Jump to content


Pomoc oko gramofona


Miroslav1

Recommended Posts

  • Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pa vidi i jeste. Imao sam prilike da gledam nekog kretena dj-a u grckoj jos osamdesetih, kako zaliva vinile sa nekom "am"  tecnoscu dok se vrti vinil.

Zvuk mutan i bez visokih i on samo sipa to njesra po ploci i sve se otvori i zasikti. Verujem da je time cistio ploce zvuk bi bio dobar, ali ovako kada ostane i osusi se na vinilu proguta sav zvuk i unisti vinil.

Kao sto nas drug Kesic rece...  Budale! 

Link to comment
Share on other sites

Kapiram pranje al' da pusta mokre ploce ?    Iskreno meni to nema smisla... pa sama tecnost....ako se ploca nije potpuno osushila davace otpor... mozda je on mislio isparice odmah, za 5 sec... ne znam.

Ja skidam fleke, to nije pravo pranje,  pa onda ostavim 20 minuta da se zaista sve osushi i ispari zbog male kolicine isopropyla koji inace sporije isparava i 98% destilovane vode ( & Tajni Sastojak  ;)  ).

Ta industrija pranja ploca po mom misljenju koristi rupe u zakonu jer ne pisu od cega je sastavljena tekucina... pazi na hrani mora sve da pise makar kao Coca Cola napisao "tajni sastojak"...satro.

Zadnja tekucina koju su "testirali" u Stereophile magazinu se sastoji od 2 flase : sama tekucina i destilovana voda kojom treba posle pranja ploce isprati prvu hemikaliju.  Na osnovu ovoga jasno je da ta glavna hemikalija za pranje ima potencijalno negativan utisak na vinyl, na kratki ili dugi rok.  Novinar je zakljucio posle "testa" da je tekucina dobra !?

Kad skupim sredstva ima da registrujem firmu koja pravi i prodaje tekucine za pranje ploca.

Ne tvrdim da su svi amateri i lazovi, sigurno ima i strucnjaka i onih koji su bar platili hemicara iz branshe neorganska hemija da im smuti nesto ali lako je sam napraviti sta ti treba i mnogo jeftinije ako covek zeli time da se bavi.

Skriboman Vas pozdravlja  :)

Link to comment
Share on other sites

47 minuta ranije, Froggy said:

Srećom pa ovaj forum (i internet za nas obične smrtnike) nije postojao pre 30-tak godina godina, debelo bih se zeznuo da sam vas dvojicu slušao... :ph34r:

Вала баш, не зна се које гори, предлажем на направе    :ruganje свој форум.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jasno mi je da je danas vreme teško za neke bolje uređaje, međutim treba izbegavati te "najjeftinije" modele, pogotovo početnici. Prvo što zvuče vrlo oskudno, a drugo donose puno problema. Ako možeš sakupi malo više novca pa uzmi kvalitetan model nešto tipa Thorens TD160 ili neki Tehnics iz nižeg ranga SlQ3 na primer koji su sjajni modeli a ne tako preskupi. Batali te plastikance em su zvučno loši, em donose mnogo problema.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...