Jump to content


Onkyo TX-SR606


Technicssss

Recommended Posts

Ukratko, poznanik je kupio risiver iz naslova i zove me da cujem. Zvucnici su MB Quart 280 ako se ne varam, a centralni i surround su neke male Yamahe. Pustamo muziku sa tjunera koji kaze cesto slusa i prilikom par pesama pojacamo do 75 i na displeju pise "VOLUME MAX", a ja u cudu. Nismo slusali u stereo modu, doduse od iznenadjenja nije mi ni padalo na pamet da to probamo. Posle nekih pola sata slusanja tjunera prikljucimo laptop i jacina zvuka opet ista. Kao na stereo pojacalu negde na 3/10 kada se pojaca to je ovde max. Uradio je kalibraciju preko Audyssey, sve ok. Uredjaj je 100% ispravan, cak nije ni otvaran do sada. Dodjem kuci i pogledam YouTube i naletim na ovo:

Na videu od 5:22 se vidi bas ovo o cemu pricam. Da li je jos neko imao iskustvo sa slicnim modelima ili konkretno ovim modelom iz naslova? Prvo sam pomislio da nesto nije ok medjutim kod ovog vintage stereo lika ista situacija.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ovaj koji je na yutube pojma nema naime da je spojio risiver na tv video bi da je skala za jačinu adekvatna pojačavanju odnosno kada dodje na volumen 70% što on pokazuje kao max skala dodje na ispod polovine skale odnosno oko 50% na ekranu kasnije kada se volumen pomera dolazi do mnogo bržeg pojačanja zvuka. Nije tačno to što priča jer volumen svakog Onkyo risivera ide do 100 % ali u softweru ili meniju podešavanja postoji mogućnost da se ograniči jačina preko koje risiver neće raditi odnosno isključuje se automatski.

Prema tome Onkyo risiveri su sofisticirani uredjaji koji sa baš tako i napravljeni da ne dolazi do izobličenja zvuka prilikom pojačavanja jer svi znamo da što se više pojačava pojačalo dolazi do sve većeg izobličavanja zvuka.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Posedujem ovaj resiver,

snaga njegovog izlaza poprilično zavisi od kvaliteta i snage ulaznog signala.

najslabije se cuju radio stanice

dok recimo slusanje muzike sa jutuba postaje preglasno već na 40 i to bez izobličenja zvuka, isto važi i za filmove sa dvd ili muziku sa dvd ili usb. Ako je snimak kvalitetan zvuk će biti izuzetno jak i čist

Link to comment
Share on other sites

Korisnicko uputstvo, 78. strana. Nikad mi nece biti jasno zasto se ne cita celo uputstvo jer su u pitanju zaista inteligentni uredjaji sa mnogo, mnogo funkcija ali je sve pobrojano tamo gde i treba da bude. Ovako se naljuti onaj omaladinac skoro na mene sto sam mu porucio citanje istog... Jeste obimno, jeste veliko ali ako se nece saznati sta sve uredjaj moze da uradi, zasto je onda kupovan. Ovo generalno ima veze sa svakom temom ovog tipa, ova nije izuzetak. Sve najbolje!

tx-sr606_manual1_e.pdf

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...