Jump to content


Split iz teme "Sta ste nabavili 2015. (od HiFi-ja)?


impuls

Recommended Posts

  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Uzgred, da mi neko navede suÅ¡tinske prednosti, ravnih, staklenih, keramiÄkih, indukcionih ploÄa u odnosu na klasiÄne ringle. ZaÅ¡to obavezno kupiti takvu ploÄu a ne ringle, suÅ¡tinski razlozi, ne fenserski i Hi Tech argumenti!?

 

Staklene i keramiÄke ploÄe (su isto), i treba razlikovati od indukcionih. Iako izgledaju isto, nisu. Princip rada je drugaÄiji. Indukcione su dalje znaÄajno skuplje od "obiÄne" staklokeramiÄke, i, Äak i po radnjama gde ima gomila bele tehnike izložene, retke su.  Mana i jednih i drugih (ovih sa staklom) su: joj vama kada neÅ¡to obilnije iskipi, a hoće i da puknu kada ispustite težu Å¡erpu na njih.

 

Prednost, mnogo se lakÅ¡e Äiste, i dizajnerski bolje idu u savremene prostore.

 

Indukciona posebno, mnogo brže zagreva jer indukcijom greje direktno posudu, bez rasipanja energije. TakoÄ‘e, greje samo posudu, bez obzira koliko je posuda manja od nacrtne zone jedne grejne ploÄe.

 

Bla.bla.bla.

 

Zna li neko dobar recept za pripremu lososa?

Link to comment
Share on other sites

Pitanje za moder(n)aciju:

 

Ako je sistem kao kod vozackih, a obzirom da sam na prvom postu fasovao "Warn Status", a bilo je kada sam se registrovao: 

 

ab-Co-axial

Pridružio se: 14 јан 2013,

 

,kao sto se vidi iz prilozenog to je bilo pre malo vise od dve (2) godine, jesam li zasluzio da mi se brise fasovano, ili kada vec ce se to desiti?

 

Za ovo bi bilo najbolje poslati PM Ljubi (vidim da je u pitanju warning za prvi post), kako bi se videlo da li ovakva mogucnost postoji - moderatori nemaju mogucnost brisanja kaznenih poena.

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

 

Nije valjda da Ljuba ima poverenja samo u sebe.

 

paaa, možda ima razloga za to: moderator Willi mi je dodelio kazneni bod, bez ikakvog obrazloženja, bez ikakvog obaveÅ¡tenja ostalim Älanovima i Äak i bez oznaÄavanja inkriminisanog teksta, zbog kog sam kažnjen.. to je nekorektno, osorno i rigidno ponaÅ¡anje moderacije, i nije prvi put da ga Willi primenjuje.. takav naÄin obavljanja moderacije je uzurpacija prava koja Willi koristi da bi se privatno obraÄunao samnom.. zbog svega toga ga ja sasvim javno drukam Administratoru i tražim da mi se poniÅ¡ti kazneni bod, i predlažem mu da smeni tog rigidnog moderatora, koji ne ume ni da obrazloži izreÄenu kaznu.. Hvala na saradnji.

Link to comment
Share on other sites

...

Zna li neko dobar recept za pripremu lososa?

  1. Losos u sosu od Å¡ljiva

    4017_losos-+28,bz,-2007_kul.jpg?ver=1261

    POTREBNO JE

    600 g lososa, jedan limun, 100 g suvih šljiva, 100 g džema od šljiva, 200 g margarina, 320 g testenine, bosiljak, ruzmarin, seckani orasi, maslinovo ulje, so, biber

    PRIPREMA

    Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite ih, pomeÅ¡ajte s malo maslinovog ulja, iseckanim bosiljkom i blago proprženim orasima. Filete lososa posolite, pobiberite, zaÄinite ruzmarinom, pokapajte limunovim sokom i ispecite na maslinovom ulju. Margarin istopite, dodajte mu džem od Å¡ljiva, meÅ¡ajte nekoliko minuta i na kraju dodajte suve Å¡ljive. Losos stavite na testenine i sve prelijte sosom. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...