Jump to content


M-Audio delta 2496 PROBLEM


Necamusic

Recommended Posts

Imam M-Audio Audiophile 2496 već godinam i služila me super.Međutim od skora je počela da mi pravi velike probleme sa računarom. Nisam znao šta se dešava.Ne mogu da ga restartujem niti ugasim.Pojavljuje mi se plavi prozor.Nekoliko majstora mi je reklo da mi je otišla matična ploča(P5K Pro). Konačno, kad sam skinuo karticu računar se vratio u normalu. Čitao sam da nema drivera za ovu karticu i da je rešenje da instaliram Windows 7. To sam i uradio.Međutim kad odradim update opet komp baguje. Reinstalirao sam računar po stoti put i isključio update, međutim kad ručno instaliram driver za M-audio(jer bez toga neće da radi) opet baguje. Stvarno ne znam šta da radim.Ne mogu sad da kupujem novu karticu.Zna li neko rešenje?

Link to comment
Share on other sites

Asus P5K je starija ploca,... valjda 2006/07. godiste, tako da prvo pregledas kondenzatore na ploci i proveris da nije neki nabubrio.
Ona ce raditi na WIN10 bez problema, ali ostaje pitanje drajvera za tu zvucnu koji su stali sa podrskom upravo za Win7 32/64 bita. Ono sto je bitno u toj konstelaciji ploca/zvucna jesu drajveri za plocu (CHIPSET), a njih skini ovde https://www.asus.com/Motherboards/P5K_PRO/HelpDesk_Download/

Meni se desavalo da me drajver od zvucne prca, ako nisu u upotrebi drajveri koji su dosli sa plocom u kutiji. Naprosto, instaliram drajver... zvucna radi, ugasim racunar ... ukljucim, nema zvucne ... i onda zurka, drajver opet i tako to.

Nakon toga svuci poslednji drajver od zvucne, sto vec imas... ali za svaki slucaj, evo ga linkic

http://www.m-audio.com/support/download/drivers/delta-6.0.8


Koliko je do drajvera, a koliko do hardvera, odnosno do ploce... znaces ukoliko na masinu puknes neki Linux. Ako na njemu sve radi kako treba, onda je Windows uzrok.

 

Link to comment
Share on other sites

Kao sto si i sam ispisao, a i zakljucio drajveri su problem, u tom plavom ekranu mogu da se vide uzroci pucanja, koriscenjem mini damp fajlova, ali sustinski gledano izgleda da je nekompatibilnost ucinila svoje.

Ja bi probao sledece, mozda ce me mnogi osuditi, ali ja bi instalirao Windows 8.1, zato sto je on najmanje na udaru Microsoft-a trenutno, dosta je blizi sedmici a opet ima bolji hardwerski pristup kao desetka. Instalirao bi te zadnje drajvere od M-Audio-a za Windows 7 probao da odradim compatibility... i video da li funkcionise. Naravno za osmicu uvek instaliram Classic Shell za start meni i problem je momentalno resen za Metro start meni.

Ukoliko ti se osmica ne svidja posle instalacije sedmice potrudi se pre nego sto izadjes na net da ubijes windows update, takodje i njegov servis. To ce sacuvati sistem da ne popije updejtove za WIndows 10 i definitivno uspori sistem forsirajuci da predjes na desetku.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...