Jump to content


Video player (softverski) i zvuk - iskustva


Kuršum

Recommended Posts

Naslov teme, tj. pitanje koje sam hteo da postavim, se ne uklapa baš ni u jedan podforum, bar prema opisu koji stoji u podnaslovima, pa odlučih da je pokrenem u okviru ovog podforuma. Ako moderatori misle da je zgodnija za neki drugi, moliću da prebace. 

Elem, godinama sam koristio GOM media player za gledanje filmova i ostalog video materijala, ali sam pre jedno godinu dana po savetu prijatelja prešao na PotPlayer. Dva su razloga bila, prvo GOM nije hteo da otvori neke (doduše zaista retke) formate i počeo je da davi sa reklamama. PotPlayer od početka otvara šta god mi je došlo pod ruku i nema reklame.

Ali, nikako da se naviknem na zvuk PotPlayera. Nekako je čudan, kao da su određeni segmenti preglasni. Ima on gomilu podešavanja, ali kad uključim/isključim pojedine opcije ili mi je atmosfera preglasna ili je nema, ili je glas predominantan ili mu fali malo, itd. Nikako da ga udesim svom uhu. Takođe i kad gledam koncerte, nešto mi je uvek prenaglašeno ili mi pak neki deo pomalo fali. 

Koliko se sećam, sa GOM media player-om nisam imao tih problema. Prosto je na defolt podešavanjima bilo sve ok, za moj ukus. 

Oba navedena plejera su u prvih 10 softverskih plejera za Windows po mnogim listama. Među tih 10 su još VCL, KM Player, i dr.

Moje pitanje je kakva su vaša iskustva vezana za video plejere i zvuk? I koji je po vama najbolji ako posmatramo i sliku i zvuk? Kod mene je stereo varijanta, ali svejedno. Hvala. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja sam u jednom momentu doziveo iznenadjujuce odusevljenje kvalitetom muzike i zvuka gledajuci disney crtac Princeza i zaba takodje u MediaPlayer-u Classic ili je Cinema sad nisam ni siguran koji sam instalirao. Izlaz je preko USB veze predat Oppo-u pa prosledjen na glavni sistem a film na platno. Jedan od boljih ctraca sa izvanrednom muzikom. Takodje mislim da MPC odlicno obavlja deo obrade zvuka. 

Trailer za film

O filmu

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, Spachek said:

Koristim upravo Pot.....nisam primetio nista od onoga sto si opisao.


 

Meni se čini da se to pojavilo nakon nekog od update-ova. Ali već neko vreme me nervira. Vidim da svi i dalje na prvo mesto stavljaju VCL player, imao sam ga davno, nešto mi interfejs nije bio po ukusu, pa sam tad prešao na GOM.

Probaću baš ovaj MPC.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...