Jump to content


Digitalni snimač da li postoji


goxy62

Recommended Posts

Медија плејер је на почетку онемогућен преко Д3 рисивера, иако имају ту могућност. Усб служи за екст хдд и снимање материјала али јесте енкриптовано, чак се не може пустити ни на другом Д3 рисиверу.

Link to comment
Share on other sites

Primetio sam da mnogo SBB korisnika uopšte ne koristi mogućnost snimanja na receiveru (ako imaju isti). A opcija je, kada je malo provalite, vrhunska. I jedini je razlog zašto još uvek nismo šutnuli receiver nazad SBB-u i uzeli samo karticu.

Ovaj fičr smo žena i ja u početku ignorisali, ali pokazao se kao jako koristan. Podesite snimanje serije/filma koji vas zanimaju, i gledate kada poželite uz premotavanje reklama i najava. :wub:   Sada maltene, 75% svega što gledamo, gledamo zapravo sa snimka.

Još bolja upotreba istog jeste što u sred emitovanja emisije koja vas zanima (morate u WC, dete se dere, zvoni telefon, poželite pivo/kokice...) kliknete pauzu na daljincu, i slika se pauzira. U ćošku odbrojava koliko vremenski kasnite za real-time. Kliknete play, i slika kreće. Kada naiđu reklame, možete da premotavate koliko ste u zaostatku. Priceless!

Možete gledati jedan kanal dok se drugi snima.

Kod mene je u SBB-ov D3 receiver ubodena USB 3.0 fleška od 64GB. Na nju stane materijala, ja cenim 6-10h. Zavisi da li snimate HD kanale ili SD. Sasvim je dovoljno da se odgleda propušteno.  Svakako odmah brišemo pogledano.

Sam snimak sa flash-a može da se gleda samo na receiveru na kojem je snimljen. Ali namena i nije pravljenje arhive video snimaka, već trenutno pauziranje, kasnije gledanje propuštenog, plus premotavanje neželjenog. Ako funkciju tako shvatite, vidite da je jako korisna.

Mala mana jeste, kada flash izvadite iz receivera, računar ga više ne prepoznaje ni za formatiranje. Ali ima programčić koji ga povrati u normalno stanje.

Uložiti 3-4kdin za 64GB flash samo za ovu namenu, sjajno "bačene" pare.

Ubadati ceo externi HDD velikog kapaciteta, mislim da nema svrhe. Bar meni.

Link to comment
Share on other sites

Pa ima SBB i opciju "pogledaj propušteno (72h unazad)" kada pozivate snimak s njihovog servera. Ali ova funkcija ne radi na svim kanalima, i ne omogućava da pauziramo program koji trenutno gledamo. Ovo pauziranje je nama u kući posebno korisno.

A i tih 72h u rikverc se plaća dodatno ako se samo jednom upotrebi.

I posebno zanimljivo, ne radi baš na nekim atraktivnim kanalima. :(

Link to comment
Share on other sites

Ubodeš flashku, i imaš to na svim kanalima, (ako se unapred setiš da podesiš snimanje :P ).

Mislim, nije da sada želim nešto da dokazujem (ne)korisnost funkcije. Snimanje na receiveru i 72h unazad nisu zamena jedno drugom. Više su nadopuna. 72h koristim i ja kada se kasnije setim da bih nešto pogledao.

Probajte ubosti neki flash u receiver. Radi i sa 16GB (ali mora brži flash, loše radi sa sporima), i isprobajte pauziranje ili snimanje po porudžbini. Strašno korisno kada se naviknete, a ne košta ništa.

Link to comment
Share on other sites

Uf sad'... Nema besplatnih fleški. Ali ima nas koji imamo nekorišćene fleške po fiokama.

Funkciju snimanja na receiveru sam jedno vreme koristio sa 16gb flash-ićem. Sasvim dovoljno za pauziranje.

32-jka već može lepo da se koristi i da se štošta unapred snimi i pogleda kasnije, da se pauzira trenutno kada nas pritera WC ili frižider dozove...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ja sam koristio flashku od 64 GB, USB 2.0, koja se napunila skoro do kraja, ali sve je to lepo radilo bez problema. SBB risiver napravi 2 linux particije, u odnosu 3% : 97%, gde se sadržaj snima na 97% particije.

Bez problema sam taj flash iskopirao na HDD od 320GB (byte-by-byte) i posle resizovao obe particije do kraja, tako da su mi svi snimci ostali. Sve ovo naravno iz Linuxa, iz Windowsa nema sanse.

Podaci su inace skroz kriptovani i mogu se gledati iskljucivo na risiveru gde je sadrzaj snimljen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...