Jump to content


DAC ili CD plejer do 400e


Aoxomoxoa

Recommended Posts

Kad smo već kod  M2Techa, sve EVO kockice su fenomenalna varijanta. Evo da  dam jedan predlog po meni i ponajbolji.

http://www.kupujemprodajem.com/M2Tech-Evo-Dac-Two-DSD-46015733-oglas.htm?filter_id=132059461

Malo izlazi iz budžeta, ali mislim da Sima forumašima daje popust, tako da finansijski proboj nije strašan. 

Plus, dobija se potpuno nov uređaj sa garancijom, aktuelni model, ima odličan USB ulaz, čita sve formate uključujući i DSD, zvučno je superioran i takođe ga je kasnije moguće nadograditi eksternim napajanjem ili USB/SPDIF konverterom.Plus estetsi i funkcionalno je bolje rešen,zna mu se šta je spreda a šta pozadi, a ima i displej i daljinac!

Kako zvuči ovaj DAC ? Ni prethodni model EVO(ovaj što prodaje Ringeraja) nije imao dostojnu konkurenciju u toj cenovnoj klasi, ovaj EVO2 pogotovo. Ovo tvrdim iz ličnog iskustva i mnogobrojnih proba i testiranja.

EVO je modularni koncept i pruža mnogobrojne konfiguracije. Iz prve serije imao sam sve četiri kockice, trenutno imam EVO2 sistem od tri kockice (nemam eksterni klok), dodouše imam jači model DAC Plus, koji je osetno bolji ali i skuplji,ali sam i ovaj sa linka slušao kod sebe više puta i on je po odnosu uloženo/dobijeno bolja kupovina.

U prvi mah sam mislio da nije nešto bolji od starog, ali sam se ubrzo ugrizao za jezik, treba mu samo ugoditi da iskaže svoju superiornost.Tek sa dobrim koaksijalnim digitalnim kablom radi u punom kapacitetu. naravno ne pričam o kablu koji košta boga oca već o umerenoj varijanti.

Koliko sam shvatio, pokretaču teme je bitnija reprodukcija sa klasičnog transporta nego sa kompa, tako da mu je COAX ulaz glavni a prvo vreme nije neophodan eksterni USB/SPDIF konverter, a EVO2 DAC već ima solidan USB ulaz koji za prvo vreme pa i duže radi posao više nego dobro.

Zaapgrejd ima vremena, radi EVO2 odlično i u stok varijanti sa fabričkim napajanjem. Kada bi morao da izaberem redosled apgrejda, uvek bi prvo uzeo napajanje, pasledeće USB/SPDIF konverter, p meni napajanje više doprinosi kvalitetu zvuka,pogotovo sa klasičnom, CD transport varijantom

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da svaka cast, Vlada je u pravu i podrzavam predlog za Dac EVO 2 i prednost linearnom napajanju pre nadogradnje ostalim komponentama.

Ja sam ipak na granici da li bih za dati iznos raspolozivog budzeta uzeo solo dac EVO MK2 osnovnu verziju ili EVO combo MK1 jer zvuce tu negde (u obe varijante uz linearno napajanje obavezno) ako je to krajnji domet.

Pomenuto je da je sistem modularan i da je cinjenica da svaka komponenta unosi klasu vise postojecem, pa ako se naknadno zeli nadogradnja onda ipak prednost MK2 seriji samo zbog DAC+ EVO MK2 koji je ocigledno bolji od osnovne verzije DAC EVO MK2.

Link to comment
Share on other sites

Ma radit će to i Quadro, ali neka ti ne bude žao uložiti malo novac za dobar transport. Napisao sam tu da Pioneer DV470 radi solidno, ali pravi transport i dobar coax kabel je ipak neka druga priča. Pioneer mi je spojen optikom na M-DAC+ i radi to OK, ali za ozbiljno slušanje ipak palim Marantz SA8003. Čuje se to

Gledaj neki Marantz, Rotel ili Denon.

Link to comment
Share on other sites

Za 400e DAC
Dve  M2Tech EVO kockice povezane lan kablicem.
Imas sve moguce digitalne ulaze,a vremenom  zvuk unapredis boljim napajanjima

Glasam za ovu kombinaciju. Slusao sa vise puta, dobra je to investicija. Vidim na oglasima da se povremeno pojavi. Ne tako cesto....rekao bih da se sada nudi jedan dac i konverter m2tech na KP....
Link to comment
Share on other sites

On 07/13/2017 at 12:50, RingeRaja said:

Od štrika ili ne, svejedno, ali nije svejedno da li ćeš između kockica da turiš propisno urađen LAN kablić od plafon 30-ak cm, sa punim presekom bakra i dobrom izolacijom ili običan LAN koji se koristi za razvlačenje mreže.

Uostalom, ko ne veruje neka proba, igrarija i nije nešto skupa, bacaju ljudi mnogo veće pare u traganju za pravim zvukom.

Nisi nesto u formi, bas ti treba odmor, rekao sam "zica od strik(e)a" ne штрика jer je u tom slucaju "sve jedno koja je", svira pa svira, kako - to ne cuje onaj ko nece i nema na cemu, a tupi svoje bez argumenata.

Pozicija Clock/HiFace EVO takodje jako zanimljiva za promenu kabla i narocito kvalitetnih BNC konektora. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nesto nemam poverenja u te i takve kutijice,sa baterijskim napajanjem.Veliki broj komentara na forumu upucuje da je sa dobrim napajanjem zvuk mnogo bolji.Moj sistem nije hi-end,spad u hi-fi,sto znaci da je budzet limitiran.Dao sam 1.000e za zvucnike,i nije mi zao,jer se zvuk drasticno promenio na bolje.Ako to mogu da ocekujem od polovnog DACa za sumu od 400e(sto znaci da spada u grupu do 1.000e nov) u redu,ako ne,ulozicu novac u gramofon koji mi jedini nedostaje kao izvor zvuka.

Sledi da nisam pristalica A/B testova,gde se mogu uociti fine nijanse u zvuku,ali gde se prilikom odvojenog slusanja,generalno ne uocava dovoljno boljitka za ulozen novac.Sto znaci da DAC mora da me,u odnosu na dosadasnje slusanje,obori s nogu,i da odmah kazem-to je to.

E sad,kazu,opet,da nema dobrog DACa do 1.000e.

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, rob-k said:

Preporuka (bezrezervna) za  Chord Mojo  - kod mene svira u obadva glavna sistema... :)

 

8 minuta ranije, Aoxomoxoa said:

Nesto nemam poverenja u te i takve kutijice,sa baterijskim napajanjem.

 

Predrasude. Nema veze veličina (i težina) kutije sa kvalitetom zvuka. Tvoj DVD Quadro ima veću kutiju, to ništa ne znači kada je u pitanju zvuk.

Nekada su računari bili veličine cele sobe a danas laptopovi, tableti i telefoni ubijaju kako rade a daleko su manji...tehnologija napreduje, stiglo je to valjda i do Srbije...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...