Jump to content


Pojacalo za Dynaudio Focus 260


Amused

Recommended Posts

2 sati ranije, Aleksandar75 said:

Da baba ima q... bila bi deda ...a zvala bi se Hugo ili Dave

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
 

Ako ovaj patuljak Mojo daje samo deo zvuka koji se u Minhenu mogao cuti na velikom Chord Reference sistemu sa Fisher & Fischer (model SN/SL 770.1AMT) i Melco N1Z.. za te pare nema sta da mu se zameri.

Jedan od bolje zvucecih sistema tada, sto bi rekao jedan drugar dok smo slusali "zvuci skupo". Truncicu tamno, ali bogato u svakom smislu.

Mislio sam da se Englezi na Chord loze preterano, ali sam posle ovoga potpuno promenio misljenje. Da je malo kic - jeste, ali je zvuk zaista odlican, da ne kazem vrhunski.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja sam se toliko primio na zvuk da sam poručio da mi donese ili pošalje jedan. Doduše sa zakašnjenjem jer je mogla da mi ostavi njen, ali samcse tada lomio zbog kao "nefunkcionalnosti". Sad mi se ta "nefunkcionalnost" sve više dopada jer može da se nosi sa sobom svuda. Radi i u autu i sa sluškama i kod kuće...

Link to comment
Share on other sites

Ma super su te baterijske stvari.Samo smo mi puni predrasuda.Moj brat ima ifi dsd,poneš sa sobom u sobu il na odmor sa slusalicama i laptopom i hi And.Hteo sam da umrem od smeha kad je doneo,al radi odlično.Pritom tera i hd800 bez problema,radi i kao preamp.Japanski kanister.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Aleksandar75 said:

Da baba ima q... bila bi deda ...a zvala bi se Hugo ili Dave

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
 

Pola tačno, pola pogrešno: Mojo je kao DAC bolji od svih ostalih Chordovih DAC uređaja, osim od DAVE-a (kad Hugo 2 bude raspoloživ, možda se situacija promeni) - Mojo-ov FPGA je novije generacije i sa novijim i stvarno boljim kodom.

U mojim slušnim testovima je (osim Hugo-a i Hugo TT) glatko "nadsvirao" i Young DSD, Benchmark DAC2 HGC i Auralic Vega-u. B)

Mane su mu što je tako mali da ima samo 3,5mm izlaze, mini-analog-stage i nema daljinski upravljač.

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, rob-k said:

Pola tačno, pola pogrešno:

Nisam ga ja poredio sa Hugom i Daveom, ono što sam napisao imalo je šaljiv ton... Spomenuo sam ih kao DACove iz Chordove game koji bi trebalo da budu primereniji sistemu tog ranga. Generalno postoji sklonost da se podcenjuje važnost izvora...da ne tupim dalje...

@Филип nisam želeo da podcenim Mojo, još manje Chord (to bi bilo van pameti), nego mi taj Mojo u sistemu @Amused deluje kao kada bi ti stavio u svoj sistem Arcam irDAC (takođe dobru spravicu) :P

Jbg opet sam malo preterao :lol:

Link to comment
Share on other sites

Pa čekaj, ja rekoh da je ozbiljno nadsvirao integrisani DAC u Supernait pojacalu koje je novo koštalo preko 3000€. I ne razumem sto ne bi radio u mom sistemu?

Svi koji imaju i Mojo i Hugo kažu da je Mojo 90% onoga sto nudi Hugo, da nije toliko analitican i detaljan, ali da nije ni hladan kao Hugo. I sad tih 10% razlike kao vredi 1000 funti razlike u ceni? Epa meni ne vredi.

Jedino sto bih mogao eventualno da razmotrim (kad bih imao love za to) je Hugo 2 koji jedini po specifikacijama na papiru ima bolje karakteristike, ima najnoviji chip i vrhunsko programiranje koje je genije kao sto je Rob Watts uložio nenormalno mnogo napora. Jedva cekam da krenu review-i i brisanje patosa sa 5 puta skupljim spravama.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...