Jump to content


Split iz teme "Sta ste nabavili 2015. (od HiFi-ja)?


impuls

Recommended Posts

Takođe.

Volim da kuvam, smatram da je jako kreativna i korisna stvar. U poÄetku, mnogo godina pre ove pomame za emisijama o kuvanju, to je bilo da ne bih "ostao gladan", ali malo po malo me je zainteresovalo i eto...

U kući ruÄak spremamo i žena i ja, ko u datom trenutku ima viÅ¡e vremena zbog posla i jako je zgodno za organizaciju kad ne mora da se Äeka samo na jednu osobu.

A ko misli da za ovo treba da se dobije zlatna papuÄa, samo napred, ali verujte mi, mnogo je lepÅ¡e kad znaÅ¡ da ne moraÅ¡ da ÄekaÅ¡ da ti neko napravi ono Å¡to voliÅ¡.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kada je već o ribi reÄ, mala tajna velikog pecaroÅ¡a. :)

 

Posle srednje Å¡kole, proveo sam dva letnja raspusta u Minhenu, vrÅ¡eći poslove pranja posuÄ‘a ( B) ) u jednom restoranu. Jedan od kelnera je imao obiÄaj da postavi tacnu sa prljavim tanjirima na pult i da, ako se tu naÅ¡la upravo pojedena porcija pastrmke, Äistim nožem podigne jedan manji Å¡kržni poklopac, koji se nalazi na onom velikom. Tu se nalazi loptasti miÅ¡ić veliÄine manjeg zrna graÅ¡ka. Sa obe strane po jedan, naravno. Izvadio bi ih i sa uživanjem pojeo, uz komentar: "Nemaju pojma!". :D

 

E, pa skoro svaka riba ima taj poklopÄić, ispod se nalazi vrlo ukusan komad mesa, kod krupne ribe je to nezanemarivo parÄe, to znaju oni koji vole da jedu kuvane glave iz Äorbe.

Link to comment
Share on other sites

Zapravo nije. Njena jela, tradicionalna kao Å¡to su raÅ¡tan sa suvom bravetinom, krap sa suvim Å¡ljivama, salata od suÅ¡enog bakalara, peraÅ¡ki patiÅ¡panj... bila su izuzetna. Ali, jeo sam i varijacije na te teme koje su spremali neki poznati kuvari i razlika je evidentna i upeÄatljiva na raÄun kuvara ;)

Kada kazes peraski patispanj da li mislis na perasku tortu (limun, bademi...)? Pretpostavljam da se radi o jednoj istoj poslastici i varijacijama.

Jedna se moze naci u knjizici Steva Karapandze Ukusi regiona (mislim da ce i ovlas pretraga iznedriti pdf fajl...)

Elem, sparno vece u Perastu proslog leta. Ideja je bila da se prosetamo i castimo nekim dezertom. Tu se setim peraske torte i ispricam sinu da postoji recept koji odavde negde potice i da se po Perastu zove i slozimo se da bi bilo sjajno da ga tu i probamo. Krenemo redom po lokalima da se raspitujemo i naravno da su nam ponudjeni svi tiramisui i cizkejkovi ovoga sveta! Onda se vratimo nazad da probamo jos u prvom lokalu/piceriji gledano iz pravca Risna, sto smo nekako preskocilu u prvom cugu i bingo! Konobar kaze da imaju perasku tortu. Narucimo i dobijemo ultrasvez divnoaromaticni vrhunski kolac. Zaista mi je zao sto sam zaboravio naziv lokala, rado bih ga izreklamirao ovde, a ko bude u prilici neka proba. Mladic nas je pitao kasnije, kada je kupio tacne da li smo zadovoljni? Vrh, brateee! I jos nam je rekao da gazdarica/vlasnica tog mesta sprema kolac. To je duh! Kujem planove da se ove godine zaputim tamo i zamolim za recept i upute iz prve ruke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...