Jump to content


Problem sa Marantz NR1501


E-van

Recommended Posts

Pozdrav svima!

DoÅ¡ao sam sasvim nenadano u posed navedenog AV risivera, i na kraju sam ga ostavio da svira kod mene jer VEOMA dobro zvuÄi u stereo modu za jedan AVR, i super je legao sa mojim BX2. Ali naravno - ne lezi vraže. Svega nedelju-dve kako sam ga nabavio poÄeo je da se javlja sledeći problem: kada se ukljuÄi nema uopÅ¡te zvuka jedno vreme (relej Å¡kljocne, sve svetli ali zvuk niÅ¡ta). I onda nakon 10-15 min (volim da kažem "kad se ugreje") nakon pritiskanja nekog tastera na njemu, npr. source direct, iznenada prosvira i onda radi bez problema....

Da li se neko već susretao sa sliÄnim kvarom? Na netu sam izbunario da ti risiveri imaju problem sa crkavanjem HDMI ploÄe i da se to sliÄno manifestuje, u kom sluÄaju se popravka u smislu zamene te ploÄe baÅ¡ i ne isplati. To mi je rekao i jedan poznanik koji se razume u elektroniku, ali on sada nije u mogućnosti da mi pomogne oko toga.... Tako da za svaki sluÄaj kontam da ga odnesem u neki servis da provere da li je to u pitanju ili je neÅ¡to možda trivijalnije. Jel neko zna da preporuÄi neki dobar servis u NS koji bi to mogao da pregleda i ustanovi kvar? Ja sam u Å¡etnji sa posla uÅ¡ao u neka dva servisa i pitao ali su mi rekli da se ne bave AVR-ovima, tako da sam malo isfrustriran. U najgorem sluÄaju, pustiću ga da izdahne radeći ovako kod mene, pa ga se reÅ¡iti.

 

Hvala za svaki info unpred!  :cheers

Link to comment
Share on other sites

Kod mene isti slucaj sa jednim drugim risiverom koji koristim pored kompa. Ukljucim ga i zvuka nema nigde i nakon par minuta promenim ulaze i zvuk proradi. Pitao sam jednog elektronicara sa foruma (da ga ne reklamiram, mozda se javi sam) i kaze da je najverovatnije u pitanju neki kondenzator. Pitao sam jos par servisera i rekose mi isto ali naravno niko nije potpuno siguran dok ga ne otvori. A nemoj da cekas da izdahne, moj tako radi vec skoro 2 godine:D Inace kada dobije zvuk posle tih par minuta kada ga ugasim i ukljucim krece normalno ali ako stoji ugasen sat vremena npr opet je potrebno da prodju par minuta. Jel i kod tebe tako?

Link to comment
Share on other sites

 Inace kada dobije zvuk posle tih par minuta kada ga ugasim i ukljucim krece normalno ali ako stoji ugasen sat vremena npr opet je potrebno da prodju par minuta. Jel i kod tebe tako?

 

Jeste, kod mene je isto tako. Bilo bi dobro da je samo neki kondenzator, onda ga nosim na servis Äim naÄ‘em neki koji će to hteti da ispita.

Hvala na odgovorima BTW  :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...