Jump to content


Audio Format Konvertori


DejanM

Recommended Posts

Za konvertovanje audio formata mogu da preporucim XRECODE 3. Kosta 10 eura (godinama sam koristio verziju 1 i ona je bila besplatna.) Medjutim kada sam video sta sve moze ova verzija 3, mislim da to vredi 10 eura.

Ne samo sto mozete da konvertujete sve u sve (podrzani su i DSD formati 64, 128, 256, 512), nego mozete i da raspakujete ISO files ili recimo da upsamplujete PCM u zeljenu rezoluciju. Postoji i Tag Editor ako zelite da dobro dokumentujete svoju muzicku kolekciju i jos dosta toga.

Postoji 30 dana besplatni test period - svakako vredi probati ...

Link to comment
Share on other sites

7 minuta ranije, 空也 said:

Ako nisi picajzla, i nećeš da se baviš alatima iz komandne linije za izvlačenje dsd fajlova iz iso i naknadno koverziju Weiss Saracon-om, Foobar (uz plugin) omogućava konverziju SACD iso fajlova u PCM.

Ne mora baš tako nekomforno, Sonore alat ISO2DSD "čupa" DSF/DFF fajlove kroz GUI. Sledeći korak može da bude Saracon, ili recimo KORG AudioGate, kome čak dajem malu prednost jer ima mogućnost automatske normalizacije DSD fajlova koji su standardno tiši u proseku 6 dB. Normalizacija može da se uradi i u Saraconu, naravno, s tim da DSD fajlovi prethodno moraju da se provuku kroz neki softver koji je u stanju da izmeri dinamički opseg. Foobar je jednostavan za upotrebu, ali ograničenih mogućnosti, mislim da je krajnji domet 24/44.1 pri konverziji DSD u FLAC, recimo, a ne postoji ni mogućnost normalizacije.

Link to comment
Share on other sites

Ako me sećanje dobro služi, sa nekim plugin-om koji sam davno probavao u Foobar-u nije bilo ograničenja sample rate-a, dobijao sam 24/88.2 fajlove, a bilo je moguće i zadati korekciju glasnoće u dB.

Foobar odavno ne upotrebljavam pošto primarno koristim Mac, a za brzu SACD iso to FLAC konverziju tu je XLD koji radi odličan posao - nisam uspeo da čujem razlike između njegovih konverzija i onih koje sam dobijao uz pomoć Saracon-a, a postupak je neuporedivo komforniji. :)

Link to comment
Share on other sites

Meni Foobar radi sve: SACD iso u wav/flac (sample rate odaberem u SACD pluginu - od 88,2 do 352,8 kHz), sva ostala konvertovanja, čak i povremeno friziranje zvuka pri konverziji (uneo sam neke omiljene vst plugine). Jedino što za up/downsampling koristim Korg ili RBrain vst (besplatan) a SACD iso (zbo tagova) konvertujem u .dsf pomoću besplatnog SACDExtract koji ima jednostavno prozorče u koje se prevuče iso, izabere stereo/multichannel i gotovo. Za tagove Tag&Rename koji podržava dsf.
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...