Jump to content


AVR za kućni bioskop


dsnpromenade

Recommended Posts

Pozdrav ljudi,

Nov sam u ovome pa mi treba savet. Planiram da kupim novi AVR za kompletiranje kućnog bioskopa sa 5.1 kompletom zvučnika koje već imam.

Dakle, ne treba mi ništa posebno jako i profi za slušanje muzike već isključivo radi uživanja u dobrom surronud zvuku u filmovima.

Pretpostavljam da će neki entry level model biti sasvim ok, samo mi treba onaj koji će podržati svaki dolby/dts zvuk koji prođe kroz njega.

Našao sam ovde spisak, ali pojma nemam šta da odaberem... Pioneer, Sony, Marantz, Yamaha... 

Budžet mi je nekih 350-400€

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Za tu lovu gledaj Denon AVR-X2000 (ili noviji X2100-X2200-X2300 ako nalete u budzetu), 300E bi bar za x2000 tribalo biti vise nego dovoljno .

Uvjetna mana a defakto opceprihvacena realnost je da se znaju dosta zagrijati bili u minimumu ili maksimumu, pa im gledaj dati dobro hladenje, a i ciscenje od prasine/promjena termalne paste obzirom da kupujes rabljeno nije na odmet. Nagradit ce te dobrim zvukom u surroundu, lakim setupom i intiutivnim koristenjem. Obzirom da si pocetnik, bit ce ti dobri i u stereu (garantiram da ces stereo slusati  u "all channel" modu :) )

Ako nades jos 100 ojra povrh maksimalnih 400 koje si alocirao za kupnju Marantz SR 5010 je jos bolji izbor (noviji SR 5011/5012 su ti van budzeta). Ako navedenog SR 5010 ili novijeg slucajno nades u budzetu a da nije razvaljen, to je prava kupnja za tu lovu.

Jeftine Pioneere - ucini sebi uslugu i izbjegni ih, zvuce nikako. Bas nikako. Imao jedan 9xx serije (dakle nije bas ni pocetni) , rjesio ga se, slavio.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...