Jump to content


Marantz AVR + 2.0, ali koji? :)


banisha

Recommended Posts

Zdravo svima,

Uzeo bih Marantz 1504 AVR ili neki stariji iz serije 16 i upario sa dva zvucnika. U opticaju su sledeci.

Bookshelf:

MA BX2

Dali Zensor 3

...neki treci...

Floorstanding:

Tannoy V4i

Dali Zensor 5

...neki treci...

Naginjem vise ka floorstanding, zbog estetike i mislim kvaliteta zvuka, a vi me demantujte ako gresim :)

Budzet max 450e za podnostojece, a manje za bookshelf jer moram i stalke da uzmem...

Hvala puno!

Link to comment
Share on other sites

Ja imam trenutno u posedu Marantz 1501 AVR i znam da konkretno sa mojim MA BX2 zvuÄi odliÄno. Taj model 1504 koliko sam video ima praktiÄno iste karakteristike, plus jos neke novije kerefeke ali u suÅ¡tini to ti je ista elektronika, a mislim da su i iste snage. Zvuk je super, Äak i u 2.0 varijanti, ali generalno nema tu puno snage. Znam da je relativno poÅ¡teno deklarisan na 50W po kanalu, ali meni to pre deluje kao solidnih 40-ak W, tako da nisam baÅ¡ uveren da je najbolje reÅ¡enje za neke floorstander kutije, sem ako su baÅ¡ jako visoke osetljivosti (>90 db).

Ne znam za koliki prostor si to predvideo i da li ti je baÅ¡ neophodno da bude AVR, ali cenim da za te novce koliko koÅ¡ta taj (nov?) Marantz možeÅ¡ uzeti neko solidno stereo pojaÄalo koje će ti dati viÅ¡e snage za podnostojeće zvuÄnike. U sluÄaju Marantza plaćaÅ¡ i ime, kao i to Å¡to je slim-line varijanta...

Ako sigurno uzimaÅ¡ taj AVR, onda ti iz iskustva mogu preporuÄiti MA BX2 kutije, a po onome Å¡to sam proÄitao po netu i Dali Zensor 3 bi bile možda Äak i bolje. U svakom sluÄaju, treba da odeÅ¡ i posluÅ¡aÅ¡ ako si u prilici pa da oceniÅ¡ sam.

 

Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

AVR uzimam jer bi mi glavni izvor sadrzaja bio TV, a i zeleo bih da imam mogucnost da pustam FLAC, sto novi risiveri imaju. Zvuk Marantza mi se svidja, izgled takodje. Moj prostor je oko 25m2 i ne znam da li je tih 50W dovoljno. Ne bih slusao na velikim jacinama jer zivim u zgradi. Ovde bi mi znacilo jos malo tutoringa da vidim da li mi je snaga kriticna.

Po pitanju kutija, za bookshelf me najvise brine stabilnost. Imam klinca kome bi verovatno uspelo da ih nekako potkaci i stera sa stalaka. Racunam da su podne kutije iole stabilnije.

Dakle po preporukama isao bih na 7.1 AVR zbog bi-ampinga i adekvatnim kutijama. Po tome Dali Zensor ispadaju jer nemaju dva para terminala. Mada bi ih svakako poslusao jer sam citao da upravo sa Marantz risiverom zvuce fenomenalno.

Tannoyi se ispada uklapaju i po osetljivosti i mogucnosti za bi-amping.

Slusanje oba i BX2 sledi.

Imam li jos neke alternative u AVR + 2.0 realmu? :)

Link to comment
Share on other sites

Slab sam ti ja sa tim WiFi/bluetooth/muzika direkt preko risivera i sliÄnim džidžamidžama, kod mene se sva muzika sluÅ¡a sa raÄunara, koji je preko USB studijskog interfejsa spojen na taj Marantz risiver. DoduÅ¡e raÄunar je sada preko tog risivera spojen HDMI kablom sa televizorom pa tako puÅ¡tam gledam filmove sa kompa. Mislim da ne treba da se držiÅ¡ slepo bi-wiringa sa zvuÄnicima, jednostavno uzmi ono Å¡to ti dobro zvuÄi, razlika u performansama je Äesto samo "u uhu sluÅ¡atelja" ;). InaÄe, za taj Marantz obavezno proveri da li podržava bi-amping, jer ovaj moj model npr ne podržava, iako je 7.1.

Alternativa tom AVR realmu bi ti bila neki solidan stereo risiver + zvuÄnici (neÅ¡to kao Yamaha R-S300/500 ili Onkyo....), a Å¡to se snage tiÄe kontam da bi ti dobrih 50W bilo dosta za taj prostor ali najbolje da ako možeÅ¡ pozajmiÅ¡ od nekog pojaÄalo ili risiver sliÄne snage pa isprobaÅ¡ kako bi to zvuÄalo kod tebe.

Link to comment
Share on other sites

Hvala! ;)

Zbog finansijskih ogranicenja sam ipak odlucio da budu bookshelf i to ili Zensor 3 ili BX2. Slusao sam malo Zensore u radnji na nekom Denon pojacalu i fino se cuju. Ideja mi je da odem sa svojim AVRom i cujem i tu kombinaciju.

Razmatrao sam i opciju da zatvaram kupovinu zvucnika u Madjarskoj jer idem za 10 dana. Medjutim koliko sam video, cene su vece nego kod nas ili ja ne znam gde da gledam :D

Jedino sto sam nasao da je jeftinije je Yamaha NS555 koja ispadne ispod 400e kad se vrati AFA.

Za kablove sam mislio neke prosecne od 400 din/m. Racunam da je to ok.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...