Jump to content


zflazarov grebatorski analogni DIY sistem


zflazar

Recommended Posts

tataraaaa!!!

udario malo u egzotiku, promenio tip ispravljačice sa 6x4 na AZ41 sa minimalnom preradom grejanja sa 6.3VAC na 4VAC i promenom podnožja na rimlock podnožje (ne pitajte kako se nalazi rimlock u Srbiji sem kod mog brace koji mi je poklonio svoj jedini primerak a ja naručio na ebay-u dodatnih 4 em da vratim dug em za rezervu).

iiiiii kako zvući direktno grejana ispravljačica v.s. indirektno grejana ispravljačica?

j*b*n* bolje. Najbolji fine tuning sistema za 30€ (podnožje, lampa, otpornici 3x1Ohm 5W).

Tako da sam se malo vratio mom starom fetišu, ispravljačicama. E sad, ako su ljudi skeptićni prema kablofiliji, šta tek reći za ovo...

Link to comment
Share on other sites

promene u zvuku?

pa ima. Pre svega bolji odnos signal/ smetnja i verovatno zbog toga detalji u srednjim i visokim bolji i mmmmmm... sladak, dubok, nerazmazan bas. Proterao neke baš zajebane ploče relativno neslušljive na prethodnoj iteraciji (Philip Glass Miserere, Emika Melaphonie) koje su sad legle ko dupe na nošu.

za vikend očekujem prinovu u sistemu-strujni filter by Z. Dimovski, slede slike&utisci.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, zflazar said:

za vikend očekujem prinovu u sistemu-strujni filter by Z. Dimovski

Zaista je bilo začuđujuće, da se toga nisi ranije setio.

Ja imam 1 veliki 1kW odvojno balansirani i 2 manja do 150w samo odvojna trafoa. Veliki koristim već sigurno 12 godina. Ove manje sam usput pravio i sporadično ubacivao za manje potrošače.

Sinoć ponesen diskusijom o faznosti struje, izvadim iz plakara taj jedan mali i u njega uključim Laptop. Samo sam pomislio, koliki sam kreten kada tako nešto držim u plakaru.

Naime, okretao sam fazu na adapteru na laptopu, onako suvo uključeno u produžni. Bio sam do sada u fazonu, šta ima tu čoperski adapter da unese, sigurno neosetljiv na ovo ili ono. Kad ono!:o

Samo ću reći .... strujno u fazi neopisiva razlika u odnosu na kontra fazu. Uključen pre produžne razvodne letve u zidu, takođe čujna razlika, a postavljanje malog odvojnog trafoa adekvatne snage (150W) apsolutno ne opisivo poboljšanje u svim pravcima.

Želim da podržim odluku o kupovini ove, rekao bih, nezamenjive i izuzetno važne komponente u sistemu. Zaista jednoga dana ćeš ukapirati da postoji audiofilsko vreme do kupovine i od kupovine odvojnog trafoa. :rolleyes:

Nema više dana loše struje i sumnjivo zvučećeg dobro poznatog sistema. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, zflazar said:

direktno grejana ispravljačica

Gospodin Vukusic ( ponavljam se ) je tvrdio da one znatno vise uticu na ukupan zvuk od indirektno grejanih ispravljacica.  Zelja mi je da sa mog SIma Jubilee predjem na Sima 20 koji ima 5AR4 lampu u ispravljanju.

Filter gospodina Dimovskog je odlicna stvar, juce sam ga prvi cuo u sistemu kod Aoxomoxoa i odlucio da mi tako nesto obavezno treba.

Sjajan sistem  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...