Jump to content


Spendor bc1 vc B&W dm2 mk1


Krnjevac

Recommended Posts

Ako bi mogli da birate na slepo za koji od pomenuta dva zvucnika bi ste se opredelili, i jedan i drugi koriste Celestion hf1300 i Colles 4001 dok su im bas drajveri razliciti,Spendor je bas reflex dok je B&W neka vrsta transmisije,i jedan i drugi su koliko sam upoznat deklarisani kao studio monitori,ako je neko imao prilike da ih cuje onda jos bolje....saljem i par slika uprilog:-)

vintage_BC1_6_interior.jpg

vintage_BC1_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Krnjevac, par decenija kod prvog komsije slusao Spendor BC3, koji je gotovo isti kao taj BC1 samo ima jos jedan bas od 12 inca. Bez obzira sto je u to vreme bio "studio monitor", to je kesa od zvucnika, pregazilo ga vreme.

sSPpjFPGXNL82wD5yR0RQR4mVQgTHgorjx8CjcYG9471EjkqjCkE221nlMrXTms4PCafOxg-05GS-NB3XynPVwwJxEM=s0-d

Na kraju smo odspojili gornja tri zvucnika i ostavili samo bas, sluzi mu kao neka vrsta pasivnog suba, mada, imo, nije ni za to.

Link to comment
Share on other sites

BC1 nisam slusao ali sam imao srecu da cujem BC3. Dan danas je to odlican zvucnik. Istina, trazi izuzetno snazno i strujno potentno pojacalo za pogon i veliku sobu za slusanje ali kada mu se obezbede optimalni uslovi svira u najmanju ruku nadprosecno. Ko ga ne poznaje ili ne zna da mu ugodi lako moze doneti pogresan sud o njemu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
13 hours ago, zippo said:

Reci za zvucnik kome i dan danas cena ide od 1000e pa navise  "to je kesa od zvucnika"  je van svake pameti , pa ljudi po belom svetu mora da nemaju pojma cim ih cene toliko .

"Spendor BC3, koji je gotovo isti kao taj BC1 samo ima jos jedan bas od 12 inca. Bez obzira sto je u to vreme bio "studio monitor", to je kesa od zvucnika, pregazilo ga vreme."

"BC3=BC1 samo ima višak basa od 12 inča..." reče neko...

Zippo kad pročitaš neke postove pitaćeš se možda je trebalo da skreneš kod Albukerkija...Ja sam iskren da budem prestao da se čudim nekim tautologijama napisanim na ovom forumu pa to savetujem i tebi. Dobro došao na ovaj forum:)

Link to comment
Share on other sites

Imam BC 1 i dugo je kod mene .Onaj BW sa slike mislim da se cuje prilicno drugacije i da ima vise basa.

Spendor iz tog vremena se lakse kupuje i prodaje od BW,kad to jednom pozelite.

I Rogers i Spendor i BW su imali iste zvucnike u ponudi,mislim na te BBC modele i bilo je jos firmi koji su po toj licenci radili,recimo Ram,Audio Master,Goodmans pa i Videoton ali japanci su digli cenu u nebo i pokupovase sve.Nema greske ni ako imate prilike da kupite BW.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...