Jump to content


Diatone Mitsubishi DA-A10DC


Retro-Man

Recommended Posts

Pojačalo je jučer stiglo u Sombor kod mog dobrog prijatelja Tomislava ( hvala prijatelju za sve što činiš za mene i moju kolekciju  jer bez tebe mnogi ljepotani nebi krasili moje police:klanjanje) i jutros nakon kavice smo moj dobar prijatelj Darko Kalember i ja krenuli za Sombor.

Stigli smo kod Tomislava i uz dobru priču i dobru glazbu raspakovao sam paket u kojemu je bilo pojačalo, nemam vam što drugo za reči osim da se ponovno desila ljubav na prvi pogled. Nakon par sati druženja stigli smo kuči i nakon temperiranja slijedio je prvi test sa malim Samsungovim širokopojasnim zvučnicima, čisto da provjerim ispravnost. Hvala bogu pojačalo je onakvo kakvim ga je opisao gos. Slobodan iz Čačka, ispravno i i više nego solidno očuvano za svojih 40-tak godina. Koliko se moglo čuti na tim mali zvučnicima koji su uvijek prva linija obrane pojačalo i tonski jako lijepo radi ali ozbiljniji testovi sljede čim uhvatim malo vremena.

Naravno ovo pojačalo je samo početak stvaranje njihovog cijelog sustava koji se sastoji od izlaznih pojačala DA-A10 ili DA-A15, power Meters DA-M10. Predpojačala DA-P20, Tjunera  DA-F10 ili Tuner-Preamp DA-C20, naravno tu je i njihov legendarni dek DT-40.

U kolekciji od ranije imam cijeli Mitsubishijev sistem 680, pojačalo DA-U680 x 2 Tjuner DA-F680  x 2 , dek DT-4700 i Gramofon DP-680 te njihov centar MC-8000.

P:S. Slobodane, Tomislave i Darko hvala što ste pomogli da još jedna živa legenda dođe u moju kolekciju.:thumbsup2

Evo par slika

DSC03959.jpgimage hosting freeDSC03960.jpgpost images

 

DSC03962.jpgfree picture uploadDSC03963.jpgwindows 7 screenshot

DSC03964.jpgupload gifDSC03965.jpgimage hosting free

Prvi test

DSC03958.jpgimg upload

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Oduvek su mi se jako dopadali Mitsubishi uređaji. Prvo, njihov specifičan dizajn, na prvi pogled ništa neobičan, a opet uvek prepoznatljiv i svojstven Mitsubishi-ju. Drugo, sve što sam čuo od Mitsubishi-ja, svidelo mi se kako svira. Zato uz dozu razumne ljubomore, čestitam prinovu i želim puno uživanja uz nju. 

Link to comment
Share on other sites

Kuršum hvala, nema mjesta za ljubomoru jer kad ga se poželiš ja ti ga šaljem na slušanje.:wink:

Danas sam ga spojio na svoje Magnaplanare i nemam neke veče zamjerke za zvuk, tonski je ugodno izbalansiran sa sasvim dovoljno snage za pokretanje panela. Naravno nije to kao moj Jeff Rowland jer ipak nisu isti cijenovni razred ali nije ni tolika razlika da nebih mogao uživati u njemu. Moj glavni sistem koji svakodnevno slušam me upotpunosti zadovoljava zvukom a svi ostali uređaji koji su u mojoj kolekciji nisu u njoj zato što su to zvučno superiorni uređaji več zato što su to zavrijedili po mnogim drugim faktorima.

Ston možda si u pravu da to nije ništa posebno ali kad bih mi kriterij za ulazak u kolekciju bio samo zvuk malo bi se toga našlo na mojim policama, tko zna možda bi to bilo i bolje ali kada je razum imao veze sa srcem i stvaranjem kolekcije ovakvom formata.

P:S pojačalo zaista radi dobro, ni iz jednog kanala nema zamjetnog šuma niti bruma ali sa obzirom na godine bit  če svakako poslano na pregled i eventualno potreban refresh kod nešeg genija kad su pojačala u pitanju, Željka Nastasića zvanog Ilimzn. On mi je več odradio Harman kardona Citation twewlve de luxe i odradio ga je odlično. Željko  je čovjek koji zna što radi, čovjek koji ne dira što se ne treba dirati a što je najbitnije zna što je najbolje od materijala a i ima ga u izobilju jer sarađuje sa poznatom firmom i dobavljačem dijelova Subing.

Link to comment
Share on other sites

16 minuta ranije, Retro-Man said:

Ston možda si u pravu da to nije ništa posebno ali kad bih mi kriterij za ulazak u kolekciju bio samo zvuk malo bi se toga našlo na mojim policama, tko zna možda bi to bilo i bolje ali kada je razum imao veze sa srcem i stvaranjem kolekcije ovakvom formata.

Нисам ни љубоморан ни завидан, добар је то амп али опет није ништа спесијално. То што овај клинац тврди да је то добра машина то је његово мишљење.

У Београду постоји исти љубитељ као и ти и има и  DA-A10SC као и DA-A15DC али када смо прикључили сличан по облику снази а и годишту Hitachi HMA-9500 то је била прича за себе.

У сваком звучном погледу био је за класу бољи од Мицубиши браће.

Ето толико.

Ако наваратиш у Београд јави ми се да одемо код дотичног.

ПС. није реклама.

 

Link to comment
Share on other sites

Ston apsolutno nemam razloga sumljati da je to tako kako pišeš ali kao što sam več napisao meni ipak nije zvuk na prvom mjestu a kao drugo ta pojačala se ipak razlikuju po godini proizvodnje, 76'-82,težini DA-A10 16.5 kg Hitachi HMA-9500 29 kg, cijeni 80.000 Yena a Hitachi 270.000 i nešto malo u snazi 100 W-120W a to priznat češ prilikom bilo kakve usporedbe  ipak nisu nevažni faktori.

Kad sam tokom godina stvarao svoj glavni sistem vodio sam se isključivo onim što čujem, svakako da ima bolje od ovoga što imam ali ja sam zadovoljan. Ono što bih još želio je još jedan Jeff Rowland izlaz Model One tako da ih mogu slušati kao mono blokove, to je tada 120 wata na 8 oma, 240 na 4  ali pošto nisu baš česti pustit ču opet sudbini neka učini svoje. Kao što sam godinama tražio ove Mitsubishije tako tražim I Hitachija HMA-9500, več imam komplete 6500 i 7500 te integrica HA-6. Meni zvuk tih Hitachija sa Mos fet tranzistorima baš paše jer imaju tu toplinu u zvuku koja godi uhu i tjera na još jedan cd ili ploču bez obzira na to koji su nočni sati.:-D

 

PS što se tiče Beograda to svakako planiram jer volio bih doči na jednu Audio berzu, čisto da upoznam pojedine zaljubljenike u dobru staru tehniku i da malo vidim što se kod vas nudi.

Posjet nekom kolekcionaru je nešto što me svakako zanima i raduje, samo bolesnik razumije bolesnog.:wave2

Link to comment
Share on other sites

40 minuta ranije, stoN_Cold said:

Ја сам покушавао да га излечим али нисам успео.3maid_carrying

Ha, ha to je sigurno moj brat kojeg tražim od rođenja, ta bolest je rijetka ali na žalost gotovo neizlječiva. :)

Več se veselim posjetu tom odjelu sa rijetkim primjercima koji podsječaju kako se nekada pravio pošten uređaj.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...