Jump to content


Pompi moli za pomoc!


pompi

Recommended Posts

15 minuta ranije, Kuršum said:

A gde će to da stoji pa ne sme više od 55cm? Ako će biti na nekom specifičnom mestu, onda je to važno da znamo, zbog prednjeg/zadnjeg refleksa ili kompresije. On očigledno hoće da ih ugura negde, jer inače ne vidim zašto bi visina moralo da bude limitirana.

Jedna kutija nije problem ali druga... hmmmm... stajace u polici. Mora tako, zivi u stanu i prostor mu je deficitaran.

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, SUROKVL said:

da se forum ne smara bespotrebno

Ako se smara "forum" ja sam siguran da ce Jovan prvi da mi kaze "ej, batali. ne smaraj ljude", jer je Jovan retko posten covek. Drugo, ovo za zenu je bila sala kako bi se izbegla grdnja zbog stavljanja kutije u policu a i da bi se ljudi malo nasmejali. Kada se ovde pominjala moja tasta ja sam se najvise smejao! Vidim da si stari clan ali mislim da ti to ne daje za pravo da svoje misljenje postavljas kao misljenje foruma, pogotovo ne u temi koja se zove "Pompi moli za pomoc". Ne mozemo da pariramo ljudima koji se razumeju u ovu tematiku, sto nam nije ni namera. Coveku trebaju zvucnici i ne vidim nista lose da pitamo dobronamerne poznavaoce kojih ovde ima. Ja sam zahvaljujuci pojedinima ovde pazario pojacalo i kutije i veoma sam zadovoljan i zahvalan. Samo pozitiva.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, pompi said:

Jedna kutija nije problem ali druga... hmmmm... stajace u polici.

Gde će stajati ta što nije u polici (ako će druga da stoji u polici)?

To u startu neće valjati pošto će zvučnik u polici uvek da se čuje glasnije jer će da brunda cela polica. Za zvučnike u polici treba tražiti modele u kompresiji ili bar sa basrefleks otvorom sa prednje strane.

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, pompi said:

Drugi ce stajati van police, slobodan. Polica je duboka 45cm, nece biti zalepljen. Obzirom da zivi u stanu nece moci mnogo glasno da slusa.

Pretpostavljam da će taj jedan zvučnik stajati na nekom stalku. Nije bitna dubina police, već vibracije koje se prenose na nju i to kako sam već rekao će se čuti kao disbalans levog i desnog kanala, bez obzira na ne mnogo glasno slušanje.

Link to comment
Share on other sites

Pa, razume on covek sta vi pricate ali.. Ne trazi savrsenstvo niti moze da ga cuje. Hoce nesto sto ce za te novce da ga sluzi. Trenutno mu je takav razmestaj u prostoriji tako da ce jedna kutija morati u policu sto ne znaci da ce tako biti i u buducnosti. Voleo bi da su kompatibilne sa pojacalom i da su za 17m2, valjda, zaboravio sam.

Link to comment
Share on other sites

https://www.kupujemprodajem.com/Scanspeak-p35-56984248-oglas.htm?filter_id=165162288

Ovi su Feng Shui 55 cm visine tačno, koliko sam uspeo da nađem.

Iskren da budem ne znam kako sviraju (mada slutim da može biti pun pogodak, liče malo na Dynaco A25 fazon), ali je kolega sa foruma @okibokisprodavac pa ga možeš pitati. Vidim da se jedan par u Italiji prodaje za 170€. Nisam video druge oglase sem ta dva. Ono što sam gledao je da bude 10"-12" bas, jer gramofon to voli. I da budu blizu cene od 150€, a takođe da ne pređu 55cm visine. 

Nije lako uklopiti taj Feng Shui.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...