Jump to content


Redosled uklju�ivanja/isklju�ivanja


Vlajo

Recommended Posts

Ma nemas problem oko izolacije usb.Izolovao sam i ground(skroz levo pin) i dac je radio normalno.U dac ulazi samo data.Nova je Malishan naprava lepo odradjena ushtekaj usb normalno i vozi.

 

Izvinjavam se na pitanjima gushterskim,ali reko cisto da te podsetim.Neka je sitnica u pitanju.Moguce da si preterao sa gashenjima u Winu,pa se zbunio.

Link to comment
Share on other sites

Nije tako nece da radi bez grounda - mora da ima ground referencu. Pogledati u specifikacijama za USB...

Problem je u tome sto nema pouzdanih USB galvanskih izolatora. Oni sa AD4160 chipom koji su najcesci i jedini bili do skoro - ne rade na ovim tipovima USB uredjaja.

(nije prepricavanje, napravio sam i direktno isprobao, radi sa svim drugim flash, mis, itd ali nece sa USB audio interfesima...)

Ovo bi treblao da radi, ali nazalost ne mogu reci pouzdano zbog toga sto nisam direktno isprobao?

http://www.linear.com/solutions/5123

Link to comment
Share on other sites

Ima dosta objaÅ¡njenja na ovu temu, ali me zanima neÅ¡to specifiÄno. Kad ukljuÄujem uredjaje ide ovim redom: PC, dac, amp, kad iskljuÄujem ide amp, pc pa dac. Da li je Å¡tetno po dac da se prvo iskljuÄi pc pa dac ?

ZaÅ¡to ovo pitam - reÄ je o sledećoj pojavi: ukoliko prvo iskljuÄim dac pa pc dogadja se da prilikom sledećeg ukljuÄuvanja pc protumaÄi da je doÅ¡lo do greÅ¡ke prilikom iskljuÄivanja i otvori mi post ekran u kome moram da izaberem da li da popravim greÅ¡ku ili start windows normaly. Ukoliko prvo iskljuÄim pc pa dac ove pojave nema.OS je Win 7 Ultimate, dac je irDac. Pitanje je, da rezimiram objaÅ¡njenje: da li Å¡teti dac-u ako prvo iskljuÄim pc pa dac ? Jedan iskusan Älan (kojeg jako cenim) je odgovorio da ne, zanima me joÅ¡ miÅ¡ljenja ! Hvala na strpljenju  :thumbsup2

 

Kada pališ, prvo popališ sve periferale pa onda komp.

 

Kada gasiš, prvo ugasiš komp pa onda periferale.

Link to comment
Share on other sites

IR oce i bez . Izolovao i probao - radi.

Ako komp ima chasses ground a ima najverovatnija 3 polni europa jack...

I ako dac ima ch gnd onda su povezani prkoa shuko konekcije?

Pa ipak ima referencu? Nemam pojma, pazi da ne ostetis opremu.

.

Mozda je najbolje prvo dismountovati dac softoerski?

Kao bilo koji fles ili HD... Onda moze da se iskljucuje bilo kojim redosledom. 

Link to comment
Share on other sites

Ja kad sednem da sluÅ¡am muziku prvo iskljucim PC. :smile: .inaÄe palim prvo hicap tj. Preamp pa onda snagas,gasim obrnuto.DoduÅ¡e preamp retko gasim,možda dva tri puta godiÅ¡nje.Dok sam imao neku mofikacionu gain ploÄicu ispuÅ¡tao je vrlo neprijatan zvuk preko zvuÄnika,pa ostala navika,a i odmah radi kako treba.Snagas prosvira posle par minuta lepo..Gramofon ima napajanje koje uvek radi u stand by režimu i Äini ga toplim.Odatle topao zvuk.

Link to comment
Share on other sites

Å to se tiÄe redosleda, ja sam imao HRT music streamer II+ i jednom prilikom sam prvo ukljuÄio aktivne zvuÄnike(Tannoy Reveal 5A+Tannoy TS8) a posle raÄunar. Meni je tom prilikom HRT music streamer II+ u momentu izgoreo. Moram joÅ¡ da napomenem da mi je potenciometar bio dosta otvoren, pojaÄan. Srećom priznali su mi garanciju, pa sam dobio drugi. Od onda uvek prvo ukljuÄim raÄunar, a tek onda zvuÄnike. Naravno potenciometar strogo na nuli i kad se iskljuÄuje,i kad se ukljuÄuje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...