Jump to content


Golf 5 - Zamena sadašnjih zvu�nika, vredi li to raditi?


elefterije

Recommended Posts

Poštovanje,

Prvi put sam na ovom podforumu pa hajdemo po nekom redu. Darko mi je ime, iz okoline Kikinde, golf 5 je automobil koji vozim i imam par pitanja za vas.

Neću dužiti nego odmah prelazim na stvar, Sada u autu nemam nikakav ureÄ‘aj samo zvuÄnike u prednjim vratima. Prvo pitanje, uzimati orinalni cd player ili bilo koji drugi?Probao sam sa nekim Pioneer-om Deh P65BT, nije bilo baÅ¡ najsjajnije, ajde neko objaÅ¡njenje da bude da nije najbistriji zvuk koji sam Äuo. Drugo pitanje, da li ću iÅ¡ta dobiti zamenom postojećih zvuÄnika? InaÄe imam bas u donjem delu vrata, srednjetonac negde okolo rukohvata i visokotonac u samom stubu (slika 1.).

post-29563-0-06404200-1435342952_thumb.j

 

Hvala.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pozdrav!

To Å¡to imaÅ¡ u kolima je neki komponentni sistem koji verovatno VW ugraÄ‘uje fabriÄki.

Moj predlog bi bio: dodavanje subwoofera u gepek automobila, dodavanje pojaÄavaÄa za taj komponentni sistem i dodavanje jednog monobloka za subwoofer...

 

E sad, promenom fabriÄkog playera ćeÅ¡ dobiti komfor u vidu bluetootha, SD kartice, USB ulaza, tako da i to preporuÄujem...

 

 

Kod mene sam napred u vrata i stub ugradio komponentni sistem (midbas i vosokotonac sa skretnicom), pozadi stavio dva manja Å¡irokopojasna zvuÄnika (Äisto radi ambijentalne atmosfere i da bi i ljudi pozadi imali neki normalana balans u celom frekventnom spektru), u gepek subwoofer.

Pozadi imam dva pojaÄala: jedno pogoni samo subwoofer, drugo prednji komponentni sistem i zadnje zvuÄnike.

Jedino Å¡to sam pazio je Pioneer CD player koji ima tri izlaza za pojaÄala, pa mi je to sve lepo razdvojeno po kanalima i ravnomerno opterećeno.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na savetu den!s.

Ugradnju woofer-a sam imao u vidu ali poÅ¡to imam bebca od skoro i moram da imam slobodnog mesta u gepeku za razne stvar, morao sam odustati od takve ideje. Jasno mi je Å¡ta sve treba uraditi da bi dobio bolju stvar i dok sve ispoÅ¡tujem, ugradnju novih zvuÄnika, pojaÄala, skretnice itd. sve to izuskuje vremena i para a kako stvari stoje u to se sada neću upuÅ¡tati. Ako li bude drugaÄija situacija, ja ću te zamoliti den!s da mi sve joÅ¡ malo detaljnije opiÅ¡eÅ¡ i napiÅ¡eÅ¡, do tada sve stoji kako jeste. 

 

Ras,

uzimam najozbiljnije u razmatranje i tvoj predlog, idemo dalje tako sve dok mi se ne svidi kako su uradili muziku u kolima.

Link to comment
Share on other sites

Znam da se Ras zeza, ali nigde ne vidim vezu izmeÄ‘u kvaliteta i cene automobila i ugraÄ‘ene muzike.Imao sam drugara koji je u Bubu staru 30 godina ugradio ozvuÄenje koje je vredelo skoro polovinu cene auta, a Å¡to je najgore, liÄno sam ga ohrabrivao na taj poduhvat.Ako neÅ¡to voliÅ¡, i znaÄi ti, najbitnije je zadovoljstvo koje ti to neÅ¡to pruža.

Link to comment
Share on other sites

Kontam ja da se zeza, nadam se da mene nije on shvatio pogrešno, uglavnom ne stavljam one smajlije pa to može da unese zabunu. Pozdrav za kolegu Ras. Jednog dana ću nešto uraditi, to je sigurno ali sada je takva situacija, možda za koji mesec, kada mi se finansijska situacija popravi. Jedno sam shvatio da što manje razmišljam o tome sve mi manje treba, za sada se toga držim.

Link to comment
Share on other sites

…Jedno sam shvatio da što manje razmišljam o tome sve mi manje treba, za sada se toga držim.

 

A kad budeÅ¡ ubacio neÅ¡to bolje od ureÄ‘aja koje već imaÅ¡, pravićeÅ¡ krugove oko bloka gde živiÅ¡ da bi joÅ¡ malo sluÅ¡ao muziku, sa pitanjem kako si mogao bez toga pre da živiÅ¡?!  ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...