Jump to content


Samolepljivi spajkovi


Kuršum

Recommended Posts

Zna li neko gde se mogu kupiti dobri samolepljivi spajkovi?

Naime, hteo bih da svoje Philips fb825 zvuÄnike posadim na iste i vidim ima li pomaka u zvuku. Podnostojeći su i tenutno u uglovima imaju zalepljene podloÅ¡ke od Äoje. Zvukom sam izuzetno zadovoljan, ali bih se igrao malo. InaÄe na nekim slikama u originalnim broÅ¡urama stoje na spajkovima, pa bih zato i da probam. Sa druge strane u slikama sistema koje objavljuju vlasnici ovih zvuÄnika, nisam video da ih je neko stavio na spajkove. Ipak, ja bih probao.

Ne bih da bušim kutije, zato pitam za samolepljive.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Свака боље Ñнабдевена књижара а можеш да погледаш и у продавницама итиÑона они лепе Ñа таквим тракама.

 

http://www.stylos.rs/katalog/kategorija-717-obostrano-lepljive-trake

http://www.e-merkur.rs/gradjevinarstvo/boje-i-hemija/lepljive-trake/obostrana-lepljiva-traka-tesa-dvostrana-5-m-x-50-mm.html

http://www.dprojekt.rs/obostrano-lepljiva-traka/

http://www.mikroprinc.com/proizvodi/elektromehanicke-komponente/instalacioni-materijal/izolir-trake/traka-tesa-dvostrano-lepljiva-19mmx10m-crna/index.php

Link to comment
Share on other sites

Pa bem li ga da li je stabilno. Ako se dobro zalepi, valjda jeste. :P

Nije, ako spajkovi nemaju Ävrst spoj sa zvuÄnikom nemaju svrhu sem estetike, plus lepljiva traka kao izvor nestabilnosti prelida tok odvoÄ‘enja vibracija u podlogu.Ako ne želiÅ¡ da buÅ¡iÅ¡ zvuÄnike napravi plintove, platforme, spajkove uvrni u njih prema patosu, a zvuÄnik na plint i reÅ¡en problem

Link to comment
Share on other sites

Kada kažem Ävrst, mislim mehaniÄki spoj.Lepljenjem može da se postigne ÄvrstoÄa, ali nekim ozbiljnijim lepkovima, ne sa pomenutom trakom, samo Å¡to onda se udaljavamo od polazne ideje da se spajkovi lako skidaju bez tragova lepljenja.Ako ipak reÅ¡iÅ¡ da ideÅ¡ na duplo lepljivu traku, moraÅ¡ naći Tesu, Fixomol ili neÅ¡to drugo u tom kvalitetu.Jugohemiku, noname i ostali bofl zaboravi, velika je razlika u kvalitetu!

Link to comment
Share on other sites

Pa vi mora da se salite? 

 

Ta traka je debljine 0.1mm. 

Zvucnik je visok 1.10m i tezak 30kg.

 

I da samo "nasadis" te zvucnike na spajkove, pa ce vrsiti posao bez bilo kakvog lepljenja. Naravno, u slucaju da niko nece pokusavati namerno da obali te kutijetine.

Zalepi neka tri niska siljka i uzivaj. :order

Ili napravi neku najobicniju dasku, pa u njih uvrti spajkove kao sto ti je Buja predlozio. Moze da bude lepse, funkcionalnije i elegantnije resenje.

 

Ako budes pitao kakav plint da napravis, e onda ce tek krenuti prica. Nece valjati obican medijapan, nece valjati samo iverica ili mermer, treba se napraviti nekakav sendvic i tako do sutra.  :blah Na kraju ni zvucnici nece valjati!

Link to comment
Share on other sites

    Ako si dobro proÄitao ja sam predložio da napravi bilo kakvu daski, zovemo je plint, može obiÄna iverica, okantovana, i Å¡iljci uvrnuti u nju, prema podu, a ne prema zvuÄnicima Å¡to je pogreÅ¡no.

 

    Neko veruje u spajkove neko ne treba probati, ali ako se proba, onda proba treba da bude ispravna ili nema smisla.Spajkovi, ako se već stavljaju treba da su orjentisani od mesta nastanka vibracija prema mestu gde se one odvode, da bi bi to imalo smisla, a ne obrnuto.ZvuÄnici su najveći generatori vibracija u audio lancu i vibracije se odvode od njih, a ne da se oni izoluju i da vibracije ostaju u njima, tj da se oslobaÄ‘aju preko membrana drajvera.

 

     Materijal za plintova je, kao sve ostalo u HI-FI-ju je podložan žuÄnim raspravama, ali ovde se ne treba zasada opterećivati njime.Ako se Å¡ilci montiraju na gore navedeni naÄin, garantovano će imati efekta, treba probati.Lepljiva traka ne pije vodu, sem ako je kolega KurÅ¡um,  Vudu vraÄ,  pa odmah postavi zvuÄnike u idealnu poziciju.U protivnom Äim ih bude malo pomerao imaće problem, odlepiće se.

 

       Za ovu probu, kako sam ja predložio ne mora ni da kupuje spajkove, može da uvrne po Äetiri torban zavrtnja M8 ili M10 dobiće isti efekat, a proba je daleko jednostavnija i jeftinija.Za ivericu, KurÅ¡um, javi se meni, ja ću ti obezbediti imam toga

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...