u usa i nikada nisam prevaren. To se odnosilo na laptopove, bicikle i tenisku opremu. Ne znam na koje zapadnjake misliš tačno ali nema tog zapadnjaka koji može da se meri sa prevarantom iz Loznice, Šapca ili Valjeva. Govorim o običnim ljudima poput mene ne o Wall St.

Link to comment
Share on other sites

A zavisi i sta smatras zapadnjacima.

Tesko da se uvaljivanjem na sitno "preko" bavi neki WASP, ili njegov ekvivalent - taj se verovatno bavi necim krupnijim, ne nuzno i casnijim.

U Nemackoj su u biznisu uvaljivanja krs-automobila na prvom mestu Turci, ni "nasi" (sta god to bilo) nisu lose kotirani, skupljanjem otpada bave se primarno "nasi" (ovi sto liferuju na Bubanj potok itd.), tako da nam je cesto sa druge strane neki "rodjo"... svim bojama namazan, usavrsio vec solidnu osnovu ponetu odavde.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...