Jump to content


Pompi moli za pomoc!


pompi

Recommended Posts

Just now, Kuršum said:

Zadnji refleks u policu uglavljen? I ti si mogao da mu prokomentarišeš.

Jesam, suptilno. Ali on vise veruje nekim pojedincima ovde. Pratio je postove kada ste pomagali meni i stekao poverenje u neke clanove, ne bih da ih imenujem.

Zao mi je, dobar covek. Ceo stan mu je crno siv, kaze ono zuto bi leglo kao... Eh, taj feng shui!

Hvala jos jednom i u njegovo i moje ime, zivi bili!

Ah da, jos nisam stavio novu iglu, malo me frka a i stara radi a vagica mi jos nije stigla. 

Link to comment
Share on other sites

22 minuta ranije, pompi said:

 

Ah da, jos nisam stavio novu iglu, malo me frka a i stara radi a vagica mi jos nije stigla. 

Aman! Pa nije atomska fizika. Skineš jednu, staviš drugu. Probaj, ništa neće da joj se desi od 10 minuta svirke, sve i da težina nije kako treba podešena. Poslušaj razliku.

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, Kuršum said:

Ali to može da se saopštii na početku, a ne kad smo već 3x pregledali KP.

Jaooo.... znam. Neprijatno mi je. Ja sam mislio da se sali kad je pomenuo farbanje i nalepio nekakve smajlije. Nisam verovao da ce mu boja biti tako znacajan faktor. Ozenjeni znaju da je sve to zenino maslo!

Evo, upravo sam stavio novu iglu, cudan nacin da se izvinim ali ja sam zamajan covek, hahaha... Utisci? Cini mi se da je zvuk artikulisaniji, kao da je malo bistriji, da, definitivno je za nijansu bolji. Inace, vizuelno se nista nije promenilo. Nije se izdigla od ploce. I dalje stoji onako kako je stajala i stara, secas se da je clan kuja pominjao moguci problem sa necim.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Kuršum said:

Ali to može da se saopštii na početku, a ne kad smo već 3x pregledali KP.

Gospodo pozdrav ! Evo i mene registrovao sam se da bih se izvinio, pre svega tebi @Kuršum Stvarno me je sramota što je ispalo kao da se zajebavamo. Nije mi to bila namera.Zivot nam nikad nije bio zajebancija ( pričam u svoje i u ima @pompi) ni kada smo bili mnogo mladji, a kamo sada kada gazimo 5.deceniju...Pomislio sam da se registrujem pre par dana pa da sam postavim pitanje , ali rekoh @pompi je već registrovan već je postavljao neka pitanja i možda će brze stići do dogovora. Naravno da sam znao da će mi boja predstavljati problem koliko god smešno zvučalo ali tako je.( Skloniću se sam , samo da završim ovaj post ; ))  Istina očekivao sam da ce se pojaviti bar dva para zvučnika u ponudi pa rekoh nisam toliki baksuz biće jedni crni valjda ...Nisam nikakav stručnjak niti tražim nešto specijalno i razumem da je ovakav pristup temi kakav je moj ljudima nerazumljiv i neozbiljan. Eto , još jednom da se izvinim , od “izvini” nema ništa sto kaže nas narod , pa eto nadam se da će biti prilike jednom @pompi kad dodje u BGD na berzu ili nešto pa ćemo da se upoznamo ako bude prilike i da častim turu pića bar za ovo maltretiranje. Eto , izvinite još jednom , pozdrav svima da ste živi i zdravi! I hvala na trudu i onoj ponudi!

Link to comment
Share on other sites

@pompi

Ako se dobro sećam Kuja je pominjao da je moguće da je od starosti otišlo gumeno vešanje igle. Kod nove igle to sigurno nije otišlo, pa ako i nova stoji isto onako, onda verovatno nije ni kod stare otišlo. Ili tako stoji normalno ili je nešto drugo posredi. Za početak čekaj vagicu.

Link to comment
Share on other sites

@Jovan M.

Ako ne žuriš, pojaviće se neki koji bi legao kako treba. Ima i sad crnih, a da bi (po mom pogledu na stvari) lepo legli na gramofon, ali u rangu do 100-120€. Kad ste digli na 150, to je već bila cifra za koju može da se dobije još kvalitetniji zvuk. Ipak nisam uspeo da nađem neki koji se uklapa u sve navedene kriterijume, što ne znači da se neće pojaviti. Ako je žurba, da onda tražimo od postojeće ponude.

Za početak ne bi bilo loše da slikaš taj kutak gde je planirano da stoje. Biće od pomoći.

Link to comment
Share on other sites

Da. Hvala u svakom slučaju. Smislicu ja prvo šta mogu da uradim, možda i smislim neki način da ne guram taj jedan zvucnik u policu pa bi onda mogao dva se proširi izbor.Mene je u stvari zanimao i stav nekoga ko se razume o onim sto je @pompi pomenuo Infinity EL 20 posto sam čuo sam čuo da su to dobri zvucnici naravno ukoliko ih ne ubacim u policu. E sad nije to samo pitanje da li su dobri pitanje je i da li neko poznaje tog prodavca... i tako nije jedna stvar. Jbg kad se čovek ne razume, ja gledao i šta ima u ponudi od novih ...video da ovi neki JBL novi nisu tako skupi kao sto sam mislio neki za police su reda veličine 200 250 eva itd.. ali svi mi kažu to novo ne valja i tako da ne davim više....

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Kuršum said:

Kod nove igle to sigurno nije otišlo

Da, ali otislo je nesto drugo! Evo malo da se nasmejemo. Preslusah ja dve ploce sa novom iglom, kako koja pesma pocinje imam utisak da sve bolje radi, kazem sebi sad cu da je skinem, vratim staru, cekam vagicu kad ono... kvrc! Nova igla teze ulazi i izlazi pa sam morao malo da je stisnem prilikom izvlacenja i ono... kvrc! Puko plasticni deo sa strane, malo parce. Kuku... Vratim je ja nazad, pustim plocu, radi! Verovatno nije po ps-u ali radi, dobro je. Medjutim, zadnji plasticni deo igle opasno prisao ploci. Izgleda da je na polomljenom delu bio neki zubac koji cini da igla bolje stoji na zvucnici. Ili je to ili je nisam dobro stavio sto je manje verovatno. Sve u svemu, vratim ja staru i sad patim u svojoj sramoti. Moracu da narucim ponovo ali ovoga puta dve!

Bas mi je drago sto se i @Jovan M. javio.

Link to comment
Share on other sites

Ajd, kad je već pokrenuta hajka na zvučnike na kp-u, da pitam i ja za neku preporuku, pošto mi je cenovna granica ista -150e. Kriterijumi su, ne manje od 10 inča, bas refleks (mada nije obavezno i nije bitno sa koje je strane otvor) i da idu što je moguće niže sa frekvencijom, jer preferiram izraženije niske tonove. Zapremina kabineta nije problem, čak je poželjno da budu veći. 

Unapred se zahvaljujem na bilo kakvoj preporuci. Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, Kuršum said:

E bre pompi.

Nista zato brate Kursume, evo upravo se vratih od Jovana koji je dosao sa decom i zenom malo kuci, jedosmo kavurmu, sickove kobasice, (cujem da su poznate poznavaocima po Beogradu), neku slaninicu koju su njegovi osusili i neku zamrznutu prasetinu, jedva je odmrzusmo, stajala u zamrzivacu od datuma rodjenja sina bozijeg Isusa Hrista ali i sina Pompijevog Bogdana, i pismo neku rakiju i vino i pivo ali, sto je i poenta, narucih preko onog mog prijatelja sto je malko internet popismeniji od mene, iglu za gramofon! I to ne jednu nego dve, za visenamensku upotrebu. Eto resih da podelim sa virtualnim prijateljima, ziveli!

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima, a pre svega @Kuršum Hteo sam nešto da pitam, ako na primer nadjes zvučnike koji ti možda odgovaraju na primer evo video sam ove zvučnike https://www.kupujemprodajem.com/Sony-3-sistemski-zvucnici-2x130W-SS-A705-30615505-oglas.htm

i vidim da nemaju bas reflex pozadi sto valjda znaci da mogu da ih gurnem u policu , ne znam ne razumem se da li ovi zvucnici valjaju ili ne ali pre svega toga jedno pitanje : pojačalo mi je na 8 oma, ovi zvucnici na 6oma . Da li je pametno da se koriste zvucnici od 6 oma na pojacalu od 8 oma tako sto na red vezes po jedan otpornik od 2 oma ? Da li je to pametno da se radi to je bilo pitanje ? Hvala. 

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, microfarad said:

Mogu da se priključe zvučnici od 6 ohma.:) Nikakav otpornik ne treba:rolleyes:

Hvala ! Nisam to znao ! Znaci zvucnici manje impedanse mogu na izlaz veće , pretpostavljam da ne važi obrnuto ; ) ako važi i obrnuto koja je onda svrha da se to piše uopšte šta ima koliko oma ahhahaha 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...