Jump to content


SATA dock (?)


WTF

Recommended Posts

Pretpostavljam da se tako zove... ili "drive bay". Imam jedan za IDE diskove koga sam rasturio, priključujem samo preostalu elektroniku i napajanje, sve ide kroz USB. Sada, pošto se nakupilo nekoliko SATA diskova za backup, trebalo bi mi nešto slično za njih. Sa USB vezom. Ili najbolje kombinovano, IDE/SATA na USB. Ima li neko preporuku?
 

Link to comment
Share on other sites

Hvala i tebi na preporuci ali ovo što koristiš meni ne radi posao jer mi treba za 3.5'' diskove. Imam par onih od 2.5'' i njih spajam pomoću pločice iz fioke (takođe rasturena). Njima ne treba ext napajanje ali ovim velikim diskovima treba.

"..nije moguće povezati diskove 3.5" jer im je potrošnja prevelika za USB koji može dati najviše 2W, uz povezana oba USB kraja kabla imate 4W tako da može da radi svaki mali disk, ali ne i veliki diskovi koji troše više od 10W i nemojte to ni pokušavati."
 

Link to comment
Share on other sites

Vidiš, nisam probao te velike. Imam par malih izvađenih iz laptopova što razbijenih što zbog zamene za ssd, pa mi se ovaj adapter baš našao koristan.

Svi matori 3.5'' diskovi su mi ugrađeni u jedan računar odakle gledam filmove pa ih nisam probao sa adapterom. Svaka čast za čitanje malih slova, nisam ni znao da je bitna stavka "Wata" potrošnje a ne radnih Volti uređaja.

Inače testirao sam brzinu kppiranja sa jednim i sa oba uključena i nisam dobio ništa. Moguće i da je disk neki sporać pa mu ništa ne znači... :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...